Mudanya üniversitesi öğretim elemanı müracaatlarını şahsen istiyor!

babaadam

Aktif Üye
Mudanya üniversitesi öğretim elemanı müracaatlarını şahsen istiyor!
Bilindiği üzere, 11 Mart 2022 tarihindeki Resmi Gazete’de yayımlanan “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” çerçevesinde Bursa’da Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafınca 2547 sayılı Kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ait kararlarına tabi olmak üzere, kamu hukuksal kişiliğine sahip Mudanya Üniversitesi ismiyle bir vakıf üniversitesi kurulmuştur.

İlgili üniversite kuruluşundan sadece 13 gün daha sonra birinci öğretim elemanı alım ilanını 24 Mart 2022 günü Resmi Gazete’de yayımlamıştır. Ne hikmetse üniversite daha birinci ilanında başvuracak adaylara “ŞAHSEN” müracaat yolunu dayatmış, posta ile müracaatı kabul etmemiştir.

Tıpkı üniversite bu kere 22 Nisan 2022 tarihinde bir daha öğretim elemanı ilanına çıkmıştır. Emsal biçimde bu ilanda da, “ŞAHSEN” müracaat yapılacağı, “kargo/posta/e-posta ile yapılan müracaatların değerlendirmeye alınmayacağı” belirtilmiştir.

Kurulalı daha fazlaca kısa bir süre olan Mudanya Üniversitesinin yayımladığı her iki ilanda da adayları şahsen müracaat yapmaya zorlamasının mantığını anlamakta kuvvetlik çekiyoruz. Adayların bilhassa öğretim nazaranvlisi/araştırma bakılırsavlisi takımlarında yazılı imtihana çağrılacağının dahi meçhul olduğu bir ortamda yalnızca müracaat için Bursa’ya yol maliyeti yaptırılması akla mantığa sığan bir idare anlayışı değildir.

Bu kapsamda, Mudanya Üniversitesi tarafınca daha geniş bir iştirake imkan vermek emeliyle hala müracaat süreci devam eden öğretim elemanı alım ilanında güncelleme yaparak adaylara posta yolu ile müracaatın önünün açılması gerekmektedir.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.