Steam Uyumluluk Modunu Nasıl Devre Dışı Bırakabilirim ?

cigdem

Global Mod
Global Mod
Steam Uyumluluk Modunu Devre Dışı Bırakma

Steam, oyunların düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak için bazen uyumluluk modlarını kullanır. Ancak, bazı durumlarda bu modlar istenmeyen sorunlara neden olabilir veya belirli bir oyunun performansını etkileyebilir. Bu durumda, Steam üzerindeki uyumluluk modunu devre dışı bırakmak gerekebilir. İşte bu işlemi adım adım nasıl gerçekleştireceğinize dair bir rehber:

1. **Steam'i Başlatın ve Kütüphanenizi Açın:** İlk adım olarak, Steam istemcisini başlatın ve kütüphanenizde bulunan oyununuzu bulun. Uyumluluk modunu devre dışı bırakmak istediğiniz oyunu seçin.

2. **Oyun Özelliklerine Girin:** Oyununuzun kütüphanedeki simgesine sağ tıklayın ve açılan menüden "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Bu seçenek, oyununuzun genel ayarlarına erişmenizi sağlar.

3. **Özellikler Menüsünde Uyumluluk Sekmesini Bulun:** Açılan pencerede, üst menü çubuğunda "Uyumluluk" sekmesini bulun. Bu sekme, oyunun uyumluluk ayarlarını düzenlemenizi sağlar.

4. **Uyumluluk Modunu Devre Dışı Bırakın:** "Uyumluluk" sekmesini bulduktan sonra, genellikle birkaç seçenek ve kutucuk bulunur. Bu seçenekler arasında "Uyumluluk modunu etkinleştir" veya "Bu program için bir uyumluluk modu kullan" gibi ifadeler olabilir. Bu seçenekleri devre dışı bırakmak için ilgili kutucuğu işaretleyin veya seçeneği kaldırın.

5. **Değişiklikleri Kaydedin:** Uyumluluk modunu devre dışı bıraktıktan sonra, pencerenin altındaki "Uygula" veya "Tamam" gibi bir buton olması gerekir. Bu butona tıklayarak yaptığınız değişiklikleri kaydedin.

6. **Oyunu Başlatın ve Test Edin:** Son olarak, yapılan değişikliklerin etkisini görmek için oyunu başlatın. Oyunun artık uyumluluk modu kullanmadığını ve düzgün bir şekilde çalıştığını görmelisiniz.

Diğer Popüler Sorular ve Cevapları

Q: Uyumluluk modunu nasıl devre dışı bırakabilirim?

[A] Yukarıda açıklanan adımları takip ederek, Steam üzerinden bir oyunun uyumluluk modunu devre dışı bırakabilirsiniz.

Q: Uyumluluk modu neden kullanılıyor?

[A] Uyumluluk modları, eski veya uyumsuz oyunların daha modern işletim sistemlerinde veya donanımlarda çalışmasını sağlamak için kullanılır.

Q: Uyumluluk modu oyun performansını etkiler mi?

[A] Evet, bazen uyumluluk modları oyun performansını etkileyebilir. Bu nedenle, uyumluluk modunun devre dışı bırakılması performansı artırabilir.

Q: Hangi durumlarda uyumluluk modunu devre dışı bırakmak gerekir?

[A] Uyumluluk modu, oyunun beklenmeyen kapanmalarına veya performans sorunlarına neden oluyorsa veya oyunun normal işlevselliğini etkiliyorsa devre dışı bırakılabilir.

Q: Uyumluluk modu etkinleştirildiğinde ne tür sorunlarla karşılaşabilirim?

[A] Uyumluluk modu etkinleştirildiğinde, oyunun grafikleri, sesi veya oynanabilirliği gibi belirli yönleri etkilenebilir. Bu durum, istenmeyen hatalara veya performans düşüşlerine neden olabilir.

Q: Uyumluluk modunu devre dışı bırakmak oyun dosyalarını etkiler mi?

[A] Uyumluluk modunu devre dışı bırakmak, genellikle oyun dosyalarını etkilemez. Sadece oyunun çalışma şeklini ve performansını değiştirebilir.