Macron’un AB kahramanlığı 2 gün sürdü: Çok sağcıların şimşeklerini çeken AB bayrağı kaldırıldı

babaadam

Aktif Üye
Macron’un AB kahramanlığı 2 gün sürdü: Çok sağcıların şimşeklerini çeken AB bayrağı kaldırıldı
Fransa’nın Avrupa Birliği Devir Başkanlığını 6 aylığına devralması vesilesiyle Paris’teki Zafer Takı’na cuma günü asılan AB bayrağı, sağ ve çok sağ kanattan gelen reaksiyonların akabinde pazar günü kaldırıldı.

Cuma günü AB bayrağının Zafer Takı’nda birkaç gün dalgalanacağını söyleyen Fransa’nın AB İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune pazar günü ise bayrağın planlandığı üzere indirildiği açıklamasını yaptı.

Çok sağcı önder rest çekince

France Inter radyosuna
, “Bayrağın bu pazar indirilmesi planlanmıştı, kesin bir vakit belirlememiştik” diye konuşan Beaune, AB bayrağının kalkması için Danıştay’a (Conseil d’État) başvuracağını söyleyen çok sağcı önder Marine Le Pen’in baskısına hükümetin boyun eğdiği görüşünü reddetti.

A large European Union flag attached to the Arc de Triomphe to mark the start of France's six-month presidency of the bloc was removed after it drew outrage from far-right and right-wing leaders. https://t.co/WzZIjlHSNG

— CNN International (@cnni) January 2, 2022

Le Pen: 2022’ye zafer kazanarak girdik

Le Pen pazar günü “Hükümet, Zafer Takı’ndaki AB bayrağını kaldırmak zorunda kaldı., bu da 2022’nin başında hoş bir vatansever zafer oldu” dedi.

Beaune: Geri adım atmadık

Beaune ise “Geri adım atmadık, planda bir değişiklik olmadı…Fransa’nın bahtının Avrupa’da olduğu savını büsbütün üstleniyorum” diye ısrar etti. Bakan, ‘Zafer Takı’nda Fransız bayrağının kalıcı olarak asılı olmadığını, ötürüsıyla AB bayrağının Fransız bayrağının yerini aldığını söyleyen Le Pen ve başka önderlerin her şeyi yanlış anladıklarını’ lisana getirdi.

Sandıkta Macron-Le Pen rövanşına yanlışsız

2017 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tipinde Le Pen’i yüzde 34’e karşı 66’yla yenen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un nisanda düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir daha Le Pen’le rakip olması ve daha düşük bir farkla da olsa yine kazanması bekleniyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.