Şans eseri bir karşılaşma, farklı dünyalardan iki yabancıyı bir araya getirir.

babaadam

Aktif Üye
Luis Alberto Correa ve Ronald David Corning, 25 Kasım 2017’de kimsenin katılmadığı bir Noel partisinde bir araya geldi. Parti, Dallas’taki Arpeggio Apartments binasının lobisinde gerçekleşti. Binada yaşayan Bay Correa, yavru horoz İspanyol Chloe’yi gezdirdikten sonra geri döndü ve hiçbir şekilde bir suare için giyinmemişti.

Bay Corning ise arkadaşını almak için oradaydı. “Arkadaşım ‘Gel buraya’ dedi. Sevimli çocuklar var” dedi. Bay Corning ve Bay Correa bir araya geldiler ve kısaca konuştular.

Ertesi hafta, aynı arkadaş Bay Corning’e mesaj attı: “Lobide tanıştığın o adamı hatırlıyor musun? Sizi sordu.” Bay Corning, arkadaşına numarasını Bay Correa ile paylaşmasını söyledi.

Bay Corning, “Biraz mesajlaştık ve LGBTQ kişiler arasında popüler bir Dallas mahallesi olan Oak Lawn’a, bir grup arkadaşımla pazar günü eğlencesi ve akşam yemeği için buluşmak üzere birlikte gitmeye karar verdik” dedi.

Daha sonra iki haftalığına Noel öncesi tatile gitti, ancak düzenli olarak mesajlaşmaya devam ettiler. Bay Corning’in dönüşünden sonra, 28 Aralık’ta resmi ilk buluşmaları için o zamandan beri kapalı olan bir vegan restoranı olan V-Eats’te buluştular.

51 yaşındaki Corning, “Ocak ayında birlikte çok zaman geçirdik ve yaş farkı ve dünyalarımız hakkında sohbet ettik” dedi. “Yaşıma daha yakın biriyle çıkma konusunda oldukça katıydım. İsteksizce onunla görüşmeye devam ettim ve muhtemelen bunu arkadaşlar arasında daha rahat bir ortamda yaptım.” Önüne atlamak istemedi.

Ancak birlikte daha fazla zaman geçirdikten sonra, Bay Corning çekincelerini Bay Correa’ya dile getirebileceğini hissetti. Ortak ilgi alanlarına sahip olmayacaklarından endişelenmiyordu, ancak Bay Correa’nın “daha yaşlı biriyle rahat olmayacağından” endişeliydi.

Ancak 31 yaşındaki Correa, yaşı her zaman bir sayı olarak gördü ve “insanları oldukları gibi” görüyor.

“Yaşlı birinin benden daha akıllı olduğu anlamına gelmez” dedi. “Ciddi ve kararlı bir ilişki içinde olmak istediğimi eylemlerimle göstermeye özen gösterdim.”

Ocak 2018’in sonlarında ikili, birbirlerinden ayrılamaz olduklarını birbirlerine itiraf ettiler. Nisan 2018’de Bay Correa, Bay Corning’in evine taşındı. 2020’de Dallas’ın Oak Cliff semtinde bugün hala yaşadıkları bir ev satın aldılar.

Bay Corning, daha önce On-Air Media olarak bilinen yaratıcı bir video ajansı olan OAM’de Creative and Talent’in Yönetici Ortağıdır. Norton, Massachusetts’teki Wheaton College’dan tarih ve din alanında lisans derecesine sahiptir. Bir ABC üyesi olan WFAA için sabah sunucusu olarak çalışmak üzere 2011’de New York City’den Dallas’a taşındı.

Bay Correa, merkezi Denver’da bulunan ve Dallas’ta ofisleri bulunan bir yatırım yönetimi ve sigorta şirketi olan IMA Financial Group’ta kişisel sigorta danışmanıdır. Dallas dışındaki Irving Lisesi’nden mezun oldu.

4 Temmuz 2021’de Colorado, Arvada’ya yaptığı bir gezi sırasında Bay Corning, arkadaşlarıyla Bay Correa’nın 30. doğum gününü kutlarken Bay Correa’ya evlenme teklif etti. Bay Correa’nın doğum günü pastasının arkasında özel bir mesaj vardı: “Benimle evlenir misin?”

Bay Correa, 4 Temmuz’da Meksika’nın Campeche kentinde doğdu ve 2004’te 13. doğum gününde Amerika Birleşik Devletleri’ne geldi. Bay Correa, DACA (Çocukluktan Gelenler için Ertelenmiş Eylem) gezisi hakkında “Ron ile ilk tanıştığımda, ona göçmen ilişkimden bahsedersem hikayemizi yeniden gözden geçireceğinden endişelendim,” dedi. “Göçmenlerin karşılaştığı zorlukları herkesin anlamadığını biliyorum ve onları ertelemek istemedim.”

Bunun yerine, Calais, Maine’de büyüyen Bay Corning, bunun kendisine “göçmen haklarının savunucusu olması” için ilham verdiğini söyledi. Araştırma becerilerini Dreamers2gether ve United We Dream gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlarla da çalışan Bay Correa’yı desteklemek için kullanıyor.

Bay Corning ve Bay Correa, düğün planlarına karar vermekte zorlandılar. Bay Corning, “Kendimizi ‘analiz yoluyla felç’ ile bulduk” dedi. Böylece 14 Nisan’da, arkadaşları Tara ve Fritz Rahr’ın yardımıyla Bay Corning, “Birbirimize baktık ve ‘Haydi şimdi yapalım!’ dedik.”

Bir hafta sonra ikisi, 21 Nisan’da Fort Worth’ta Rahrs’ın evinde evlendi. Corning, “Kısmen emekli olup bir sosyal planlamacı ve mülk yöneticisi olabileceğim için, onun başarısından çok heyecanlandığım konusunda yeminlerimde şaka yaptım” dedi.

Çift, Bay Corning’in 2020’de vefat eden annesini onurlandırmak için tarihi seçti ve bunun, ailesinin 55. evlilik yıl dönümü olacağını fark etti.

Universal Life Kilisesi tarafından atanan Mitchell West, Bay Correa’nın annesi Noemi Angel Hernandez ve Bay Corning’in babası Arnold Frederick Corning ve birlikte Maine’den 2.100 mil yol kat eden ortağı Barbara Clark da dahil olmak üzere dokuz konukla görev yaptı. fırsat.

Bay Corning, “Tara ve Fritz Rahr’ın düğününü Temmuz 2020’de tamamladım” dedi. “Tara planlamamıza yardım etmeye başladığında, evini teklif etti. İkimiz de bunun özel bir an olduğu konusunda hemfikirdik, tam bir daire çiziyorduk.”