Uzaya çıkan Japon milyarder, artık de dünyanın en derin noktasına dalmak istiyor

babaadam

Aktif Üye
Uzaya çıkan Japon milyarder, artık de dünyanın en derin noktasına dalmak istiyor
Asistanı Yozo Hirano ile birlikte Milletlerarası Uzay İstasyonunda 12 gün geçiren Japon milyarder Yusaku Maezawa, Japonya’ya dönüşünden bu yana yaptığı birinci açıklamada ‘dünyayı artık daha da epeyce takdir ettiğini’ söylemiş oldu.

Maezawa, Tokyo’da düzenlediği basın toplantısında, “Uzaya gitmek sizi Dünya’ya daha da hayran kılıyor. Rüzgarı nasıl hissetmeyi, kokuları ve mevsimleri deneyimlemeyi takdir etmeyi öğreniyorsunuz. Düşündüm ki: Dünya harika” sözlerini kullandı.

Maezawa, uzayda bulunduğu mühlet içerisinde tuvalet, saç şampuanlama ve diş fırçalama üzere faaliyetler hakkında bir dizi görüntü yayınlamıştı.

Uyku da dahil olmak üzere sıfır yerçekiminde yaşamanın kimi zorluklarını açıklayan milyarder, “Uykuya dalmak o kadar kolay değil, zira uykudayken daima yüzüyorsunuz, bedeninizi demirleyecek hiç bir şey yok” dedi.

Maezawa ayrıyeten, bir Japon sanatkarın küçük bir yapıtını ISS’ye götürdüğünü ve ‘başkalarının keyfini çıkarması için geride bıraktığını’ da deklare etti.

ISS gezisi, 46 yaşındaki Maezawa’nın planlanan uzay seyahatlerinin sadece birincisiydi.

Elon Musk’ın SpaceX’i tarafınca yürütülen bir öbür projede de, Maezawa’nın 2023’te Ay’ın etrafındaki bir nazaranve sekiz kişinin gdolayılmesi planlanıyor.

‘Aklımda yeni bir keşif var’

Lakin Japon milyarder, ‘şimdi aklında diğer bir keşif olduğunu’ söylemiş oldu. “Sadece üst değil, aşağı da seyahat etmek de bir öbür hayalim” diyen Maezawa, “Okyanusun derinliklerindeki Mariana Çukuru’na inmeyi düşünüyorum” dedi.

Dünyada tespit edilen en derin yer olan Mariana Çukuru’na yapmak istediği dalışla ilgili olarak “Zorlukları üstlenmeye devam etmek istiyorum” diyen Maezawa, kullanacağı denizaltı ve seferin ne kadar süreceği de dahil olmak üzere planlanan seyahatin birtakım ögelerine aslına bakarsanız karar verildiğini, fakat detayları açıklamayacağını söylemiş oldu.

Kendisi hakkındaki tenkitleri de yanıtlayan milyarder, “Zorlukları göze aldığınızda alışılmış ki kimi vakit eleştirilecek, kimi vakit de başarısız olacaksınız. Birtakım beşerler korkabilir ve pes edebilir. Bana gelince, her vakit başarılı olamıyorum. Tüm hayallerimi gerçekleştiremiyorum. Lakin bir daha de zorlukların üstesinden gelmenin eğlenceli olduğuna inanıyorum” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.