Var Olmayan Google Harita Yolu Kanada’daki Yürüyüşçülerin Kurtarılmasına Yol Açıyor

çavuş

Aktif Üye
Britanya Kolumbiyası’ndaki bir arama kurtarma grubu, iki yürüyüşçünün muhtemelen var olmayan ancak Google Haritalar’da görüntülenen bir yolu takip ettikten sonra helikopterle kurtarıldığını söyledikten sonra yürüyüşçülere yol haritalama programları yerine kağıt harita ve pusula kullanmalarını tavsiye etti.

North Shore Rescue grubu Facebook’ta, 6 Kasım’da Google Haritalar’ın, Fromme Dağı’nın kuzeyinde, Vancouver’a bakan çok dik bir kayalık alanda bulunan, var olmayan patikayı kaldırdığını söyledi.

Grup, ışığı olmayan ve yoğun ağaç örtüsünün altında bulunamayan mahsur kalan bir yürüyüşçüye yardım etmek için 4 Kasım’da 1.888 metre yüksekliğindeki ılıman yağmur ormanlarıyla kaplı dağın arkasına bir helikopter ve halatlı kurtarma ekibi gönderdiğini söyledi. .

Grup, “Ekip kurbanın yerini tespit etti, onu emniyet kemerine bağladı ve bulutlar kapanmadan hemen önce kendisi ve ekibin helikopterle kurtarılabileceği bir yere güvenli bir şekilde nakletmeyi başardı, aksi takdirde helikopter erişimi engelleyebilirdi.” söz konusu.

Grup, yakın zamanda bölgenin ne kadar tehlikeli olduğunu vurgulamak için “Yanlış Yol Tehlikeli Kayalıklar” uyarısı veren tabelalar astığını söyledi.

Eylül ayında grup, arayan ve uçurumda olduğunu ve ne kadar dayanabileceğini bilmediğini söyleyen bir yürüyüşçüyü kurtardı. Grup, iki yıl önce de aynı noktada bir yürüyüşçünün düşerek öldüğünü söyledi.

North Shore Rescue, Eylül ve Kasım aylarındaki kurtarma görevlerindeki yürüyüşçülerin “Google Haritalar’da var olmayan bir izi takip etmeye çalışıyor olabileceğini” söyledi.

Grup, Google Haritalar gibi uygulamaları vahşi doğa için kullanmanın “kesinlikle uygun olmadığını” ancak CalTopo ve Gaia GPS gibi parkurlar için özel olarak tasarlanmış uygulamaların kabul edilebilir olduğunu söyledi.

Kişiler, verilerinin yanlış veya eksik olması durumunda Google Haritalar’a değişiklik önerileri gönderebilir. Google, bu önerileri işleme koymanın ne kadar süreceği konusunda bir zaman çizelgesi sunmamaktadır. Var olmayan izin Google Haritalar’da nasıl göründüğü bile belli değildi.

Şirket, Pazar günü e-postayla gönderilen bir açıklamada, “Google Haritalar’ı güncellemek için üçüncü taraf bilgileri, görselleri ve topluluğumuzdan gelen geri bildirimler de dahil olmak üzere çeşitli kaynakları kullanıyoruz” dedi.

Bu, yürüyüşçülerin Google Haritalar’daki yanıltıcı veya hayalet parkurlarla yanıltıldığı ilk olay değil.

Temmuz 2021’de dağcılar, Google Haritalar’ın ziyaretçileri Birleşik Krallık’ın en yüksek zirvesi olan Ben Nevis’teki “potansiyel olarak ölümcül” yürüyüş parkurlarına yönlendirebileceği konusunda uyardı.

Uyarı, bir tırmanma yardım kuruluşu olan Dağcılık İskoçya ve Britanya’daki doğal alanlarla ilgilenen bir yardım kuruluşu olan John Muir Trust tarafından yapıldı.

Uyarının ardından iki grup, Google Haritalar’ın Ben Nevis’e yönelik talimatları güncellediğini ve Google Haritalar temsilcileriyle diğer vahşi doğa güvenliği sorunlarını tartıştıklarını söyledi.

Amerikan Yürüyüş Derneği sözcüsü Maggie Peikon, insanların arazi, yükseklik kazanımı ve mesafe açısından ne bekleyeceklerini bilmeleri için her zaman bir parkuru araştırmaları gerektiğini söyledi.

Bu, yürüyüşçüler için özel olarak tasarlanmış uygulamalar ve web sitelerinin yanı sıra sosyal medya sitelerinde bilgi arayarak yapılabilir.

Bayan Peikon, derneğin ayrıca tüm deneyim seviyelerindeki yürüyüşçülere su, ilk yardım çantası ve uygun ayakkabılar dahil 10 temel eşyayı yanlarında getirmelerini önerdiğini söyledi.

“Yolunuzdan çıkarsanız ya da kaybolursanız, en azından yardım alana ya da kaybolana kadar güvende ve rahat kalmanız için ihtiyacınız olan şeylere sahipsiniz” dedi.

Kâr amacı gütmeyen, küresel bir vahşi yaşam okulu olan Ulusal Açık Hava Liderlik Okulu’nun başkanı Sandy Colhoun, dijital teknolojinin “işe yaradığında harika olabilmesine rağmen” okulun derslerinin tamamen harita ve pusula becerilerine dayandığını söyledi.

Bay Colhoun, “Vahşi doğada durumlar dramatik ve hızlı bir şekilde değişir ve bu durumdan kendinizi kurtarabileceğinizi bilmek bu becerilere sahip olmayı gerektirir” dedi.

Bu özellikle önemlidir çünkü teknoloji başarısız olabilir, dedi. Yoğun ormanlar, derin kanyonlar ve kötü hava koşulları gibi doğal engeller nedeniyle cihazın pili bitebilir ve uydu sinyalleri kesintiye uğrayabilir.

Bay Colhoun, “Vahşi doğada veya zorlu ortamlarda olduğunuzda, teknolojiniz başarısız olursa ve bir yedekleme sisteminiz yoksa gerçekten ikinci bir şansınız olmaz” dedi.