Manisa’da dere ıslah ve paklık çalışmalarına tam not

babaadam

Aktif Üye
Manisa’da dere ıslah ve paklık çalışmalarına tam not
MANİSA (İGFA) – Manisa Su ve Kanalizasyon Yönetimi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kış ayları ile birlikte sel baskınları ve su taşkınlarının önüne geçebilmek hedefiyle dere paklık ve ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

İl genelinde Etraf Müdafaa ve Denetim Dairesi Başkanlığı gruplarınca yürütülen çalışmalar yağışların tesirini arttırmasıyla geçer not aldı. Takımların gece gündüz demeden hummalı bir biçimde yürüttüğü biroldukça noktada derelerin su akışını sağlıklı bir biçimde gerçekleştirdiği gözlemlendi. Bilhassa yerleşim yerleri içinden geçen dere ve kanallarda oluşan taşkın riskine karşı alınan tedbirler vatandaşlar tarafınca büyük beğeni topladı.

Yapılan dere paklık çalışmalarının tam not aldığının altını çizen Etraf Müdafaa ve Denetim Dairesi Lideri Cem Çöllü, “Manisa’da yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınların önüne geçmek hedefiyle yönetim olarak gece gündüz durmadan dere paklık ve ıslah çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 17 ilçede ayrım yapmadan yürüttüğümüz dere paklık ve ıslah çalışmalarımız başarılı bir biçimde devam ediyor. Yaptığımız incelemeler daha sonrasında da şu günlerde tesirli olan yağışların derelerde önemli riskler oluşturmadığını gözlemledik. Şunu da belirtmek isterim ki vatandaşlarımız da bizlere kolaylık sağlamalılar. Derelerimiz çöplük değildir. Lütfen evsel atıklarımızı dere yataklarına atmayalım. Aksi takdir de mümkün önemli yağışlarda yaşanabilecek taşkınlar daha sonrası vatandaşlarımızın maddi kayıpları olabilir. Bu doğrultuda vatandaşlarımızı şuurlu olmaya davet ediyoruz” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.