Selçuk Üniversitesi araştırma nazaranvlisi alımında yanılgı yapıyor!

babaadam

Aktif Üye
Selçuk Üniversitesi araştırma nazaranvlisi alımında yanılgı yapıyor!
Selçuk Üniversitesi tarafınca 24 Aralık 2022 tarihinde öncelikli alan araştırma gorevlisi statüsünde olmak üzere toplam 10 adet kadro ilan edilmiştir.

İlgili kadroların ön değerlendirme neticeleri 17 Ocak 2022 tarihi itibarıyla Selçuk Üniversitesi kurumsal web sayfası üzerinden yayımlanmıştır.

Mimarlık Bölümü ön değerlendirme neticelerina ulaşmak için .

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü ön değerlendirme neticelerina ulaşmak için .

Ebelik Bölümü ön değerlendirme neticelerina ulaşmak için .

Psikoloji Bölümü ön değerlendirme neticelerinı ulaşmak için .

Özel Eğitim Bölümü ön değerlendirme neticelerina ulaşmak için .

Bilgisayar Yazılımı Anabilim Dalı ön değerlendirme neticelerina ulaşmak için .

Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı ön değerlendirme neticelerina ulaşmak için .

Tıp Fakültesi Temel Tıp Bölümleri ön değerlendirme neticelerina ulaşmak için .

Ön değerlendirme neticelerindan görülebileceği üzere, “Öğretim Üyesi haricindeki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in “Nihai Değerlendirme” başlıklı 12 nci maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan “..Araştırma üniversiteleri ile aday araştırma üniversitelerinin Yükseköğretim Kurulu tarafınca tahsis edililk öncelikli alan araştırma bakılırsavlisi kadrolarıyla ilgili sınava çağrılacak aday sayısı, ilan edilen kadronun üç katını geçemez.” hükmüne nazaran Selçuk Üniversitesi tarafınca ön değerlendirme kararına nazaran sınava üç katı aday davet edilmiştir.

Ancak, 26 Aralık 2017 tarihinde Aday Araştırma Üniversitesi olarak ilan edilen Selçuk Üniversitesi aradan geçen süre zarfı sonunda 8 Aralık 2021 tarihindeki Yükseköğretim Yürütme Kurulu sonucuyla bu statüden çıkartılmıştır. Özetle, ilanın yayım tarihindilk önce ilgili yükseköğretim kurumunun ADAY ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ statüsü bitmiş oldurilmiştir.

Bu durumda, Selçuk Üniversitesinin öncelikli alan araştırma nazaranvlisi alımlarında bir kadro için üç kişi yerine diğer yükseköğretim kurumlarının tabi olduğu usule uygun olarak on kişi davet etmesi yürürlükteki mevzuatın bir gereğidir.

Sonuç itibarıyla, 24 Ocak 2022 günü sözlü sınav aşaması gerçekleştirilecek olan araştırma nazaranvlisi alımlarına dair ön değerlendirme neticelerinın bir daha gözden geçirilmek suretiyle düzeltilmesi gerektiğini düşünmekteyiz!

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.