Yardım! ABD seyahat gerekliliklerini karşılamama rağmen gemi yolculuğuna çıkmam reddedildi

çavuş

Aktif Üye
Sevgili Tripped Up,

6 Ağustos’ta eşim, iki çocuğum ve ben, Bahamalar’da bir molayı da içeren bir haftalık bir yolculuk için MSC Meraviglia’ya binmek üzere Brooklyn Kruvaziyer Terminali’ne vardık. Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışma vizesi olan ve yeşil kartımı bekleyen bir bilim insanıyım. Bu yüzden avukatımın talimatlarını takip ettim ve Çin pasaportumu ve benim durumumdaki göçmenlere Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışma ve yurtdışına seyahat etme izni veren bir Amerikan belgesi olan “kombinasyon kartımı” sundum. Ancak MSC Cruises, kartın gemi Brooklyn’e döndüğünde ülkeye tekrar kabul edileceğimi garanti etmediğini söyleyerek gemiye binmeme izin vermedi. Kısa bir süre sonra, aynı teknede iki potansiyel gezginle daha tanıştım: 19 akrabası ve arkadaşıyla birlikte gemiye binmek isteyen 79 yaşındaki Mısırlı büyükanne Fadia ve onunla gemi yolculuğuna çıkmaya hazır Bangladeşli bir kadın olan Nargis. koca yapar. Saatlerce davamızı tartıştıktan ve hatta Fadia’nın göçmenlik avukatını personelle telefonda konuşturduktan sonra hepimiz evimize gönderildik. MSC bana ücretler ve vergiler olarak yaklaşık 500 $ iade etti, ancak dört kişilik ailemin gemi seyahati ücreti için hâlâ yaklaşık 2.300 $ borcum var. Nargis ve kocası da geri ödeme almadı, Fadia ve (grubun geri kalanı yelken açarken onunla birlikte kalan) oğlu da geri ödeme almadı. Yardım edebilir misin? Heng, New Haven, Connecticut

Sevgili Heng,

Göçmenlik yasasının ne kadar karmaşık olduğunu size söylememe gerek yok ama hadi herkesi bu yasanın gemi yolculuğunu nasıl etkilediği konusunda eğitelim. Gemiler, gemiye binmenize izin vermeden önce, tüm yolcuların, seyahatin sonunda ülkeye yeniden giriş yapmak için yeterli belgelere sahip olduklarını doğrulamalıdır. Kruvaziyer şirketi hata yaparsa federal Gümrük ve Sınır Koruma tarafından ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalacak. (Aynı kurallar havayolları için de geçerlidir.)

Bu nedenle, bu durumda vurgu “hata” olmasına rağmen, genellikle güvenli davranırlar.

MSC Cruises, üç aileye de para iadesi yapacağını ve her birine gelecekteki gemi seyahatleri için kredi vereceğini söyledi. MSC Cruises’ın Amerika bölümü iletişim direktörü Field Sutton yaptığı açıklamada şunları yazdı:

“MSC Meraviglia’nın 6 Ağustos’ta New York City’den ayrılışı için rezervasyon yapan birçok misafir, uluslararası seyahat için sağladıkları belgelerle ilgili bir yanlış anlaşılma nedeniyle gemiye binemedi. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı çok üzgünüz.”

Görünüşe göre her üç vakada da terminal personeli, Amerika Birleşik Devletleri’nin size ve diğer bazı göçmenlere başvuru sürecine tabi bir yeşil kart beklentisiyle sağladığı sürücü belgesi boyutunda bir belge olan bu “kombinasyon kartı” karşısında şaşırmış durumda. yıllar.