Portland, Maine ve ötesi için yerel bir seyahat rehberi

çavuş

Aktif Üye
T’nin aylık seyahat serisi Flocking To, yapılacaklar listenizde zaten bulunabilecek yerleri öne çıkarıyor ve müdavimlerden ve yerel halktan ipuçları paylaşıyor. Bizi ayda bir gelen kutunuzda bulmak ve haftalık T Listesi bültenimizi almak için buradan kaydolun. Bir sorunuz mu var? Bize istediğiniz zaman tlist@Haber adresinden ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçiler genellikle Portland, Maine’e ilk kez bir yaz hafta sonunu şirin bir sahil kasabasında geçirmek istedikleri için veya şehrin mükemmel deniz ürünlerini duydukları için gelirler (Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ıstakozların yüzde 80’i bu şehirden gelir). Maine). Doğaya kolay erişim ve göreceli olarak uygun fiyattan etkilenen pek çok kişi, daha uzun bir süre, hatta sonsuza kadar kalmak için geri dönüyor. 2020 ile 2022 arasında Maine, New England eyaletleri arasında en yüksek nüfus artış yüzdesini yaşadı.

Ancak Maine’in çağrısı yeni bir şey değil. Sanatçılar, zanaatkarlar ve yazarlar uzun süredir devletin ilgisini çekiyor; 20. yüzyılın ilk yarısında Maine’in güney kıyısındaki Ogunquit’te iki resim okuluyla bir sanat kolonisi kurdular ve 1950’de kurulan Deer Isle’daki Haystack Dağı El Sanatları Okulu, dünyanın dört bir yanından öğretmen ve öğrenci çekmeye devam ediyor. Dünya. Son zamanlarda eyaletin yaratıcı ruhu, canlı bir yemek sahnesine yol açtı. Portland’ın arnavut kaldırımlı sokaklarından herhangi birinde yürüyün ve yıl boyunca yalnızca 68.000 sakinin yaşadığı bir yerde beklediğinizden daha kaliteli restoran ve pastaneler (hem eski hem de yeni çeşitlerden) bulacaksınız. Aynı durum şehrin kuzeydoğusunda, Mid-Coast bölgesinde, özellikle de Portland’a rakip olacak bir yemek ve sanat ortamına sahip olan ve arabayla 90 dakikalık kolay ve güzel manzaralı Rockland kasabası için de geçerlidir. rekabet etmek.

Giyim ve aksesuar mağazası Portland Trading Co.’nun sahibi Kazeem Lawal, 14 yıl önce New Jersey’den Portland’a taşındı ve buranın küçük bir liman kasabasından bir hedef şehre doğru hızlı evrimine tanık oldu. “Eski ve yeninin bir arada var olduğu, 20 yıl önceki Brooklyn’e benziyor biraz” diyor. “Ve tüm şehirlerin yapması gerektiği ve yapması gerektiği gibi büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.”

Burada Lawal ve diğer üç Mainer eyaletin en büyük şehri ve çevresindeki favori mekanlarını paylaşıyor.

İçeridekiler

Alex GünüKokteyl barların ortak sahibi Death & Co. (New York City, Los Angeles, Denver ve Washington, DC’deki lokasyonları ile), 2019’da Portland’a taşındı.

Zambak Kralyazar 2002’den beri Portland’da yaşıyor.

Kazeem Lawalgiyim ve aksesuar mağazası Portland Trading Co.’nun yaratıcı direktörü, 2009 yılında Maine’e taşındı.

Toshiko MoriToshiko Mori Architect’in mimarı ve müdürü, zamanını New York City ile Maine’deki Penobscot Körfezi’ndeki bir adadaki bir ev arasında paylaştırıyor.

“Kocam ve ben Maine’e taşınmadan önce Portland’daki tüm konut seçeneklerini test ettik. Munjoy Hill’deki AirBnB’leri seviyorum ama otel yoluna gidersem Francis benim en sevdiğim yer; konforlu, merkezi konumlu, zevkli bir şekilde dekore edilmiş ve Portland’ın en samimi restoranlarından birine ev sahipliği yapan yer. Yol boyunca taverna.” (Odalar gecelik 129$’dan başlayan fiyatlarla) Alex Günü

En iyi çardak Munjoy Tepesi’nin zirvesinde yer alan, altı sıcak, güzel odası ve misafir sanatçıların dönüşümlü sanat eserleriyle modern bir konukevidir. Kör kaplan Bilardo salonu bir zamanlar Yasakların konuşulduğu bir yer olan West End’de daha fazla lüks sunuluyor; Ve Chebeague Adası’nda büyülü bir şey var Chebeague Adası Konukeviiçkilerin ve akşam yemeğinin verandada servis edildiği yer.” (Best Bower’daki odalar minimum iki gecelik olmak üzere gecelik 165 USD’den; Blind Tiger gecelik 259 USD’den; Chebeague Island Inn’deki odalar gecelik 219 USD’den başlayan fiyatlarla) Zambak Kral

“Yeni otelleri tercih ederim ve Canopy Portland Sahili şehir merkezinden iki blok ötede. Su manzaralı bir oda seçin ve çatı barında bir içki planlayın.” (Odalar gecelik 199$’dan başlayan fiyatlarla) Kazeem Lawal

“Rockland’da, 250 şebeke son derece evcil hayvan dostudur. Otel, caddenin hemen aşağısındaki harika bir evcil hayvan mağazası olan Loyal Biscuit Co.’dan köpek ödülleri sunmaktadır. Liman manzaralı ve komşudan gelen mükemmel kahveye sahip odalar sade ve konforludur. Rock City Kahve Kavurma Makineleri.” (Odalar gecelik 169$’dan başlayan fiyatlarla) Toshiko Mori

küçükWest End’deki küçük bir mahalle kafe barı ve marketi, çevredeki en iyi kahveyi ve küçük tabakları sunuyor. Tembel pazar günleri bir kapuçino içmek için uğrayıp sonra yukarı çıkıyorum Fırına ders kitabı kruvasanı için. Ve J’nin İstiridyesi eski tarz cazibenin, eğlenceli bir ekibin ve daha tazesi olamayacak kadar lezzetli deniz ürünlerinin mükemmel birleşimi.” — REKLAMCILIK

“Portland’da kötü bir yemek yemek zordur. Doktor Mali şu anki favori restoranımdır. Şef ve sahibi Nonglack Thanephonesy tarafından bir yıldan kısa bir süre önce açıldı. [this Thai restaurant] O kadar yeni ki yüksek sezonda hala bir masa alabilirsiniz. Sarhoş eriştelerine tamamen bağımlıyım.” – LK

“Istakoz rulolarının Ferrari’sini istiyorsanız, bunu yapın Akşam. Rulolar buharda pişirilir, ıstakoz eti kahverengi tereyağına batırılır, rezervasyonlar son derece sınırlıdır ve bir masa için ne kadar beklemeniz gerektiği söylenirse muhtemelen bayılırsınız. Erken gidin, adınızı girin ve saatlerce bekleyerek keşfederek geçirin. Eğer ıstakoz size göre değilse, buradaki balık ve tavuklu sandviçler de gerçek bir ziyafettir.” – KL

LeeMevsimlik İtalyan yemekleri sunan bir restoran olan restoran, makarnaya odaklanıyor ancak menüde ayrıca ravent turşusu ile Maine Bluefin Tuna Crudo gibi yerel deniz ürünleri veya füme yılan balığı, sumak ve taze ve dünyevi kızarmış kapari içeren salatalık salatası da yer alıyor.” — TM

Keşfetmek

“Evimize kısa bir yürüyüş mesafesinde Fore Nehri Koruma Alanı, Ormanlar ve bataklıklar arasından geçen bir dizi yürüyüş parkuru, şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzaklaşmak için güzel bir sığınak sağlar. Jewell Falls’tan başlayıp Fore Nehri’ne doğru yürüyüş yapmayı seviyorum. Sona doğru yaklaştığınız derin kıyılar, Portland’ı Sebago Gölü’ne bağlayan 19. yüzyıldan kalma bir kanalın kalıntılarıdır.” — REKLAMCILIK

“Ticari Caddede bir feribota binin ve Casco Körfezi Adaları. Hepsini görmek istiyorsanız posta gemisine bilet ayırtın. Günde üç kez sefer yapılıyor (sabah 10, öğleden sonra 12 ve öğleden sonra 3’te) ve yolculuk iki buçuk ila üç saat sürüyor. Her şeyi göz önünde bulundurun: teknede çalışan mürettebatı, Portland Limanı’nda teknelerini yönlendiren balıkçıları, Maine’in kayalık sahilinin güzelliğini.” – KL

Farnsworth Sanat Müzesi Rockland’da geniş bir eser koleksiyonu bulunmaktadır. [19th- and 20th-century] Winslow Homer, Andrew Wyeth ve Louise Nevelson gibi Maine sanatçılarının yanı sıra genç çağdaş sanatçıların eserleri. Sokağın diğer tarafında (arkasında) Atlantik Pişirme Şirketimükemmel bir kayısı-fıstıklı kurabiye yapan) Maine Çağdaş Sanat Merkezi, benim tarafımdan tasarlanan bir binada yer alıyor. Reggie Burrows Hodges ve Lois Dodd da dahil olmak üzere Maine’de yaşayan veya Maine ile ilişkili sanatçıların eserlerinin geçici sergilerine ev sahipliği yapıyor.” – TM

İşletme

“Bıçak ve mutfak eşyası dükkanında bir saat kaybedebilirim katmanlar Kitapları karıştırıyorum, beceriksizliğime göre çok ince olan kaliteli Japon cam eşyalarına hayranlık duyuyorum ya da – burada yapılması gerektiği gibi – mağazanın, çoğu Japon Dövülerek yapılan büyük mutfak bıçakları koleksiyonu hakkında fevkalade bilgili ve güler yüzlü personel ile sohbet ediyorum. Hala kocamı bıçak bileme atölyesinin kabul edilebilir bir randevu gecesi olduğuna ikna etmem gerekiyor.” REKLAMCILIK

“Antikalar için 20 dakika kuzeye doğru sürün Cabot Değirmeni Antikaları Brunswick’te, eski bir değirmen binasında birkaç satıcının bulunduğu antika bir alışveriş merkezi. Veya Arundel’e gidin Arundel’in antik köyü. Her iki yerde de büyük şehirlerin çoğunda bulunması zor olan şeyleri bulabilirsiniz.” — KL

Onu eve götür

“Hayatımın alışveriş uzmanı kızım Eloise King-Clements’e danıştım. diyor Blanche + Mimi Yumuşak pamuktan yapılmış blok baskılı yorganlar gibi şimdiye kadarki en iyi yorganlara sahip.”
LK

“Rockland’da, Trilyum sabunları Maine’in doğasının kokusunu zarif bir şekilde aşılayan el yapımı sabunlar üreten, aile tarafından işletilen küçük serili bir üreticidir. Benim favorilerim Pinewood, Maine Deniz Yosunu, Siyah Biberiye ve Orange Calendula sabunlarıdır ve peeling için haşhaş tohumu ve mısır unu, aynısefa yaprakları, sardunya ve sedir yağı içeren ellerinizi yumuşak tutan Trillium’s Bahçıvan Sabunu olmadan yaşayamam. daha sonra Bahçe işleri. Mağazada ayrıca antika çiftlik evi sepetleri, seramikler ve nevresimler de satılıyor.” — TM

Pratik konular

“Portland’a taşınmamın nedenlerinden biri de küçük havaalanımızın rahatlığıdır. Birkaç kişiden fazlasının bulunduğu bir TSA hattı nadiren bulunur. Ancak uçuşların son derece pahalı olduğu yoğun yaz aylarında Boston Logan Havaalanı’na girip çıkıyorum. Genelde otobüse binme konusunda oldukça şüpheciyim ama Concord Otobüsü bagaj teslim alanının hemen dışına varıyor ve doğruca Portland’a gidiyor [a two-hour trip]ve dönüş yolunda kendinizi güvenlik kontrolünün tam önünde bulursunuz. Ucuz, temiz ve çok dost canlısı sürücülere ve Wi-Fi erişimine sahip.” — REKLAMCILIK

“Bir kitap getir. Bir noktada, yazın en parlak gününde bile, bir hamakta, veranda salıncağında ya da pencere kenarında kıvrılıp kitap okumak isteyeceksiniz. Bu duygu suda mı havada mı bilmiyorum ama üzerinize gelecektir. Sisli bir veya iki gününüz varsa, birkaç kitaba ihtiyacınız olabilir. Hazır ol.” – LK

“Seyahat etmek için en iyi zamanlar haziran ve eylül aylarıdır. Haziran ayı acı bakla ve leylak gibi güzel çiçeklerle yeşildir ve çilek mevsimidir. Havası temiz ve serin, temmuz ve ağustos aylarında turistler gelmeden burada olacaksınız. Organik tarıma yönelik en büyük ticaret fuarı Eylül ayında gerçekleşiyor Ortak Zemin Ülke Fuarıve şu Camden Uluslararası Film Festivalien iyi belgesel film festivali – daha az kalabalık ve hava yelkencilik için harika.” – TM