Taliban: Afganistan’ın birkaç bölgesinde IŞİD’e karşı operasyon düzenleniyor

babaadam

Aktif Üye
Taliban: Afganistan’ın birkaç bölgesinde IŞİD’e karşı operasyon düzenleniyor
Taliban Sözcüsü Bilal Karimi, örgüte bağlı güçlerin Afganistan‘ın birtakım bölgelerinde IŞİD’e karşı operasyon başlatmış olduğunı deklare etti.

İspanyol EFE haber ajansına konuşan Karimi, çatışmaların Kabil, Kunar, Nangarhar ve Parvan olmak üzere en az 4 vilayette belirtti.

IŞİD militanlarının son periyotta bu bölgelerde epeyce etkin olduğunu ve Taliban’a karşı akınlar düzenlediğini anlatan Karimi, “Birliklerimiz, istihbarat servisiyle birlikte IŞİD’e karşı operasyonlar düzenliyor. Bu hareketi imza edip ülkedeki ayaklanmasına son verebileceğimizi umuyoruz” dedi.

Karimi, süren operasyonlardan gelen datalara nazaran şimdiye dek onlarca militanın öldürüldüğünü, onlarcasının da esir alındığını bildirdi.

‘IŞİD bizim için tehdit değil baş ağrısı’

Bu ortada Taliban süreksiz hükümetinde Kültür ve Haberleşme Bakan Yardımcısı nazaranvine getirilen Zabihullah Mücahid, IŞİD’ı bir tehdit olarak değil, baş ağrısı olarak gördüklerini söylemiş oldu.

TOLO News’e demeç veren Mücahid, “Biz IŞİD’e tehdit demiyoruz, baş ağrısı diyoruz. Kimi yerlerde baş ağrısı yapıyor fakat her hadiseden daha sonra hatalılar imha ediliyor. Onların peşindeyiz, saklandıkları yerleri ortaya çıkarıyoruz” diye konuştu.

Mücahid, IŞİD Afganistan halkının takviyesini almadığını ekledi.

Rus Dışişleri: Taliban, Afganistan’ın kuzeyindeki durumu denetim etmekte zorlanıyor

Öbür yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Taliban’ın Afganistan’ın kuzeyindeki durumu denetim edemediği tarafında bilgiler aldıklarını söyleyerek, örgütün üçüncü ülkelere tehdit oluşturmayacağı kelamını yerine getirebileceğini umduklarını kaydetti.

Rudenko, “Afganistan’da, bilhassa de ülkenin kuzey bölgelerinde, neler olup bittiğini yakından takip ediyoruz. Hakikaten de Taliban’ın bu bölgedeki durumu denetim edemediğine dair bilgiler alıyoruz. Lakin bir daha de verdikleri kelamları yerine getirileceğini umuyoruz” sözlerini kullandı.

Taliban’a bağlı olduklarını sav eden kimi silahlı kümelerin Tacikistan’a saldırmaya hazır olduğu tarafındaki haberleri kıymetlendiren Rudenko, “Gerekirse Tacikistan’a, Kolektif Güvenlik Mutabakatı Örgütü olsun ikili mutabakatlar temelinde olsun gereken tüm yardım sağlanacak” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.