Sam Heughan’ın Glasgow’daki en sevdiği 5 yer

çavuş

Aktif Üye
Highland savaşçısı Jamie Fraser’ı canlandıran 42 yaşındaki Sam Heughan, “‘Outlander’ın en çok sevdiğim kısmı hikayesi: klan kültürü, folkloru ve Jacobite Rising’in arka planları (ve sonuçları)” dedi. 2014’ten bu yana zamanda yolculuk serisinde.

Bu tarih aşkı, Glasgow’un antik kentine olan tutkusunu körüklüyor. Bay Heughan için tipik bir gün, Orta Çağ katedrallerinin, Victoria döneminden kalma arnavut kaldırımlı sokakların, şehrin önemli bir tütün ve şeker merkezi olduğu dönemden kalma Gürcü mimarisinin ve çelik ve gemilerin kitlesel olarak kullanıldığı Sanayi Devrimi döneminden kalma 19. yüzyıldan kalma apartmanların önünden geçmekten geçiyor. burada üretildi. “Glasgow’un güzel virajları ve cesareti var. “Şehri bu kadar çekici kılan şey, bu kombinasyon ve inanılmaz derecede iyi huylu insanlardır” dedi.

Uzun süredir devam eden dizinin ötesinde, Bay Heughan, Starz ve Britanya’nın Channel 4 kanalı için “The Double Next Door” adlı bir televizyon programının çekimlerini yeni bitirdi ve odaklı bir içki markası olan Sassenach etiketi altında “vahşi İskoç” cinini piyasaya sürüyor. 2020 yılında kurduğu viski üzerine. (Bu isim Galce’de “yabancı” anlamına gelir ve aynı zamanda Jamie Fraser’ın, Caitríona Mary Balfe’nin canlandırdığı karısı Claire için kullandığı takma isimdir.)

Bay Heughan boş zamanı olduğunda dışarıdadır. “Clyde Nehri boyunca Glasgow Green’e doğru yürümeyi ve koşmayı seviyorum, ayrıca Drygate mikro bira fabrikasında bir bira içmek için de mola verebilirim” dedi. Yürüyüş yapmak başka bir eğlencedir (Bay Heughan’ın son anısı, “Ara Noktalar: İskoç Yolculuğum”, 96 millik West Highland Yolu yürüyüşünü tamamlarken yaşadığı deneyimlerin ayrıntılarını verir). “Kısa bir yürüyüş ya da eski İskoç dilinde Stravaigin ruh sağlığına iyi gelir” dedi.

Aynı zamanda Gorbals’ın işçi sınıfı bölgesindeki avangart yapımlar sergileyen ve sosyal katılımı teşvik eden Yurttaş Tiyatrosu’nun da hayranıdır. “Çocukken buraya geldim, öğrenci olarak burada sahne aldım ve ilk profesyonel gösterimi Outlying Islands adıyla burada yaptım. Birçok hatırayı barındırıyor” dedi. (Sinema şu anda tadilat nedeniyle kapalıdır.)

Eteklerden bahsetmişken: Evet, Bay Heughan gerçek hayatta etek giyiyor. “Kiltler bir duyguyla ilgilidir. Daha uzun durmanızı ve daha güçlü yürümenizi sağlarlar. İskoçlar bunları herhangi bir nedenle giyerler. Eğer onunla bir bara gidersen, akşamın bir noktasında bedava bir içki alabilirsin.”

İşte Glasgow’daki en sevdiği yerlerden beşi.

West End’in hipster bölgesi Finnieston’daki küçük bir viski barı, Bay Heughan tarafından “bir Glasgow kurumu” olarak tanımlanıyor. “Öğrenci olarak oradaydım” – İskoçya Kraliyet Konservatuarı’nda tiyatro okudu – “ve şimdi oraya gidiyorum. İnsanlar Galce konuşuyor ve bazen planlı, bazen spontane olan geleneksel İskoç canlı müziği var. Özel bir yer.”

Batı Yakası’nda, Kelvin Nehri’nin iki eşit parçaya ayırdığı bu 85 dönümlük park, Viktorya döneminden kalma çeşmeleri, görkemli merdivenleri ve oyma korkuluklu kemerli taş köprüsüyle sıcak aylarda yerel halkın buluşma yeridir.

Bay Heughan, “Piknik yapabilir, köprülerin altından geçebilir ve hem Kelvingrove Sanat Galerisi ve Müzesi’ni hem de tepenin yukarısındaki Glasgow Üniversitesi’ni ziyaret edebilirsiniz” dedi. Yakınlarda özel yapım bira almak için Kelvingrove Köprüsü’nün hemen altındaki Inn Deep adında “gizli” bir bar öneriyor.

Geceyi orada geçirmeyebilir ama Bay Heughan, akşam yemeğini şehir merkezinde, West End yakınındaki bu modernist, İskoç kökenli otelin restoranında yiyor. Basitçe kömür üzerinde ızgarada pişirilen otla beslenen İskoç bifteği konusunda uzman olan Dakota Grill, aynı zamanda etik kaynaklı deniz ürünleri ve geyik eti ve kuzu etinin modern lezzetleriyle de tanınır. “İç mekan karanlık ve seksi; kokteyl menüsünü (tabii ki ekşi viski) ve sade ızgara İskoç bifteğini seviyorum.”

Great Western Road’daki bu eski tarz dükkan, Bay Heughan’ın yerel peynirler ve eşlik eden yiyecekler (ayva ezmesi, kornişon, zeytin, Hint turşusu, yulaflı kek) için başvurduğu yerdir. “Tatlılardan pek hoşlanmam ama yemeğin sonunda peynir tabağına, özellikle de Orkney ve Isle of Mull çedarlarına zarar verebilirim” dedi. Perşembe akşamları mağazada peynir satıcılarının öncülüğünde tadımlar da düzenleniyor.

Bu Finnieston etkin noktası, 2009 yılından bu yana canlı bir atmosferde harika deniz ürünleri servis etmektedir. Bay Heughan açık mutfağa bakan tezgahta oturuyor ve kerevit, deniz tarağı ve biraz şampanya içeren deniz ürünleri tabağını sipariş ediyor. “Yemeklerin tadı, dünyanın en iyi deniz ürünlerine sahip olan İskoçya’ya bir övgü niteliğinde” dedi.

Haberler Travel’ı takip edin Şu tarihte: instagram Ve Haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Daha akıllıca seyahat etmek için uzman ipuçları almak ve bir sonraki tatiliniz için ilham almak için. Gelecekteki bir kaçamağın mı yoksa sadece koltukta seyahat etmenin mi hayalini kuruyorsunuz? Bizimkilere göz atın 2023’te 52 seyahat noktası.