Paşinyan teyit etti: Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım

babaadam

Aktif Üye
Paşinyan teyit etti: Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım
Ermenistan devlet ajansı Armenpress’in aktardığı üzere Başbakan Nikol Paşinyan, Litvanya’nın başşehri Vilnius’ta Ermeni topluluğun temsilcileri ile bir ortaya geldiği görüşmede Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmeye hazır olduğunu teyit etti.

Habere bakılırsa Paşinyan, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı benimle görüşmeye hazır olduğunu deklare etti. Ben daha temmuz ayında üst seviye ve en üst seviye, yani dışişleri bakanları ve başbakan-cumhurbaşkanı seviyesinde görüşmeye hazır olduğumuzu söylemiştim” dedi ve şu biçimde devam etti:

“Geçenlerde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Şurası’nda yaptığım konuşmada, Dağlık Karabağ sıkıntısının tahlil beklediğini söylemiştim ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Kümesi eş liderlerinin (Karabağ meselesine ilişkin) açıklamalarını memnuniyetle karşıladığımı söyleyebilirim. Orada eş liderler birkaç sefer Karabağ sıkıntısının çözülmesi ve bu maksatla barış sürecinin bir daha başlatılması gerektiğini tekraren lisana getirdiler.”

Haberde, Paşinyan’ın bu bağlamda ‘hem evvel tıpkı vakitte artık Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazır olduğunu beyan ettiğini’ belirttiği söz edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev daha evvel İspanyol EFE ajansına verdiği demeçte Ermenistan ile her iki ülkenin toprak bütünlüğünün karşılıklı tanınması temelinde olağan bağlantılar kurmak istediklerini ve Ermenistan tarafının buna hazır olması durumunda Paşinyan ile görüşmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.