Yardım! Paris kiralık dairemiz soyuldu ve Airbnb bizi telafi etmeyecek.

çavuş

Aktif Üye
Canım, tökezledi

Haziran 2023'te altı gece Paris'teki bir Airbnb dairesinde kaldık ve başlangıçtan itibaren sorunlardı. Elektrik yanlıştı ve çocuklarımı bir el feneri ile dik bir merdivenle tırmanmaya zorladı ve Wi-Fi çalışmadı, ancak uluslararası veriler için yaklaşık 200 dolar harcamak zorunda kaldık. İşçilerin Wi-Fi'yi alabilmeleri için, anahtarı bir anahtarlama kutusunda bırakmamız talimatı verildi. (Işıklar asla onarılmadı.) İki gün sonra, dairemizin soyulduğunu, bir dizüstü bilgisayarın, kıyafetlerin ve diğer eşyaların eksik olduğunu belirlemek için öğleden sonra geri döndük. Hırsızın binaya nasıl eriştiği açık değil – anahtar kodlarla iki hedeften geçmiş olmalıydı – ancak kapıya nasıl girdiğini bildiğimize inanıyoruz. Biz zemin paspas altında daire için bir anahtar buldu! Çok kapsamlı ve nihayet hırsızı yakalayan polise teslim olmak için iki gün geçirdik. (Altı ay hapis cezasına çarptırıldı.) Airbnb, sigorta kapsamını bulunduğu yerde tanıtmasına rağmen, ajanlar nihayet bize tavsiyelerde bulunmadan önce bir daire içinde dolaşmamıza izin veriyor. Sigorta şirketimiz nihayet bize kayıp mallarımız için yaklaşık 4.000 ABD doları ödedi, ancak bunun Airbnb'nin sorumluluğuna sahip olacağına ve şirketin yıkık kalışımız için bizi kredi vermesi ve veriler için geri ödemesi gerektiğine inanıyoruz. Yardım edebilir misin? Cindy, Roslyn, New York

Sevgili Cindy,

Paris'e seyahatinizin o kadar sinir bozucu olduğu için üzgünüm, sigorta şirketiniz kayıp eşyalar için geri ödeme yaptı ve Airbnb'nin yardım etmek için daha hızlı ve daha verimli davranması gerektiğine katılıyorum. Müdahalemden sonra şirket konaklamanız için 3.029 ABD doları ve internet erişimi için 200 $ geri ödeme yaptı.

Paris polisi ve kayıtlarından etkilendim, bu da işimi her zaman kolaylaştırıyor. Tüm iletişimi yazılı tutmak için akıllı bir adımdı.

Airbnb sözcüsü Javier Hernandez, sorularımı e -Mail aracılığıyla bir açıklama ve cevaplarla hızla cevapladı.

“Airbnb kalışlarının ezici çoğunluğu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilir ve nadiren planlandığı gibi konuklar ve ev sahipleri sunmuyoruz.”

Şirketi profesyonel olarak takip eden düzenli bir Airbnb kullanıcısı ve gazeteci olarak, bu ilk bölümle hiçbir anlaşmazım yok. Çoğu Airbnb kalışının, tıpkı gıda zehirlenmesi olmayan çoğu restoran yemeği gibi sorunsuz bir şekilde gerçekleştiği ve sincap saldırıları olmadan parkta yürüyüşler olduğu doğrudur.

Bununla birlikte, seyahat şirketleri için gerçek test, bir şeyler ters gittiğinde nasıl tepki verdikleridir.

Bay Hernandez'in açıklamasında şirketin “konuklar ve ev sahibi” koruma sunduğunu yazdığını unutmayın. Tek Airbnb müşterileri (ve VRBO ve tüm rakipleri) olmadıkları gezginlerin iyi bir anısıdır. Bir aracı olarak, bu şirketler konukları korumak için dengeleme eylemi yapmalı ve aynı zamanda ev sahiplerinin sırtlarına sahip olmalıdır. (Gretrope'u eylemde görmek isteyen herkes, konuklar ve ana bilgisayarlar için Airbnb'den ayrı yönergeleri okuyabilir.)

Bay Hernandez, “Airbnb'nin sorumluluk koruması, bir konukların bir konaklama sırasında çalındığında veya hasar gördüğünde ve ev sahibi sorumlu olduğunda 1 milyon ABD dolarını kapsayacağını” belirtti.

Airbnb, bu gibi durumlarda sorumluluk belirlemek için Atlanta merkezli bir hasar yönetim şirketi olan Crawford ve Company ile birlikte çalışıyor. 10 ay – 10 ay! – Onlara belge ve fotoğraf gönderen ve durumlarını tekrar tekrar açıklayan bir Crawford çalışanı ile ileri geri gittiler.

Uzatılmış ileri geri ve genel haberlerinin nezaketine rağmen, 29 Nisan 2024'te ona son e -mail yetersiz bir reddi oldu:

“Ne yazık ki hiçbir şey yapamayız çünkü ev sahibi çift anahtar olduğunu inkar ediyor” diye yazdı. “Mattın altındaki bir fotoğraf bizim için bir kanıt değil. Bu nedenle isteğinizi kapatmak zorundayım. “

Onunla yazışmalarını ve Fransız polis raporunu ve mahkeme kararını okuduktan sonra, kabul etmemeye meyilliyim. Düzenleyici neden sadece ev sahibinin reddine inanmalı?

(Crawford sözcüsü, şirketin müşterileriyle yapılan bir anlaşmanın bir parçası olarak, “Talepler hakkındaki tüm bilgiler gizlidir”.))

Sadece bir matın altındaki bir anahtar fotoğrafı değildi. Polis, parmak izleri tozu da dahil olmak üzere kapsamlı bir inceleme yaptı ve paspasın altındaki anahtarın kapıyı açtığını doğruladı). Ayrıca Airbnb'ye (ve bana) hırsızın mahkum edildiğini ve daireye girmek ve soymak için “gizli bir anahtar” kullandığını gösteren bir mahkeme belgesi gönderdiniz.

Ana bilgisayarın sırlara uymayacağı ve daha sonra anahtarı bir kartvizit olarak matın altında bıraktığı bir senaryo hayal edebiliyorum. Ancak, oğlunun kredi kartının birkaç dakika sonra mahallede bir kasap ve yerel bir ayakkabı mağazasında kullanılması senaryoyu olası hale getiriyor. (Kredi kartı sergisi bu maliyetleri iade etti.)

Wi-Fi'yi onarmaya gelen onarım adamlarının anahtarların bir kopyasını oluşturması ve birkaç gün sonra çalışanlarını soyması mümkündür. Bu senaryo, doğrudan hataların ana bilgisayarını siler. Her halükarda, geçmişinizi ve fotoğraflarınızı destekleyen bir mahkeme belgesi sunmaktan daha iyisini yapabileceğiniz bir durum değildir.

Gezginlerin deneyimlerinden yararlanabilecekleri bir ders, yaptıkları her şeyi doğru bir şekilde kopyalamaktır: polisle, ev sahibine ve airbnb ile iletişim kurun – bu da birçok konuk atladığı önemli bir adım atar – ve tüm dokümantasyonu ve izini sürdürün. O zaman bile, yedek sigortanın kurtarıcısı olduğu ortaya çıktı.

Başka bir ders, Airbnb ve rakiplerin ne kadar koruma sunduğuna bakılmaksızın ve ziyaret ettiğiniz hedefin gerçek dünyasının koşullarını güçlendirmek için bir tatil dairesine bölünmesidir. Vakaların “ezici çoğunluğu” nda harika. Ancak bazen yerler karanlık taraflarını ortaya çıkarır ve birçok yerde yerel yargı sistemi Fransızlardan çok daha az yararlı ve verimlidir.

Bilmekten mutluluk duyacaksınız, artık Airbnb'de listelenmiyor. Hikayenin hikayesinin tarafını almaya çalışmak için, kullandığınız aynı WhatsApp numarasını denedim, ancak keşfettiğim gibi, artık ev sahibinin ev sahibine ait değil. Bunun yerine, mevcut sahibinin profil resmi, yüzü resimde belirgin bir şekilde sunulmayan seyrek giyimli bir kadın gösterir. Kısa borsamızda, kişinin neden bahsettiğim hakkında hiçbir fikri yoktu.

Yanlış giden en iyi kılavuzlu seyahat planına tavsiyeye ihtiyacınız varsa, Tripedup@Haber adresine bir e -mail gönderin.

Haberler Reisen'i takip edin
İle InstagramSunmak Twitter Ve Facebook. Ve Haftalık Seyahat Brauch Haber Bülteni için kaydolun Daha akıllıca seyahat etmek ve bir sonraki tatiliniz için size ilham vermek için uzman ipuçları almak.