Yardım! Bir Budget çalışanı telefonumu sakladı ve bunu kanıtlayabilirim.

çavuş

Aktif Üye
Sevgili Tripped Up,

Geçen Temmuz ayında bir gün, iPhone'umu kaybettiğimde Boston Logan Uluslararası Havaalanı'ndaki Budget noktasına kiralık bir araba bırakıyordum. Hatırladığım kadarıyla çöpleri atarken arabada bırakmıştım ama ne eşim, ne ben, ne de bize yardım eden çalışan bulamadık. Eve uçtuğumda, Apple'ın Find My uygulamasını kullanarak telefonu takip etmeye başladım ve batı Massachusetts ve New Hampshire'da seyahat ettikten sonra telefon Lynn, Massachusetts'teki bir apartmandan Logan seyahatindeki bütçe ofisine kadar ileri geri çalmaya başladı. Bunu hem Budget'a hem de havaalanı polisine bildirdim ancak polis bana ancak Budget'ın o adreste yaşayan tüm çalışanların isimlerini vermesi durumunda harekete geçebileceklerini ve Budget'ın yardımcı olmayacağını söyledi. Budget'ın telefonumu iade etmesini veya yenisiyle değiştirilmesini istiyorum. Yardım edebilir misin? John, Jacksonville, Florida.

Sayın Bütçe John,

Takma isim için kusura bakmayın ama sizi, kiralık arabasını Seattle-Tacoma Uluslararası Havalimanı'ndaki Alamo'ya götürürken iPhone'unu kaybetmesiyle ilgili şaşırtıcı derecede benzer bir hikaye yazan John adlı başka bir gezginden ayırmanın bir yoluna ihtiyacım var.

Alamo John, telefonunun acentede kaybolduğunu hemen fark etmedi ve bir uçağa yetişmek için yola çıktı ve kaybı havaalanından Alamo'ya bildirdi. Birkaç gün sonra, iCloud verilerini kızının ona ödünç verdiği eski bir iPhone'a yüklerken, birisinin rehberinde tanımadığı bir adla bir numara kaydettiğini ve dördüncü saat içinde onu aradığını fark etti. telefon kaybolduktan sonra defalarca.

Bunun üzerine Alamo John numarayı aradı ve çok az İngilizce konuşan bir adamla konuştu, ancak bu adamın bir Alamo çalışanıyla akraba olduğunu açıkça ortaya koyacak kadar konuştu; John adındaki kişilerin araba kiralama şirketlerinde doğuştan iPhone bıraktıkları anlaşılan dedektiflik becerilerini kullanıyordu. (Aslında çalışanın kendisi olduğu ortaya çıktı.) Alamo John daha sonra bunu araç kiralama şirketine bildirdi, ancak Alamo sonraki haftalarda ona defalarca telefonunun bulunamadığını söyledi.

Budget ve Alamo'ya yazdım ve iki şirket de özür dilemek ve yeni iPhone'ların maliyetini geri ödemek için ilgili seyahat edenlerle hemen temasa geçti – sizin için 1.076 dolar, Budget John ve Alamo'lu meslektaşınız için 770 dolar. Ancak büyük şirketlerin kötü tanıtımdan kaçınmak için biraz para harcaması başka bir şey, bana ve Times okuyucularına ne olduğunu ve ajansların gelecekte benzer fiyaskoları önlemek için ne yapacaklarını açıklamak başka bir şey.

Avis Budget Group'un bir parçası olan Budget, dördüncü e-postama, bir halkla ilişkiler firması olan Edelman'ın müdürü Mariam Eatedali'den gelen tek satırlık bir açıklamayla yanıt verdi. E-postada “Bir incelemenin ardından Budget müşteriden özür diledi ve telefonunun ücretini ona iade etti.” Yanıt, Budget'ın neden hırsızlık olayını polise bildirip durumu bildirmediğine ilişkin sorularıma yanıt vermedi. yanlış ve çalışanların cezalandırılıp cezalandırılmadığı veya işten atılıp atılmadığı.

Sizinle iletişime geçen Avis Budget temsilcisi Justin Bryce adındaki kıdemli hesap yöneticisinden bana ilettiğiniz e-postalar sayesinde, Budget'ın süreçleri hakkında aslında az da olsa bilgi sahibiyiz.

Bay Bryce sizden özür diledi ve şunları ekledi: “Araştırmamızı tamamladıktan sonra, telefonunuzu çalanın bir ABG çalışanı olabileceğine dair yeterince şüphe var. Buna dayanarak, iPhone 15'in değiştirilmesinin maliyetini karşılamaktan memnuniyet duyarım.”

Ayrıca Bay Bryce'ın size telefonda Budget'ın “sizin durumunuzda müşteri hizmetleri protokollerini takip etmediğini” ve “bunu gelecekte geliştirmek için çalışacağını” söylediğini de anlattınız.

Bay Bryce ve Bayan Eatedali'ye, e-postanın gerçekliğine veya aramanın niteliğine itiraz etmek isteyip istemediklerini öğrenmek için yazdım, ancak yanıt vermediler. Bay Bryce'ın size bahsettiği protokollere gelince, Alamo ve Budget gibi büyük araba kiralama şirketlerinin, müşterilerin geride bırakılan eşyaların durumunu raporlamasına ve takip etmesine olanak tanıyan özel kayıp eşya web siteleri de dahil olmak üzere, eksik eşya prosedürleri vardır. Ve umarım bu protokoller, bir müşteri telefonunu çalmış olabilecek kişinin muhtemel adresini verdiğinde polisle işbirliği yapmayı da içerir.

Alamo John'un durumunda, Alamo'nun sahibi Enterprise Holdings'ten daha hızlı ve ayrıntılı bir yanıt aldım. Ama kafa karıştırıcıydı. Şirketin sözcüsü Michael Wilmering, şirketin müşteriden özür dilediğini ve para iadesini yaptığını belirten bir açıklama yaptı ve ayrıca bir araba tamircisinin arabayı temizlerken telefonu bulduğunu ve protokolü uyguladığını söyledi. Bay Wilmering, “Bulunan telefonu rapor etti ve bulunan eşyalara ilişkin standart politikamız olan yönetime teslim etti” diye yazdı.

Sonra işler ya gizemli ya da şüpheli hale gelir. Alamo John bana, araba kiralama şirketi çalışanlarının telefonu bulmak için büyük çaba sarf ettiğini belirten uzun bir e-posta dizisi gönderdi, ancak telefonun neden kaybolduğuna veya şirketin sahibi olduğu iddia edilen Alamo telefonun neden hemen değiştirilmediğine dair hiçbir bilgi yok ve yine kayboldu.

Bay Wilmering, “Maalesef telefon kayboldu” diye yazdı. “Bu bizim açımızdan bir hataydı. Kayıp eşyaların büyük çoğunluğunu gerçek sahiplerine iade etme imkanımız var ancak bu durumda bunu başaramadık.”

Alamo John'un telefonunda neden yeni bir numara ve ismin kayıtlı olduğunu veya cihazın neden kullanıldığını açıklamadı. Ayrıca bunun ne zaman gerçekleştiğinden de bahsetmedi; araba tamircisi telefonu bıraktıktan önce mi sonra mı?

John'un Seattle-Tacoma Havalimanı'nda Alamo çalışanlarıyla yaptığı konuşmalar sırasında dikkatimi çeken bir şey daha oldu: Bir çalışan, “Her gün araçlarda yüzlerce eşya kalıyor” diye yazdı ve kayıp eşyaların bir veri tabanında kataloglanması sürecini anlatırken sabır istedi.

Görünüşe göre kiralık bir arabayı iade ederken arkasında ortalama iki şarj kablosu, bir güneş gözlüğü ve çeşitli hediyelik eşyalar bırakan tek kişi ben değilim.

Yanlış giden en uygun seyahat planıyla ilgili tavsiyeye ihtiyacınız varsa TrippedUp@Haber'a e-posta gönderin.

Haberler Travel'ı takip edin
Şu tarihte: instagram, heyecan Ve Facebook. Ve Haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Daha akıllıca seyahat etmek için uzman ipuçları almak ve bir sonraki tatiliniz için ilham almak için.