Romantizm mi arıyorsunuz? Yurt dışına taşınmayı deneyin.

babaadam

Aktif Üye
Kacey Margo, Ekim 2019’da Paris’e taşındığından beri pek çok eğlenceli randevu yaşadı. Erkekler ona genellikle Disney filmlerindeki dramatik maskaralıklarla hitap eder.

28 yaşındaki Margo, “Bu adam, ‘Gözlerinin içine bakmak için trafikte koştum ve benimle çıkmak istemezsen, seninle yeni tanıştığımı bilerek mutlu ölebilirim’ dedi” dedi. -Los Angeles’tan eski İngilizce öğretmeni.

2016 yılında Paris’te yurt dışında okuduktan sonra, Bayan Margo şehre (ve adamlarına) aşık oldu. Paris’te İngilizce öğreten bir iş buldu ve Mayıs 2019’da Sarah Lawrence Koleji’nden mezun olduktan sonra oraya taşındı.

Şimdi Bayan Margo, yurtdışında ilişki arayan birçok Amerikalı kadının hayalini yaşıyor, bazıları Amerika Birleşik Devletleri’ndeki zehirli flört sahnesine atıfta bulunuyor.

Kıdemli Başkan Yardımcısı Stephanie Danzi, kullanıcıların seçtikleri bir yerde insanlarla işbirliği yapmalarına olanak tanıyan bir abonelik hizmeti olan Tinder Passport’un, uygulamanın en popüler özelliklerinden biri olduğunu ve üyelerin çoğu tarafından ayda dokuz defaya kadar kullanıldığını söyledi. Tinder’da Küresel Pazarlama Bölümü. 2022’den 2023’e ilgilerini benzersiz yerlere kaydıran kadın üyelerin sayısında önemli bir artış oldu.

Hatta geçen ay Freeform adlı kablo kanalında prömiyeri yapılan bir flört programı bile var, Love Trip: Paris, burada dört Amerikalı kadın meşru Fransız sevgilileriyle dolu bir Paris apartmanına taşınıyor. Her kadının farklı flört deneyimleri olsa da hepsi Fransız bir sevgili arıyor. (“Karımı bulmak için Paris’teyim,” dedi 26 yaşındaki Caroline Renner sezon galasında. 26 yaşındaki Josielyn Aguilera “Yeni bir başlangıç arıyorum” dedi.)

Gösterinin baş yapımcısı Susan House, “Paris, birçok insan için romantizmin özüdür” dedi. “Amerikalı kadınlar Paris’i sever.” Paris sokaklarında dolaşan ve Eyfel Kulesi’nde bir Fransız partneri öperken bereli Amerikalı bir kadının romantikleştirilmiş görüntüleri birçok kişiyi büyülüyor. (Düşün: “Emily Paris’te.”)

Ancak insanların Amerika Birleşik Devletleri dışında çıkmak isteyebilecekleri başka nedenler de var.

Okul yıllarında çoğunlukla beyaz kurumlara giden siyahi bir kadın olan Bayan Margo için, sanki “bir seçenek değilmiş” gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde görmezden gelindiğini hissetti. Paris’te görüldüğünü hissetti.

Love Trip: Paris’teki kadınlara gelince, hepsi Amerika Birleşik Devletleri’nde gündelik flört etmekten yorulmuştu.

Bayan House, “Başka bir ülkeye giden başvuru sahiplerinin eylemlerinin arkasında daha ciddi veya daha fazla niyet olduğunu hissettiler” dedi. Bu, Amerika’da hayal kırıklığı yaratan flört deneyimleri yaşayan ve başka bir ülkeye taşınmanın kendilerini aşk fikrine yeniden açmalarına yardımcı olabileceğini düşünen birçok Amerikalı kadın tarafından paylaşılan bir duygu.

Örneğin Alexis Brown, Spelman Koleji’ne gittiği Atlanta’da çıktığı erkeklerde “çaba ve niyet” eksikliğini fark etti.

23 yaşındaki Bayan Brown, “Amerika’daki flört kültürü, birine kayıtsız kalmanın ve gerçekte nasıl hissettiğinizi tam olarak ifade etmemenin havalı ve normal olmasıdır” dedi.

Ancak Ekim 2022’den Ocak 2023’e kadar tatil için Avrupa’yı dolaştığında, çıktığı insanlar onunla vakit geçirmek istediklerini açıkça belirtti.

İletişim ve sosyal medya alanında çalışan Bayan Brown, “Onların ilgisi, benim daha önce tanıştıkları herkesten farklı olmamla ilgili olabilir” dedi. Ne olursa olsun, anlamlı bağlantılar kurmaya ve yeni karşılaşmalara değer veriyordu.

“Farklı insanlarla tanışmaya ve kültürel alışverişte bulunmaya açık ve ilgiliydim” dedi.

35 yaşındayken Austin, Teksas’tan Madrid’e taşınan Cepee Tabibian için de benzer bir hikaye vardı. Evliliğin ve çocukların Amerika Birleşik Devletleri’ndekinden daha geç olduğu ya da hiç evlenmediği bir kültürü fark ettiği İspanya’daki insanlarla tanışacağı için heyecanlıydı. Bayan Tabibian, “Odaya girdiğimde en yaşlı kişi ben değildim” dedi. “Tek bekar ben değildim.”

Austin’de flört uygulamaları onun için bir baş belası haline geldi. “Her erkeğin aynı adam olduğunu hissettim” dedi. “Orada kalırsam muhtemelen sonsuza kadar bekar kalacağımı hissettim.”

Yeni bir ortamda olmak, Bayan Tabibian’ı flört ederken “çok eğlenceli” yaptı. “İspanya’da erkeklerle çıkma geçmişim yoktu” dedi. “Yorgun değildim.”

Randevuları yalnızca İspanyolca konuşarak ayarlamak, İranlı ve Kolombiyalı olan ancak İspanyolca konuşarak büyümemiş olan Bayan Tabibian için de hoş bir meydan okumaydı.

2020’de İspanyol partneriyle tanıştı. Şimdi, 30 yaşın üzerindeki kadınların başka bir ülkeye taşınmasına yardımcı olan bir topluluk olan She Hit Refresh’in kurucusudur.

Denver çevresinin dışından insanlarla tanışmak Cindy Sheahan için anlamlıydı. 2016’da 30 yıllık evliliği sona erdikten kısa bir süre sonra tek başına seyahat etmeye başladı.

Boşandıktan sonra Denver’da çıktığı erkekleri macerasız buldu. 2017’de 60 randevuya çıktığını söyledi.

“Komedi şovu gibiydi” dedi.

2017’nin sonlarında işinden ayrıldı ve boş zamanlarında Güneydoğu Asya’yı gezdi ve Tinder’ı kullanmaya başladı.

Seyahatleri sırasında tanıştığı 61 yaşındaki Sheahan, “Hayatlarını orada yaşadıkları için, tarihlerin çok daha fazla enerjisi vardı” dedi. “Köpeği Denver’da dışarı salmak için eve giderken bankada çalıştıktan sonra tanışan sadece biri değildi.”

2018’de, Nepal’de Dordogne, Fransa’dan 61 yaşındaki profesyonel tandem yamaç paraşütü pilotu olan beş yıllık ortağı Jean-Marie Mas ile tanıştı.

Şu anda Portekiz’in Porto kentinde yaşayan Bayan Sheahan, “Hikâyeniz sizi sınırlamaz” dedi. “Daha özgür yaşarsın.”

Frantzce’s Lys için seyahat konusunda tutkulu insanların yanında olması da önemliydi. Amerika Birleşik Devletleri’nde flört etmeyi zor buldu, ancak sonunda Tayland’a tek yönlü bir bilet satın aldıktan sonra mevcut ortağı Samiyyah Williams ile yolları kesişti. Silver Spring, MD’de yeni bir ayrılık yaşamıştı ve hareketin iyileşme yolculuğunun bir parçası olduğunu söyledi.

Malezya’da 40 yaşındaki Williams ile tanışan yardımcı sunucusuyla Chronicles Abroad adlı bir podcast başlattı. 2018’de Bayan Lys, bir danışmanlık firmasının kurucusu olan Bayan Williams ile röportaj yaptı ve ikisi iletişim halinde kaldı. Yıllar sonra çıkmaya başladılar.

42 yaşındaki bir sağlık şirketi kurucusu Bayan Lys, “Hayatınızı sadece kendiniz için yaşamayı seçtiğinizde, aslında enerjinize uyan ve aynı idealleri ve değerleri paylaşan insanlarla karşılaşırsınız” dedi.

Yani mesele sadece ülke değil. “Aşk Gezisi: Paris”in baş yapımcısı Bayan House, “Güzel bir şehre gidip aşkı bulabilir misiniz, yoksa çantalarınızı mı getirirsiniz?” Ne de olsa flört şovunun sosyal deneyi buydu: “Birçok ilişki sorunu yaşayan bu dört kadını alın ve şimdi Paris’teler. Bayan House, aynı sorunların çoğuna sahipler” dedi.

Tinder’ın eski bir sosyologu olan Jess Carbino, “Birinin sadece aşkı aramadığını, kendi içinde daha derin bir şey aradığını iddia ediyorum” dedi. “Sahip olduğumuz sorunlar, bizi içsel olarak motive eden şeyler açısından coğrafi sınırları aşıyor.”

Yurtdışına taşınan birçok kadının yeni bir ortamda kendileri hakkında daha fazla şey keşfetmeye odaklanmasının nedeni tam da budur; Flört resmin sadece bir parçasıdır.

Örneğin Bayan Brown, Amerika Birleşik Devletleri’nde ezici flört deneyimleri yaşadı, ancak aynı zamanda yeni bir ortamda olmak istedi. Üç ayda 15 ülkede 25 şehir gezdi.

Brown, “Her zaman içinde bulunduğum aynı ortamda hayatımın nasıl olmasını istediğimi anlamanın benim için zor olacağını hissettim” dedi. Bu, onlara değerli bağlantıların nasıl göründüğü hakkında daha fazla bilgi almayı içeriyordu.

Viyana’da çıktığı ve kendisi kadar düşünceli randevular planlamakla ilgilenen bir adam hakkında “Daha önce hiç daha iyi muamele görüp görmediğimi gerçekten bilmiyorum,” dedi. “İki gün önce tanıştığım biri bana bu kadar iyi davranabiliyorsa, kasıtlı ve aynısını yapmak isteyen insanlarla ilişkiler kurmaya odaklanmalıyım.”

Bayan Tabibian, flört etmekten bıkan herkesin kesinlikle yurtdışında çıkmayı denemesi gerektiğini söyledi. “Gerçekten kendi rom-com’unuzda yaşıyormuşsunuz gibi hissedilebilir” dedi.

Ve bu kadınlar teatral romantik karşılaşmaları biraz tuzlu karşılarken, düşüncesiz ilerlemeleri reddetmek için bir hatırlatma görevi görüyorlar.

Bayan Brown, daha önceki bir karşılaşmasını düşünerek, “Pekala, beni bir adamın ‘Arabamla seçmelere gidelim’ dediği bir randevuya çıkarken yakalamayacaksın” dedi. “Bu acil bir yasak.”