Videoda Çalan Müziği Nasıl Bulabilirim ?

cigdem

Global Mod
Global Mod
** Videoda Çalan Müziği Nasıl Bulabilirim?

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün sizlerle bir sorunun üstesinden gelmek için kullanabileceğiniz bazı harika yöntemler paylaşmak istiyorum: Videoda çalan müziği nasıl bulabilirsiniz? Bir video izliyorsunuz ve müziği o kadar etkileyici ki, hemen o şarkının adını ve sanatçısını öğrenmek istiyorsunuz. İşte bu yazı, tam olarak böyle bir durumda size yardımcı olacak adımları içeriyor.

**1. Şarkının Sözlerini Arayın **

Müziğin adını veya sanatçısını hatırlamıyorsanız, şarkının sözlerini aramak ilk adımınız olabilir. Google'da veya diğer arama motorlarında şarkının sözlerini girmek, doğru sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olabilir. Özellikle belirli bir cümleyi hatırlıyorsanız, bu cümleyi tırnak işaretleri içine alarak arama yapmak daha etkili olabilir.

**2. Shazam veya SoundHound Kullanın **

Eğer videoda çalan müziği tanımlamak istiyorsanız, Shazam veya SoundHound gibi müzik tanıma uygulamaları harika bir seçenektir. Bu uygulamaları akıllı telefonunuza indirip, videonun müziğini kaydederek veya çalan müziği doğrudan mikrofona tutarak tanımlayabilirsiniz.

**3. Video Açıklamasını Kontrol Edin **

Bazı durumlarda, videonun açıklama kısmında kullanılan müzik parçasının adı ve sanatçısı belirtilmiş olabilir. Bu yüzden, videonun açıklama bölümünü kontrol etmek faydalı olabilir. Ayrıca, videoyu yükleyen kişinin diğer videolarında aynı müziği kullanıp kullanmadığını da gözden geçirebilirsiniz.

**4. Müzik Tanımlama Sitelerini Kullanın **

Shazam ve SoundHound gibi uygulamaların yanı sıra, müzik tanımlama siteleri de işinizi görebilir. Örneğin, Midomi gibi birçok web sitesi, insanların müziği seslerini kaydederek tanımlamalarına izin verir. Bu siteleri kullanarak, videoda çalan müziği tanımlayabilirsiniz.

**5. YouTube’un Müzik Tanıma Özelliğini Kullanın **

YouTube'un müzik tanıma özelliği, videolarda çalan müziği tanımanıza yardımcı olabilir. Bunun için, YouTube'a yüklenen videoyu açın, videonun altındaki "Ayrıntılar" veya "Tanım" bölümüne gidin ve "Müzik" başlığını kontrol edin. Eğer müzik tanımlanmışsa, burada görebilirsiniz.

**6. Topluluklardan ve Forumlardan Yardım Alın **

Son olarak, videoda çalan müziği bulmak için çeşitli topluluklar ve forumlar da sizin için bir kaynak olabilir. Reddit gibi platformlarda, özel bir subreddit veya ilgili bir forumda, videonun bir kesitini paylaşarak diğer kullanıcılardan yardım isteyebilirsiniz.

Sonuç olarak, videoda çalan müziği bulmak için birçok farklı yöntem mevcuttur. Şarkının sözlerini hatırlamak, müzik tanıma uygulamalarını kullanmak, video açıklamasını kontrol etmek, müzik tanımlama sitelerini denemek, YouTube'un müzik tanıma özelliğini kullanmak ve topluluklardan yardım almak gibi çeşitli yöntemlerden birini veya birkaçını deneyerek istediğiniz müziği bulabilirsiniz. Umuyorum bu adımlar, size aradığınız şarkıyı bulmak konusunda yardımcı olur!