Tökezledi: Bir gezgin sigortasının ödeme yapmayacağını söylüyor

çavuş

Aktif Üye
Sevgili Tripped Up,

Haziran 2022’de Sicilya’ya seyahat ederken otobüsten inerken düştüm ve çok sayıda kaburga, omur ve leğen kemiğimi kırdım, 68 yaşında yalnız bir gezginim. Seven Corners Seyahat Sigortası’ndan Gidiş-Dönüş Seçimi planını satın almıştım ve tıbbi bakımımı İtalyanca konuşan doktorlarla koordine etmeme yardım etmelerini beklediğim için aradım. Ama bana yardım aramamı, makbuzları saklamamı ve eve döndüğümde hak talebinde bulunmamı söylediler. Tur rehberimiz, beni hastaneye ileri geri götürmeleri için şoförler ayarlayan ve hatta doktorlarla hoparlörden tercümanlık yapan bir melekti. Günler sonra, bir doktordan, yatar pozisyonda olduğum sürece eve gidebileceğimi söyleyen bir form doldurmasını istedim (bu formu kendisi için Google’a çevirmem gerekiyordu). Ailem bir katkıda bulundu ve Palermo’dan Münih, New York ve Jacksonville’e gece gündüz yapılacak dönüş uçuşu için business class koltuğu satın aldı. Seven Corners, faturalarım ve kaçırdığım seyahatler için 5.772 dolar ödedi, ancak business class ücretimin çoğunu iade etmeyi reddetti. Daha da kötüsü bana söz verdikleri yardımı alamadılar, beni neredeyse tek başıma bıraktılar ve hastane personeliyle iletişim kuramaz hale geldiler. Better Business Bureau’ya ve Florida ve Indiana eyalet sigorta acentelerine (Seven Corners’ın merkezinin bulunduğu yer) şikayette bulundum, ancak hiçbir yere varamadım. Yardım edebilir misin? Helaine, St. Augustine, Florida.

sevgili helaine,

Ne korkunç bir çile. Ayrıca yalnız seyahat edenler için dünyayı kendi başınıza keşfetmenin heyecan verici olabileceği kadar tehlikeli de olabileceğini hatırlatan değerli bir hatırlatma. Dilini konuşmadığınız (veya sağlık sistemini anlamadığınız) bir yerde hastalanır veya yaralanır mısınız ve size kim yardım edecek?

Web sitesine göre Seven Corners, tıbbi malzeme bulma ve ikinci görüşlerin yanı sıra “tercüman yönlendirmeleri” ve tıbbi tahliyeler de dahil olmak üzere “seyahat acil durumlarına yanıt vermek için 24 saat hizmet veren çok dilli bir ekibe” sahip olmakla övünüyor. Site, Fransa-Belçika sınırı yakınlarında hastalanan 22 yaşındaki Makenzie’nin rahatlatıcı hikayesini anlatıyor. Seven Corners personelinin harekete geçmesini, doktorlarıyla konuşmasını, bir aile üyesinin uçuşunu ayarlamasını ve son olarak Kaliforniya’ya dönüşünde Makenzie’ye “maksimum konfor sağlamak için bir yatak ayırmasını” tasvir ediyor.

Belli ki Makenzie tedavisini görmemişsin.

Nedenini öğrenmek için politikanızı ve bana gönderdiğiniz diğer belgeleri inceledim, kapsamlı bir şekilde konuştum ve Seven Corners başkan yardımcısı Greg Jung ve hatta Times’ın bir meslektaşı olan Ilaria Parogni ile e-posta alışverişinde bulundum ve Sicilyalı bir doktorun doldurduğu bu formu tercüme etmesini istedim. İtalyan doktor standart İngilizceye karalıyor.