“Sadece onun hikayesini duymak istemedim, orada olmak istedim.”

babaadam

Aktif Üye
Hripsist Matevosyan ve Bessie Rose Jelin Schwarz, Şubat 2021'de iş arkadaşı Joe Morrison tarafından e-posta yoluyla tanıtıldığında, profesyonel bir bağlantı kurulması amaçlanmıştı.

Bayan Schwarz, “İkimiz de doğal afetleri takip etmek için yapay zekayı kullanan teknoloji girişimleri kurduğumuz için Joe, projeler üzerinde işbirliği yapabileceğimize inanıyordu” dedi. Ve “Anlaşacağımızdan şüpheleniyordu.”

Birbirlerinin kişisel bilgilerini bilmeden bir Zoom görüşmesi ayarlayıp şirketleri hakkında sohbet etmeye başladılar. Anında bir sinerji oluştu, dediler.

Rema'nın adını taşıyan 33 yaşındaki Bayan Matevosyan, “Bessie kendi alanındaki misyonu hakkında o kadar tutkuyla konuştu ki, onun çekiciliği ve enerjisinden çok etkilendim” dedi. “O anda sadece onun hikayesini duymak istemediğimi biliyordum; orada olmak istedim.”

39 yaşındaki Bayan Schwarz da aynı derecede aşıktı. “Hiç bu kadar anında ilham veren veya sıcakkanlı biriyle tanışmamıştım” dedi.

Sonunda konuşmaları sosyalleşti ve ikisi aslında Brooklyn'deki Prospect Heights'ta birbirlerinin karşısında yaşadıklarını keşfettiler.

Bayan Schwarz, “Bu tesadüf göz ardı edilemeyecek kadar fazlaydı ve buluşmamız gerektiği açıktı, bu yüzden Rema'ya içki isteyip istemediğini sordum” dedi.

Bir hafta sonra, 13 Şubat'ta yerel bir barda, markalı limuzinlerde buluştular, ancak randevuda olup olmadıkları belli değildi. Startup'ları hakkında kısaca konuştuktan sonra geçmişlerini paylaştılar ve çocukluk ve yetişkinlik hayatlarına dair hikayeler paylaştılar. Bayan Matevosyan, 2017 yılında Ermenistan'dan New York'a göç etti ve Bayan Schwarz'a yeni bir ülkedeki hayata alışma deneyimini anlattı.

Bayan Schwarz, “Görünüşte bu bir iş toplantısıydı ama Rema ilgimi çekti ve etkilendim” dedi. “Ama onun eşcinsel olup olmadığından emin değildim.”

Bayan Matevosyan, “Bessie, Zoom'dan daha kişiseldi ve bağlantımız çok yoğundu” dedi.

[Click here to binge read this week’s featured couples.]

Bayan Schwarz ve Bayan Matevosyan, markalı sedanda kapanana kadar kaldılar ancak o gecenin bitmesine izin vermediler. Bayan Matevosyan'ın dairesine kadar el ele yürüdüler. Bayan Schwarz'ı evinin ön kapısına davet etti.

Oradayken arka planda Vivaldi'nin “Bahar” şarkısı çalarak ilk öpücüklerini paylaştılar. Bayan Matevosyan, “Bu, çekimin her geçen dakika daha da güçlendiği bir akşamın doruk noktasıydı ve birlikte olduğumuzun kanıtıydı” dedi.

O akşamdan itibaren gün boyunca sohbet edip mesajlaşarak ayrılmaz bir ikili haline geldiler ve akşamları paket servis ve restoran yemeklerinin yanı sıra markalı limuzinlerde buluşuyorlardı.

Mart ortasına kadar her geceyi iki daireden birinde birlikte geçirdiler ve Bayan Schwarz'ın kira kontratı sona erdiğinde caddenin karşısındaki Bayan Matevosyan'ın o zamandan beri yaşadıkları evine taşındı.

Bayan Schwarz, “O zamana kadar Rema ile evleneceğimden emindim ama ikimizin de acelesi yoktu” dedi.

Bayan Matevosyan, Ermenistan'ın Erivan kentinde büyüdü. Sigorta şirketleri için doğal afet riskini değerlendirmek amacıyla dünyanın yüksek çözünürlüklü görüntülerini yakalamak için yapay zeka ve robot bilimi kullanan bir şirket olan Near Space Labs'ın kurucusu ve CEO'sudur.

Erivan Devlet Üniversitesi'nden matematik alanında lisans derecesine ve Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü'nden matematik ve astrofizik alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Bayan Schwarz, South Orange, New Jersey'dendir. Selleri gerçek zamanlı olarak takip etmek ve felaket meydana gelir gelmez sigorta teminatı düzenlemek için uyduları ve yapay zekayı kullanan bir girişim olan Floodbase'in kurucusu ve CEO'sudur.

Northfield, Minnesota'daki Carleton College'dan felsefe ve çevre bilimleri alanında lisans derecesi ile mezun oldu. Ayrıca Yale Çevre Okulu'ndan çevre bilimi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Bayan Matevosyan ve Bayan Schwarz, önümüzdeki birkaç yıl boyunca haftada altı ila yedi gün, günde 12 saatten fazla çalıştı. Yine de haftalık yakalama oranları ve Dumanlı Dağlar gibi yerlere düzenli tatil yapma konusunda inatçıydılar. Telluride, Colo.; Paris; ve İsviçre Alpleri.

13 Temmuz'da İspanya'nın Barselona kentinde tatildeyken Bayan Schwarz, Montjuïc Dağı'nda Bayan Matevosyan'a evlenme teklif etti.

Altı ay gibi kısa bir süre sonra çift, 10 Ocak'ta markalı limuzinde 12 davetlinin önünde evlendi ve aşkları burada başladı. Bayan Schwarz'ın kız kardeşi Willa Schwarz, bu olay nedeniyle New York City tarafından bir günlüğüne kutsandı.

Törenleri, iki kültüre saygı duruşunda bulunarak, Ermenistan'da bir gelenek olan, birlikte yaşlanmayı simgelemek üzere huppahın altında durmak ve ellerini ortak bir yastığa koymak da dahil olmak üzere Yahudi ve Ermeni geleneklerini birleştirdi.

Bayan Schwarz ve Bayan Matevosyan, yeminlerinin ardından Brooklyn'deki Boerum Hill'deki en sevdikleri İtalyan restoranı Rucola'da bir akşam yemeği düzenlediler. Aileleri ve arkadaşlarıyla ortak bir masaya oturup makarna, balık ve kırmızı şarap şişelerini kutladılar. Akşam, Boerum Hill'deki bir şarap barı olan Anaïs'te 50 kişilik bir partiyle devam etti ve Brooklyn'deki Greenpoint gece kulübü Good Room'da sabah 5'e kadar bir dans partisiyle sona erdi.

Bayan Matevosyan, “Herkes kadeh kaldırıyor ve hakkımızda hikayeler anlatıyordu ve bütün gece çok fazla mutlu ağlayıp gülüyorduk” dedi. “Önümüzdeki hayatımız için muhteşem ve sevgi dolu bir başlangıçtı.”