Putin: Sputnik V aşısı yardımıyla koronavirüse yakalanmadım

babaadam

Aktif Üye
Putin: Sputnik V aşısı yardımıyla koronavirüse yakalanmadım
Rusya Güç Haftası forumunun genel oturumunda Putin’e Glasgow’daki COP26 iklim konferansına gidip gitmeyeceği sorusu yöneltildi.

Putin, “hemen çabucak pandemi ile ilgili durum niçiniyle bu hususta bir karar almadım. Lakin her halükarda katılacağım, çalışmalarda yer alacağım. Gidecek miyim, gitmeyecek miyim çabucak hemen bilmiyorum ancak olağan olarak katılacağım” dedi.

Bu soruya karşılık Putin, kendisinin de koronavirüse yakalanmış olabileceğini, lakin Sputnik V aşısı yaptırması niçiniyle virüsün kendisine bulaşmadığını düşündüğü açıklamasını yaptı.

Rus önder, “En yakın etrafımda vazife yapan ve maalesef hastalanan bireylerle görüşürken virüsün bulaşabileceği bir durum oluştu. Lakin uzmanlarımızın da kesin bir lisanla belirttiği üzere aşımızın, Sputnik V’nin sağladığı muhafaza yardımıyla virüse yakalanmadım. Lakin bu yalnızca benimle ilgili bir şey değil. Ben bir yere giderken biroldukça kişi, 100’den çok kişi benimle birlikte gidiyor. Basın dairesi, güvenlikten şahıslar, sürücüler, protokol vesaire. O denli ya da bu biçimde hayatlarını tehlikeye atan epey fazla sayıda kişi oluyor. Bu manada düşünülmesi gereken bir şeyler var.” dedi.

Putin eylül ayında yakın etrafından, ikinci aşılarını geç yaptıran bireylerin koronavirüse yakalandığını söylemişti. Bu niçinle Rus başkan karantinaya girmiş, uzaktan çalışmış ve etkinliklere görüntü konferans yoluyla katılmıştı.

Putin bu vakitte antikor düzeyinin hala yüksek olduğunu kaydetmişti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.