Ortak bir aşk dili öğrenin – imzayı içeren biri

babaadam

Aktif Üye
Jerald Jerard Creer ve Kent Michael Williams, Bay Creers'ın uyuşmasıyla hiçbir ilgisi olmayan birine iletişim kurmak için bir çift olan neredeyse 15 yıllık gecikmeyi yaratıyor.

Haziran 2009'dan bu yana, ikisi bir karnaval kruvaziyer gemisinde bir araya geldiğinde, Bay William'dan Bay Creer birkaç haftada bir SMS yazmıştı. Bay Creer onu rutin olarak reddetti. Bay Williams yıllarca bunun yaşından kaynaklandığını varsaydı. “Jerald bana tanıştığımızda onun için çok genç olduğumu söyledi,” dedi Bay Williams. (Bay Creer yedi yaşında.)

Gerçek daha karmaşıktı.

Şimdi 42 yaşındaki Bay Williams ve Bay Creer'in (49), Miami'den Bahamalar'a yelken açtıklarında en başından beri engeller vardı. O sırada Baltimore'da yaşayan Cox Communications mühendisi Bay Williams yalnız seyahat ediyordu. Sosyal hizmet uzmanı olan Bay Creer, sağır insanlar ve aktörlerin öğretmeni, daha sonra MD, Suitland'da yaşayan. Her ikisi de birlikte tatile giden bir grup LGBTQ insanının parçasıydı.

Bay Williams, Bay Creer'i gezide bir iki gün boyunca geminin gece kulübünün önünde görmeyi ve kendisine ilgi duyduğunu hatırladı. “İyi,” diye düşündüğünü hatırladı.

Ancak Bay Creer'in sağır olduğunu bilmiyordu, bu da dikişli bir sohbete yol açtı. Amerikan işaret dilini ana dili olarak gören Bay Creer, dudaklarını okuyabilir ve işitme cihazlarını giydiğinde sesleri tanıyabilir. Ancak zayıf aydınlatma ve gürültülü ortamlarda konuşulan kelimeleri şifrelemek için savaşır.

“Zaman zaman işitme meslektaşlarımın benimle bir sohbete uyum sağlayıp sağlamadığını bilmiyorum.” Dedi. Bay Williams için durum buydu. Sonra Bay Williams'ın sosyal korkusu vardı. “Utangaç ve içe dönüküm,” dedi. “Hala neden Jerald'a gittiğimi bulmaya çalışıyorum.”

Her iki kez de, dikiz aynasındaki tatil olduğunda sadece iki şey netti: biri diğeri çekici bulundu. Ve iki: “Kent çok, çok utangaçtı,” dedi Bay Creer.

Bay Creer, Virginia, Richmond'da beş genç kardeşle büyüdü. Ailesi Pamela Smith ve Jared Creer, ilk doğum gününden önce sağırlığını keşfettiler.

Ortaokulda, özel bir okula gittiği Rochester, NY'daki Sağırlar için etkinliklere katıldı. Orada ilk sağır rol modellerini buldu: Rosalie Rockwell, okulda öğretmen ve kocası Dale. Her ikisi de o zamandan beri öldü.

“Bana NTID'den bahsettiler,” dedi – Rochester Teknoloji Enstitüsü'nde bir kolej olan, sağır ve şiddetli işitme öğrencilerini teknik kariyer için eğiten, Bay Rockwell'in bilimsel bir profesör olduğu Ulusal Teknoloji Enstitüsü.

İlk başta Bay Creer şüpheliydi: “Ailemdeki hiç kimse üniversiteye gitmedi ya da sona ermedi.”

Ancak 1994 yılında burs öğrencisi olarak yazdığı NTID'de dünyayı açtı. “Tüm ırklardan sağır insanlarla tanıştım” dedi. İlk yılında, sağır insanlar, siyah öğrenciler için bir kampüs grubu olan Ebony Club'a katıldı, ancak seviyesinde entelektüel olmadığını hissettiğini hissetti. Emekli bir RIT profesörü ve Amerika Birleşik Devletleri'nde doktora öğrencisi edinen ilk siyah sağır kadın Shirley J. Allen, onu bir kenara çekti ve ona “Asla pes etmeyin” dedi.

Bay Creer, ilk A -Jungsenfelen olan RIT'den iki derece satın aldı. Yıllar sonra eğitim alanında yüksek lisans derecesi aldı. Şu anda Clarkston, GA'daki Atlanta Bölge Sağır Okulu'nda drama ve tiyatro sanat öğretmeni olarak çalışıyor.

Bay Williams, Baltimore, Darlene Winslow ve Kent Williams Sr., iki genç yarısı ve üçüncü kız kardeşi olarak gördüğü bir kuzeni ile büyüdü. 17 yaşında, bilgisayar bilimlerini incelemek için Frostburg, Md. Fakat o zaman cinselliğiyle başa çıkmak için savaştı. Bir dönem sonra patlak verdi.

“Kendimi öldürmeye çalıştım,” dedi Hıristiyan büyüyen Bay Williams. “Kilisede büyüdüğümde, yine de cehenneme gideceğimi düşündüm.” (Bay Creer, benzer nedenlerle kolej sırasında intihar ettiğini ve tiyatrodan arkadaşlarının yardımıyla depresyonundan kurtulduğunu söyledi, herhangi bir çocukluğundan beri takip ettiği yaratıcı bir çıkış.) Baltimore'a dönmek yerine, Bay Williams, Dunnsville, VA'ya taşındı.

2003 yılında, Virginia'da üç yıl sonra Baltimore'a döndü ve bir arkadaşınız ve son olarak Verizon'da bir müşteri hizmetleri işiyle bir daire aldı. 2009 yılına kadar üniversiteye dönmeye hazırdı ve daha sonra Maryland Üniversitesi'nden bilgi sistemlerinde lisans derecesi aldı. 2010 yılında Atlanta'ya taşındı.

Arkadaş Bay Creer, Maryland'e döndükten kısa bir süre sonra 2009 yılında geziyi tamamladı. Bay Creer, Rochester'a döndü ve sağır için ASL koçu ve öğretmeni olarak çalıştı. Kalp ağrısı onun için yeni bir şey değildi, ancak yaşlılar tarafından yıllarca kaçınmaya çalışmıştı. Erkekleri ya da genç insanlar “sadece oynamak istedi” dedi. “Bundan hoşlanmadım.”

Bay Williams, daha sonraki bir romantizm şansının ona karşı olduğunu bilmesine rağmen, seyirden sonra Bay Creer ile iletişimde kalmaya söz verdi. ASL'yi bilmiyordu ve Bay Creers'ın ilişki durumuna ayak uydurmak zordu. Ama muazzam bir sürünün kulplarında kaldı. “Onun tarafından giyinmeyi hiç bırakmadım,” dedi Bay Williams. “Çok netleştirdim.”

Bunu, Bay Creer'e ayda en az bir kez SMS göndererek yaptı ve seyahat planları ve nerede ve ne zaman kişisel olarak buluşabileceklerini umduğunu bilgilendirdi. Bay Creer her zaman cevap verdi, ama genellikle bir özür. “Şöyle derdi: 'Hayır, zaman ayıramayacağımı sanmıyorum,” dedi Bay Williams. “Tamam diyebilirim ve sıcak olmaya devam ederdim.” Ama bazen Washington, DC gibi şehirlerde tanıştılar

Burada daha fazla kırılganlık Ve Tüm düğün, ilişki ve boşanma raporlarımızı buradan okuyun.

Williams, “Onunla yerel bir etkinlik veya bir restoranda akşam yemeği için buluşurdum,” dedi. Bu ziyaretler bazen iyi geceler söylemeden önce romantik hale geldi. Ancak Bay Crear'ın davetlerini reddetme modeli yakında durduğu yere çıkacaktı. “Bunun ne olduğunu düşündüm,” dedi Bay Williams. “Bazen alabileceğiniz şeyden hoşlanıyorsun.”

Aralık 2023'te Bay Williams, Manhattan'daki bir arkadaşının doğum gününü kutlamayı planladı ve Bay Creer'den New York'un Bay Crear'ın en popüler şehirlerinden biri olduğunu fark etmeden orada buluşmasını istedi. Bir günden daha kısa bir sürede, Bay Creer cevapladı: “Orada olacağım.”

“Düşündüm, aman tanrım, gerçekten mi?” Dedi Bay Williams. “Gerçekten mutluydum.” Ayrıca gergin.

Times Meydanı'ndaki Hilton tarafından DoubleTree'de ikisi, Bay Creer'in getirdiği gece boyunca (ve) kart oyununun çift baskısında kaldı.

“Çok uyarıcıydı,” dedi Bay Creer. “Soruları yanıtladık: Bana ne söylemekten çekiniyorsunuz? Ne korkuyorsun “Her ikisi de o gece aşık olduklarını söylüyor.”

Bu hafta sonu, Bay Williams nihayet Bay Crear'ın yıllar boyunca davet sayısını kabul etme konusundaki isteksizliğini anladı. Bay Creer'in genç erkeklerle tanışma çekinceleri gerçekti. Creer, “Yaşam mücadelesini anlayan ve uzun vadeli bir ilişkiyi sürdürmek için ne gerektiğini bilen olgun erkeklere sahip olmak istedim.” Dedi.

Ama bir şeyler de vardı. “Kent sık sık karşılayamayacağım seyahat ediyor,” diye ekledi. “Sosyal hizmet uzmanıydım ve programım yüzünden ya da para yüzünden gidemediğimden utandım.”

New York doğum günü partisinin sonunda, Bay Williams bir çift olarak ileriye doğru bir yol yaratmaya hazırdı. “” Sadece birlikte miyiz? “Bay Creer'e sordu.”

İki hafta sonra, Ocak 2024'te Manhattan'da ikinci kez bir araya geldiler. Mart ayında bir arkadaşımın düğünü için Londra'ya gittiler. O zamana kadar Atlanta'da birlikte yaşamak için birlikte tartıştılar. Ama evlilik değil. Bay Creer, Bay Williams'ı Londra Eye Ferris Wheel'in başında önerdiğinde sürpriz oldu. “Tamamen inanılmazdı,” dedi Williams. Onun evet her ikisine de gözyaşları getirdi.

Creer, “Bir işitme dünyasında sağırım ve her zaman imzalıyorum, ama Kent beni başkalarından farklı görmüyor” dedi. “Kalbini, merhametini ve cömertliğini çok seviyorum.”

Bay Williams ekledi: “Olduğu gibi kalbe aşık oldum. Kendini mutsuz yapma riski olsa bile, başka birini mutlu etmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. “

Haziran ayında Bay Creer, Bay Williams'ın Atlanta'daki evine taşındı. 28 Şubat'ta 115 konuk, Roswell, GA'daki Kimball Salonu'nda bir araya geldi.

Törende iki ASL tercümanı ve John Legends'ın “All Me” ye yeniden üretilmesini içeriyordu. Bay Creer ve Bay Williams yüzük değiştirdiler ve kendilerini “bugün, yarın ve sonsuza dek” sevmeye söz verdiler. Resmi olarak evlendiklerinde, bağlar ve rhinestones ile süslenmiş ilk anlara atladılar.

Bu gün

Ne zaman 28 Şubat 2025

Nerede Kimball Hall, Roswell, GA.

Mutluluk ve uyum Düğünden önceki haftalarda, Bay Creer, “Günün Sözü” olarak adlandırdığı bir dizide Bay Williams'a karşı duygularını ifade etmek için Instagram'a gitti. Her gün takipçilerine ASL'de “Forever” ve “Taahhüt” de dahil olmak üzere yeni bir kelime öğretti. Utangaçlık nedeniyle kameradan kaçınan Bay Williams, Sevgililer Günü'nde “romantik yazı” nın bir parçası olmayı isteksizce kabul etti.

… ve konfor (yiyecek) Törenden sonra bir resepsiyonda, konuklar güney favorilerine ızgara tavuk, sığır eti brisket -lider ve mac ve peynir dahil bir büfe için yardımcı oldu. Damattan sonra tatlı için küçük bir düğün pastası, kırmızı kadife ve çikolatalı kek verildi.

İyi Yolculuk Düğünden ertesi gün, çift ikinci yolculuklarında Karayipler'e yelken açtı. Bu sefer bir kabin paylaştılar.