Papa Francis’ten eşcinsel çocuğu olan ailelere: Asla ayıplamayın

babaadam

Aktif Üye
Papa Francis’ten eşcinsel çocuğu olan ailelere: Asla ayıplamayın
Katoliklerin manevî başkanı Papa Francis eşcinsel çocuğu olan ebeveynlere seslendi, “Ayıplamak yerine onlara takviye verin” daveti yaptı.

Daha evvel de eşcinsel çiftlere uygar beraberlik hakkı verilmesi gerektiğini savunan Papa Francis haftalık konuşmasında çocuk yetiştirmenin zorlukları üzerinden farklı cinsel yönelimdeki çocuklara nasıl davranılması gerektiğine mevzuyu getirdi, ebeveynlerin ayıplama hali ardında saklanmaması gerektiğini söylemiş oldu.

Katolik Kilisesi’nin doktrinden sorumlu ofisi, Mart 2021’de yaptığı açıklamada, eşcinsel uygar beraberlikleri kutsama yetkileri olmadığını, Allah’ın ‘günahı kutsamasının imkansız’ olduğunu savunmuştu.

‘Yalnızca yaşlılarda görüldüğünü söylemiş olduler, niye benim başıma geldi anlamadım’

Bu ortada Papa Francis’in konuşmasında güldüren kısımlar da vardı. Sağ dizinde bir sıhhat sorunu yaşadığını, yürürken ve merdiven inip çıkarken zorlandığını anlatan 85 yaşındaki Papa “Bana İnflamasyonun genelde yalnızca yaşlılarda görüldüğü bilgisi verildi. niye benim başıma geldi anlamadım” esprisi yaptı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.