Metro ile LA – Haber

çavuş

Aktif Üye
Los Angeles’ta yapılacak birçok ücretsiz ve ucuz şey var. Bir gezgin olarak mesele onlara ulaşmaktır. Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nda kiralık arabaların son fiyatı, vergiler ve benzin hariç günlük yaklaşık 75 ABD dolarıdır. Havaalanı ile şehir merkezi arasındaki taksiler ve uygulama tabanlı yolculuklar, günün saatine bağlı olarak 40 ila 70 ABD doları arasında değişiyor. Sonra bir gecelik park yeri var – 50 ila 60 dolar arasında alışılmadık bir durum değil.

Ama ucuz bir alternatif var: metro, yolculuk için 1,75 dolar, günlük geçiş için 5 dolar veya bir hafta için 18 dolar.

Trafik sıkışıklığı diyarı Los Angeles’ta, araba en önemli ulaşım aracıdır. Ancak Los Angeles İlçesi Toplu Taşıma İdaresi Metro, onlarca yıldır Angelenos’u arabadan vazgeçirmeye çalışıyor ve 1990’dan bu yana yedi hatta 100’den fazla tren istasyonu inşa ediyor. Los Angeles. Haziran ayında, Bölgesel Bağlantılı Transit Projesi şehir merkezi bağlantılarını birleştirerek, Doğu Los Angeles ile Santa Monica arasında doğu-batı ve Azusa ile Long Beach arasında kuzey-güney arasında aktarmasız seyahati mümkün kıldı. 2024’te planlanan bir başka genişleme, şehrin 2028 Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmasından önce açılması planlanan gelecekteki dokuz havalimanından biri olan Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nı birbirine bağlayacak.

Sistemin bölge sakinleri için faydaları, genişleyen şehirde nerede yaşadıklarına bağlı olarak değişir. Ancak, Time Out Media’nın Los Angeles merkezli editörü Michael Juliano, sistem hakkında yazılar yazdı, “Bir turist olarak, gitmek istediğiniz birçok yer metro güzergahı üzerindedir.”

Hiçbir şey beni bir varış noktasında başarılı bir şekilde navigasyon yapmaktan daha rahat hissettiremez. Benim görüşüme göre, yerel ulaşımı kullanamadığım sürece yerlere gitmek, yerleri bildiğim anlamına gelmez. Arkadaşlarıma metroyla şehri görmek için Los Angeles’a gideceğimi söylediğimde, biri bunun “çok kısa bir hikaye” olacağı konusunda şaka yaptı. Trene hiç binmediğini itiraf eden bir Angeleno, yanıma biber gazı koymamı tavsiye etti.

Ancak raylarda geçen üç gün, onların çoğunlukla yanıldığını kanıtladı. Metro, Santa Monica’nın plajlarından şehir merkezindeki müzelere kadar popüler cazibe merkezlerine iyi bağlantılara sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda sık sık tren seferleri de yapar. Deneyimim tehdit edici olmasa da, sistem evsizlerin bariz bir şekilde trenlere akın etmesiyle mücadele etti. Birkaç kez Metro elçileriyle, halkı eğitmek ve güvenliği sağlamaya yardımcı olmak için sistemi gezen çalışanlarla birlikte yolculuk ettim.

4.000 mil kareden büyük bir ilçede ve 88 şehirde metroyla gidemediğim yerler vardı. Ünlü Hollywood tabelasına rehberli yürüyüşler sunan bir tur operatörü, başlangıç noktalarının toplu taşımaya yakın olmadığını söyledi. Otobüs hatları ve toplu taşıma hizmetleri boşlukları doldurabilir, ancak kayda değer bir istisna dışında – havaalanı ile Union Station şehir merkezi arasında yaklaşık her yarım saatte bir (9,75 $) çalışan FlyAway otobüsü – yararlılıklarını test edin. İşte bulduklarım.

Tüm hatlar şehir merkezine çıkar

FlyAway otobüsü beni, yalnızca Los Angeles County ve çevredeki beş ilçede Amtrak trenleri ve bölgesel Metrolink hizmeti için bir merkez olarak değil, aynı zamanda üç metro hattı, A , B ve D

Bu metro hatları, Union Station’ın karşısındaki Olvera Caddesi’ndeki orijinal Meksika yerleşim yeri de dahil olmak üzere kültürel cazibe merkezleriyle ve Freehand Los Angeles gibi birçok otelle dolu bir bölge olan şehir merkezinde birden fazla istasyonda durmaktadır.

Şehir merkezindeki en yakın metro istasyonuna yaklaşık dört blok uzaklıkta olan bu retro otel, 1924 Ticaret Borsası Binası’nda yer alır ve üniversite öğrencileri arasında popüler olan birden çok yataklı hostel tarzı odaların yanı sıra makrome duvar askıları ve eklektik sanatı anımsatan benimki gibi özel odalar sunar. tasarruf mağazaları (geceliği 150 dolar ödedim).

Ertesi sabah, yakındaki metro istasyonunda yol arkadaşlarımı tanıdım: Lakers maçlarını izlemek için şehre gelen bir Fransız aile, iki Danimarkalı gezgin ve bir grup İrlandalı öğrenci.

Otelin genel müdürü Rich Oken, “Konuklar otobüs saatlerini ve en yakın durakları soruyor ve bu biraz komik çünkü her yere gidiyoruz” dedi.

Metro ve yürüyüş arasında, koleksiyoncular Eli ve Edythe Broad’un Basquiat, Lichtenstein ve Warhol’un eserleriyle dolu çağdaş sanat koleksiyonu için büyüleyici bir ev olan Broad Museum’dan (ücretsiz) başlayarak, şehir merkezini keşfetmesi kolay ve keşfetme açısından zengin buldum. Bir sonraki blokta, mimar Frank Gehry tarafından tasarlanan dik bir çelik yapı olan Walt Disney Konser Salonu’nun arkasındaki sakin bahçelerde durdum.

Yakınlarda, Los Angeles’ın en kısa demiryolu olan Angels Flight’a bindim, Metro kartınız varsa 50 sente (yoksa 1 dolar) blok yüksek bir tepeye çıkan 1901 model bir füniküler.

Caddenin hemen karşısında bir metro durağı olan Grand Central Market, 1917’den kalma bir yemek salonu, Eggslut’tan kremalı çırpılmış yumurtalı sandviçler (9,75 $) ve Salvador pupusaları veya Try Sarita’s Pupuseria’dan (5,50 $) doldurulmuş mısır turtaları için beni tekrar tekrar oraya çekti. .

Sonraki durak: Hollywood

Şehir merkezinden, B hattı kuzeybatıdan Hollywood’un kalbine doğru uzanır. Hollywood/Highland istasyonunda ortaya çıkmak, alçak, güneşli bir Times Meydanı’nda ortaya çıkmak gibiydi. Örümcek Adam ve Michael Jackson gibi giyinen oyuncular bahşiş almak için turistlerle poz verdi. Reklamverenler ünlülerle buluşmak için TMZ otobüs turları teklif etti. Tom Cruise’un Weird Al Yankovic ile aynı kaldırımı paylaştığı ve hayranların Snoop Dogg tabelasının önünde selfie çektiği Hollywood Walk of Fame’de, Groucho Marx yıldızı beni hemen etkiledi.

Yıldızlarla dolu rota, 1927 Grauman’s Chinese Theatre’ı (şimdi TCL Chinese Theatre olarak biliniyor) geçti ve burada girişin önündeki kaldırıma yapıştırılmış pek çok ünlü selamı arasında Robert De Niros ile ayak izimi ölçtüm.

B Hattı ayrıca Kura Konveyör Bantlı Suşi Dükkanı’ndan (plaka başına 3,65 dolar) umami yağda kızartılmış somonun tadını çıkarmak için döndüğüm Koreatown da dahil olmak üzere daha az telaşlı mahallelere erişim sağlıyor.

Güzergah ayrıca Santa Monica Dağları’nın yemyeşil doğa koruma alanı olan Griffith Park’a şehrin panoramik manzarasına ve çok sayıda yürüyüş parkuruna ulaşmak için uygun bir yol sunar. Vermont/Sunset’teki B-Line durağından ücretsiz bir LADOT DASH otobüsüne binip çatı manzaralarıyla bilinen Griffith Park Gözlemevi’ne gittim ve gökevinde harika bir yıldız gösterisi izledim ($10).

sahile giden tren

İlk kez gelen ziyaretçiler genellikle güneyde Long Beach, batıda Malibu ve doğuda San Gabriel Dağları’nı içeren Los Angeles metropol bölgesinin büyüklüğü karşısında şaşırırlar.

“İnsanlar California’ya geliyor ve sahile gitmek istiyor, ancak Santa Monica’nın Los Angeles şehir merkezinden yaklaşık 12 mil uzakta olduğunun farkında değiller ve bu, arabayla veya toplu taşımayla 12 mil uzun bir mesafe.” dedi. Oken, serbest yönetici.

Çarşamba günü sabah 8:30’da, Google Haritalar şehir merkezinden E-Line tren yolculuğunu bir saatin biraz üzerine çıkardı;

E Hattı, çoğunlukla yer üstünde ilerliyordu ve Güney Kaliforniya Üniversitesi kampüsünü geçerek Culver City’ye ve son olarak Santa Monica’ya yolculuk paylaşımı sağlıyordu. Kaydedilen duyurular, Los Angeles County Doğa Tarihi Müzesi ve Expo Park/USC durağındaki Exposition Park gibi her durağın yakınındaki ilgi çekici noktaları belirledi.

E Line, popüler Santa Monica İskelesi’nden birkaç blok ötede sona eriyor, bir gitarist yalnız Latin standardı “quizás, quizás, Quizás” çalarken, çoğunlukla sabahları kapalı olan eğlence parklarındaki oyuncaklar ve restoranlarla dolu.

İskelede Blazing Saddles’tan (saati 13 dolar) bir plaj kruvazörü kiraladım ve dört tekerlekli patencilerin piruetlerinin seyircileri çektiği Venedik’in sahiline yaklaşık üç mil güneyde pedal çevirdim.

Gösterişli butik otelleri ve modaya uygun restoranlarıyla Santa Monica, ayrıcalıklı hissettirdi; bu izlenim, plaja sadece bir blok mesafedeki renkli Jamaika kulübesi Cha Cha Chicken tarafından düzeltildi. Bob Marley tarafından servis edildi.

“Yaratıcılıkla Bağlantı Kurun”

Metro, yeni K Line’ı sistem genelinde binicileri yaratıcılıkla bağlantı kurmaya teşvik eden, sanatçı Kehinde Wiley ve aktris Issa Rae gibi sanatçıları besleyen Güney Los Angeles topluluklarına ve her istasyondaki kamusal sanata bir selam niteliğindeki posterlerle pazarlıyor. .

Mevcut yedi K Line istasyonunun her biri için sanat siparişi vermek de dahil olmak üzere Metro’nun kamusal sanat programlarını denetleyen Maya Emsden, “Sanat, sisteme girişin bir parçasıdır” dedi. “Bu bir göz açıcı.”

Son öğleden sonra, K’yi, E hattıyla buluştuğu Expo/Crenshaw’daki en kuzeydeki durağından, NFL’nin Rams and Chargers’ın oynadığı SoFi Stadyumu’nun evi olan Crenshaw ve Inglewood topluluklarından geçtim.

Crenshaw’da, rotanın en büyüleyici sanat eserlerinden bazıları henüz ortaya çıkmadı. İş geliştirme organizasyonu Destination Crenshaw, 100’den fazla siyahi sanatçının eserlerini merkezi bir parka ve Crenshaw Bulvarı’nın 2,1 km’lik demiryolu raylarının bitişiğine yerleştirilmesi için görevlendiriyor. Kurumun başkanı ve baş işletme sorumlusu Jason Foster, Leimert Park durağının yakınındaki Hot & Cool Cafe’de kahve içerken, projenin “topluluk için sahip olduğumuz yeteneği, yaratıcılığı ve tutkuyu yansıtacağını” söyledi.

Kafeden, bahçeleri ve ikinci kata çıkan bir yaya rampası olan kama şeklindeki bir blok olan Sankofa Parkı’na birkaç blok yürüdük. Önümüzdeki Şubat ayında açılması planlanan 100 milyon dolarlık projenin bir parçası olan park, Bay Wiley’nin Savaş Söylentileri serisinden bir heykel ve California, Compton merkezli sanatçı ve sanatçı Charles Dickson’ın bir çalışması olan Araba Kültürü olacak. Arabaların tepesinde Afrika figürlerinin yer aldığı.

Foster, “Havaalanı bağlantısı tamamlandığında, Los Angeles’ta insanların göreceği ilk şey bu olacak” dedi ve parkın, her ikisine de erişilebilir olan Little Tokyo veya Mariachi Plaza’ya benzer bir mahalle cazibe merkezi haline gelmesini umduğunu ekledi. trenle.

Üç günde Hollywood tabelasına hiç gitmedim. Ama nereye gidersem gideyim paradan, emisyondan ve trafik sıkışıklığının neden olduğu hesaplanamaz stresten tasarruf ettim.

Haberler Seyahatini Takip Edin -de instagram Ve Haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Bir sonraki tatiliniz için daha akıllı seyahat ve ilham için uzman ipuçları almak için. Gelecekteki bir kaçışın hayalini mi kuruyorsunuz yoksa sadece bir koltukta mı seyahat ediyorsunuz? bizimkilere göz atın 2023’te 52 destinasyon.