Okuyucular en iyi kişisel seyahat tüyolarını paylaşıyor

çavuş

Aktif Üye
Bir dahaki sefere uçağa bindiğinizde yanınızdaki kişinin parlak kırmızı olmayan hiçbir şeye sahip olmadığı görülüyorsa bu kişi Celia Paerels olabilir. Kindle kılıfı, kazak, güneş gözlüğü, kulaklık, şarj kablosu; tamamı parlak kırmızı renkte: Böylece koltukta veya koltuk cebinde herhangi bir şeyin kalması önleniyor.

New York Hastings-on-Hudson’dan 62 yaşındaki Bayan Paerels, “Herkes kırmızıyı tanır” dedi. “Bir kardinal gördüğünüzde onun kardinal olduğunu anlarsınız. Bir serçeyi fark etmezsiniz.”

Bayan Paerels, Eylül ayında en sevdikleri seyahat ipuçlarını paylaşma davetimizi kabul eden 180’den fazla Haberler okuyucusundan biri. İpuçlarının çoğu bavul hazırlamaya (Ziploc torbalar), otelde daha iyi uyumaya (perdeler için klipsler) veya uçakta daha fazla alana (ücretsiz koltuk almak için çok sayıda strateji vardır) odaklandı. Ancak bazı fikirler özellikle zekice veya alışılmadık olarak öne çıktı.

Bayan Paerels’in renk kodlu tavsiyelerine ek olarak, işte en iyi dokuz tavsiye.

1. Dili görebileceğiniz bir yere yerleştirin.

Teknoloji dil engellerinin aşılmasına yardımcı oldu. Çok sayıda çeviri programı vardır ve gezginler seyahatlerinden önce her zaman birkaç Duolingo oturumuna katılabilirler. Ancak beyniniz doğru kelimeleri bulmakta zorlanırken, sabah kahvenizi içerken yanlışlıkla birine “iyi geceler” dilemeniz kaçınılmazdır.

Dublin’den 42 yaşındaki Derek Middleton’un elinde bir çözüm var. “Merhaba”, “Günaydın/İyi akşamlar”, “Lütfen/Teşekkür ederim”, “Affedersiniz” ve “İngilizce biliyor musunuz?” gibi yaygın ifadelerin ekran görüntüsünü alıyor ve bu görüntüyü cep telefonunun kilit ekranı yapıyor. Böylece telefonuna her baktığında bir dil dersi alıyor ve her zaman doğru terimler elinin altında oluyor.

Bay Middleton, “Seyahatlerimde, eğer dili konuşmak için biraz çaba harcarsanız, insanların çok daha anlayışlı olduğunu gördüm” dedi ve şöyle devam etti: “ve bu genellikle benim kelimeleri katletmem karşısında gülmeyle başlar.”

2. Mürettebat için şeker toplayın.

İyi niyet, özellikle uçakların giderek daha kalabalık hale geldiği ve asi yolcuların ortaya çıkma ihtimalinin uçuş ekiplerinin moralini bozduğu bir dönemde, uçuşu daha sorunsuz hale getirme konusunda uzun bir yol kat ediyor. Alcochete, Portekiz’den 57 yaşındaki Mary Anne Casey’nin bu deneyimi tatlandırmanın bir yolu var: Kendisi ve kocası uçağa bindiğinde, mürettebata paylaşmaları için ayrı ayrı kapatılmış, lokma büyüklüğünde çikolatalardan oluşan bir torba veriyorlar.

Lizbon’da uçaktan indikleri bir anı hatırladı: “Kıdemli uçuş görevlisi peşimizden koştu ve bize küçük şişelerde porto şarabı vermeye başladı. Uçuş sırasında çikolatalar için bize teşekkür etmeyi unuttuğu için kendini suçlu hissetti.”

3. ABD Mobil Pasaport Kontrolü uygulamasıyla uzun kuyruklardan kaçının.

Gecelik bir uçuşun ardından, göçmenlik bürosundaki bitmek bilmeyen kuyrukta çok fazla mutlu yüz görmüyorsunuz. Corvallis, Oregon’da yaşayan 62 yaşındaki Sarah Miller, bekleme süresini kısaltmak için ABD Gümrük ve Sınır Koruma mobil pasaport kontrol uygulamasının kullanılmasını öneriyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında İngiltere’ye yaptığım geziden döndüğümde Portland’da uzun bir kuyruktan kaçınmayı başardım” dedi. “Standart pasaport kontrol kuyruğunda birkaç yüz yolcu vardı ve MPC kuyruğunda kimse yoktu. Uygulamayı açtıktan sonra fotoğraf çekebildim, birkaç soruyu yanıtlayabildim (hepsi doğru sıraya giderken yapıldı) ve işim bitti.”

Küresel Giriş programı da benzer faydalar sunuyor, ancak maliyeti 100 ABD doları, şahsen görüşme gerektiriyor ve şu anda 11 aya kadar başvuru birikimi var; Mobil Pasaport Kontrolü uygulaması ücretsizdir ve ABD’deki 33 uluslararası havalimanında beklemeden kullanılabilmektedir. Bayan Miller, “Bu, yurt dışına sık sık seyahat etmeyen bizler için zaman kazandıran bir araç” dedi.

4. Yurt içi uçuşlarda dahi Global Giriş kartınızı yanınızda getirin.

Küresel Giriş’e kaydolduğunuzda, birlikte verilen kimlik kartı Kanada ve Meksika’dan sınır geçişlerini hızlandırmaya yardımcı olabilir, ancak aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri içinde seyahat ederken hayat kurtarıcı da olabilir.

Fort Lauderdale, Florida’dan 73 yaşındaki Charlie Bishop, Ulaştırma Güvenliği İdaresi’nin iç hat uçuşu için kontrol noktasında ehliyetinin taranamadığını keşfettiğinde, Küresel Giriş kartı onun ilerlemesine izin verdi.

“Bunu ehliyetinizden ayrı olarak paketleyin,” diye önerdi Bay Bishop, “böylece yolculukta cüzdanınızı kaybederseniz dönüş uçağına binmek zorunda kalırsınız ve eve döndüğünüzde ehliyeti değiştirme endişesi duyarsınız.”

5. Mil ile yedek uçuş rezervasyonu yapın.

Birden fazla havayolu şirketinde yeterli sayıda sık uçuş puanınız varsa, Bixby, Oklahoma’dan 79 yaşındaki Robert Cohen, tercih ettiğiniz uçuşta bir sorun çıkması durumunda alternatif havayollarında yedek uçuş rezervasyonu yapmak için bunları kullanmanızı öneriyor.

Bay Cohen, “Fakat kullanılmayan millerin geri ödenmesi için seyahatten önceki gün yedeklemeleri iptal etmeyi unutmayın” diye uyardı. Bu kesinti süreleri havayolu şirketine göre değişir ve kalkıştan 10 dakika öncesine kadar olabilir. Ayrıca “bazı havayolları seyahat planının yalnızca bir kısmının iptaline izin vermediğinden” dönüş uçuşunuzu gidiş-dönüş yerine ayrı ayrı rezerve etmek isteyebilirsiniz.

6. Uçak tuvalet kağıdının gizli zulasını öğrenin.

Oslo’dan 42 yaşındaki Mary Jane Cuyler, Los Angeles ile Sidney arasındaki 15 saatlik uçuşun yaklaşık 10 saatinde – “Uçağın bir Boeing 777 olduğunu düşünüyorum” – kabinde tuvalet kağıdı olmadığını fark ettiğini hatırladı. tuvalet. Aynalı makyaj masasının altındaki kolu çeken bir uçuş görevlisini aradı ve “büyük bir şaşkınlıkla” dedi, ayna birdenbire açıldığında fazla tuvalet kağıdı ve kağıt havluları ortaya çıkardı. Bayan Cuyler, “O zamandan beri bu sorunu kendim çözebildim (her ne kadar nadir de olsa)” dedi.

7. Bir uzatma kablosunu paketleyin.

Elektrik prizleri, onlara takılabilen cihazlar olduğundan uluslararası seyahat edenler için bir sorun olmuştur. Gittikçe daha fazla cihaz farklı voltajlara uyum sağlayabilse de, gezginler sadece meyve suyu gerektiren daha fazla şey getiriyor.

Bu nedenle New Jersey, Montville’den Andrea Diamond, uluslararası seyahatlerde genellikle yanında beş veya altı fişli bir aşırı gerilim koruyucu getiriyor. “Bu şekilde, uzatma kablosunu prize bağlamak için yalnızca bir adaptöre ihtiyacım var ve birden fazla cihazı şarj edebiliyorum” dedi.

Genellikle uzatma kablosunu kontrol edilmiş bagajına koyuyor, ancak bir keresinde ek tarama için bir güvenlik kontrol noktasında durdurulduğunu hatırlıyor çünkü “Sırt çantamda çok sayıda şarj kablosu vardı ve bunların röntgen makinesinde şüpheli göründüğünden şüpheleniyorum.” .”

8. Fotoğraf yer imleriyle hafızanızı canlandırın.

Çok fazla fotoğraf çekerseniz yolculuk sonrası baş ağrısına neyin yol açabileceğini öğrenin. New Jersey, Colonia’dan 78 yaşındaki Fred Essenwein’in bunun için bir numarası var. “Manzara manzaralarını fotoğraflamadan önce şehrin adının veya simgesel yapının fotoğrafını çekiyorum, hatta sadece giriş biletini bile çekiyorum” dedi. Bu “küçük yer imleri”, her yolculuktan sonra fotoğraf albümleri derlerken her yeri hatırlamasına yardımcı oluyor.

Bay Essenwein, Antarktika’ya bir gezi ve Küba’da keşfettiği klasik Amerikan arabalarını içeren fotoğraf kitaplarını oluşturmak için yaklaşık on yıldır Shutterfly gibi çevrimiçi hizmetleri kullanıyor.

9. Bant kullanarak bir hatıra yapın.

İngiliz seyahat yazarı Bruce Chatwin, Doug Colligan’a keşiflerini belgelemek için kesinlikle analog yöntemini kullanması konusunda ilham verdi. Amherst, Massachusetts’ten 79 yaşındaki Bay Colligan, 1970’lerden bu yana, Chatwin’in favori markası olarak kabul edilen Moleskine tarzı ince bir dizüstü bilgisayar ve küçük bir rulo koli bandı taşıyor.

Bay Colligan, “Sayfalara, tekrar ziyaret etmeye değer iyi restoranların veya mağazaların kartvizitlerinin yanı sıra turistik mekanların ve müze gösterilerinin broşürlerini ve unutulmaz konserlerin biletlerini yapıştırıyorum” diye açıkladı. “Defter bir seyahat günlüğüne ve neşeli bir hatıraya dönüşüyor.”

Haberler Travel’ı takip edin Şu tarihte: instagram Ve Haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Daha akıllıca seyahat etmek için uzman ipuçları almak ve bir sonraki tatiliniz için ilham almak için. Gelecekteki bir kaçamağın mı yoksa sadece koltukta seyahat etmenin mi hayalini kuruyorsunuz? Bizimkilere göz atın 2023’te 52 seyahat noktası.