Yardım! Yüksek tekne gezimi alamadım ve paramı geri istiyorum.

çavuş

Aktif Üye
Canım, tökezledi

Geçen yaz, İspanya merkezli bir şirket olan Tall Ship Experience ile beş günlük bir yelken gezisi rezervasyonu yaptım. 1.350 Euro veya 1.450 ABD doları için, İtalya'daki iki liman arasında yelken açan Atlantis'in işgalinde daha gönüllü olurum. Ancak sekiz gün önce, doktorların ne güneşi ne de suyu açığa çıkaramayacağımı söyledikleri, yüzümde sekiz dikiş de dahil olmak üzere birkaç yaralanmaya yol açan kötü bir düşüş yaşadım. Tall Ship Experience web sitesinde, yolculuktan yedi gün önce tam bir geri ödemeyi iptal edebileceğim açıktır. Ancak şirket, sadece bir arabulucu olduğunu ve seyahat uzunluğunda şirketi işleten Hollanda organizasyonunun farklı kuralları olduğunu açıkladı, bununla yüzde 10 geri ödendi. Kendimi başarılı olmadan gelecekteki bir geziye borçlu olmayı teklif ettim. Sonunda kredi kartı katılımcım American Express ile yarıştım. Ancak uzun gemi deneyimi Amex'e tamamen farklı bir terimler serisi sağladı ve bir gün önceden iptal ettiğimi söyledi. Ücretler tekrar belirlendi. Yardım edebilir misin? Martha, Los Angeles

Sevgili Martha,

Bu hikaye, seyahat endüstrisinde seyahat endüstrisi için bir çalma listesi gibi okunuyor: sorumluluk, amok koşulları, kredi kartı geri ödemesi ve yabancı bir şirkete karşı adalet zulmünün çılgınca engelleri, yazma değişikliği ve çılgın engeller. Ancak, gönderdiğiniz belgesel çok eksiksizdi ve şirketin web sitesi o kadar kafa karıştırıcıydı ki, uzun gemi deneyiminin sizi hızla geri ödeyeceğinden emindim.

Tallship Company, yorumlarla ilgili sorulara cevap vermedi, ancak yanlış bir şey yapmadı. Bunu sadece Hohe gemisinin orta bir adam olarak yaşaması gereken kendi genel hüküm ve koşulları izledi. İptal ettiklerinde, Tallship Company, uzun gemi deneyimine yüzde 10'luk bir geri ödeme gönderdi ve sonra gönderdi.

Bu nedenle, Seville merkezli organizasyon adına tepki veren yüksek gemi deneyimi için rahatsız edici (son derece kibar olmasına rağmen) sözcüsü, hayal kırıklığından pişman olmasına rağmen, yüksek bir gemi deneyimi için suçlamayacağı konusunda tekrar tekrar tepki gösterdi. Bir noktada, şirket e -Mail'deki web sitesinin uyarlanmasını ve güncellenmesini ararken seyahat sigortasını çıkardığınızı önerdi.

Değişikliklerden önce, web sitesi genel hüküm ve koşullardan iki farklı ve çelişkili cümle içeriyordu: biri web sitesinin İngilizce ve Fransızca sürümleri ve diğeri İspanyolca sürümünde satın alınan müşteriler için. (Her iki belge de İspanyolca kafa karıştırıcıydı.)

Gördükleri İngilizce/Fransızca versiyon, müşteriye yedi günden fazla önceden iptal edilen geziler için tam bir geri ödeme sözü verdi. İspanyollar çok daha karmaşıktır ve her gemi için farklı iptal koşulları sunar. Onların durumunda, Atlantis sadece yüzde 10'u teklif etti.

Kalıcı sözcüsü girin: “İspanyolca koşullar, müşterinin rezervasyonu doğru yaptığı anda geminin iptal direktifini yansıtıyordu.” “Terimlerin İngilizce versiyonunun o zaman güncellenmediğinin farkındayız, bu da karışıklık yaratmış olabilir. Ancak, rezervasyonun resmi koşulları doğru uygulandı. “

Başka bir deyişle, müşteriler bir şekilde bir sözleşmeyi görmezden geldiklerini ve web sitesinin başka bir bölümünü ziyaret ettiklerini bilmelidir.

Ama ben İspanyol tüketici hukukunda uzman değilim, bu yüzden iki kişiyle temasa geçtim: Barcelona merkezli bir hukuk bürosu Marimón Abogados'ta tüketici hukuku uygulaması başkanı Marta Valls Sierra; Ve bir Coruña'daki Universidade da Coruña'da profesör Fernando López Peña.

Belgeleri incelediler ve bağımsız olarak, uzun boylu gemi deneyiminin temel İspanyol tüketici yasalarını ihlal ettiği sonucuna vardılar. Sözcüsüne ikna edici puanlarını geçtiğimde ve şirketi İspanyol mahkemesini getirecek şekilde düşünmeye dikkat çektiğimde, sonunda kalan 1.215 € 'yu geri ödeyeceğinizi söyledi.

Biraz utanmıştım çünkü bu küçük şirketi çok fazla baskı yaptım – aslında tarihi gemilerin birkaç kopyasını yürüten kar amacı gütmeyen NAO Victoria Vakfı'nın bir kolu – ancak şirketin web sitesini kurduğu zaman çok daha fazla dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

“Genel şartlarınız ve koşullarınızda, ayrılmadan önce yedi güne kadar iptal etme hakkına sahip olduğunuzu söylüyorsanız,” dedi bir röportajda “ve” Yolculuğunuzu iptal etmek ve paranızı geri vermek istiyorum. ” “Üzgünüm, bir web sitesine koymayı unuttuk, ama bir bahane olarak başka bir web sitesine koyduk”. “

Yetkili, kafa karıştırıcı veya çelişkili sözleşmelerin tüketici lehine yorumlandığını da sözlerine ekledi.

Web sitesi ile ilgili diğer rahatsız edici sorun, seyahatinizin büyük gemi deneyimi tarafından uygulanmadığını bilmek için hiçbir yolunuz olmamasıdır. Web sitesinde, pazarlama kopyasına dayanan web sitesinde bulabildiğimden bahsetmediğimden söz yoktu: “Gemide bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz ve mürettebatımızdan biri olmanızı sağlayacaksınız.”

Dr. Yasal profesör López Peña, bana bir e -Mail'de “Büyük gemi deneyimi, aracı olup olmadığını açıkça belirtmek için erişilebilir ve anlaşılabilir bir şekilde sağladığı hizmet hakkında tüketiciyi bilgilendirmek zorunda olduğunu” yazdı. Bu durumda büyük gemi deneyiminin bir gemi operatörü olarak “açık” olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha önce de belirttiğim gibi, uzun boylu gemi deneyimi, bağlandığım anda web sitesini neredeyse güncellemeye başladı, kendimi deneyimler için bir “pazar” olarak tanımladı ve İngilizce ve Fransız sayfalarında doğru genel hüküm ve koşulları (doğru dillerde) yayınladı.

Ancak uzun gemi deneyimi, şirketi iki uzmanın yasal analizlerini bir araya getirmesi için gönderdikten sonra geri ödemeyi kabul etti. “Benzersiz teknelerde deneyimler yaratmaya ve yasal işlerde olmamaya çalışıyoruz.” “Bu durumda hangi tarafın doğru olduğuna bakılmaksızın, tam tutarı geri ödemek istiyoruz. Bunu dinlendirmeyi ve müşteri deneyimlerini daha da geliştirmeye odaklanmayı dört gözle bekliyoruz. “

Ayrıca American Express'in iddianameyi reddettiklerinde şirketin sözleriyle onları hayal kırıklığına uğrattığını söylediler. Belgenin uzun gemi deneyiminin (size ilettiği, bana ilettiği), sadece şirket için ucuz terimler de dahil olmak üzere vahşi yanlış olduğu ve sadece bir gün önceden iptal ettiklerini söylediği doğrudur.

American Express sözcüsü bana E -Mail tarafından şirketin “hem kart üyesini hem de bayi perspektiflerini dikkate aldığını” açıkladı. Bununla birlikte, gezginler seyahat adaletini sürdürmek için hiçbir şey bırakmayan çatlak araştırmacılar için herhangi bir kredi kartı ihraççısı karıştırmamalıdır. Sorun karmaşık değilse, bir gönderim talebi en iyi şekilde çalışır – ödeyebileceklerinden daha fazla hesaplanmışlardır veya hiç ödemeyi kabul etmediler. Kart katılımcınızdan genel şartlar ve koşullara derin bir daldırma yapmasını isteyin çok daha uzun bir kayıt.

Ve daha önce gördüğümüz gibi (ve belki de bu durumda gördüğümüz gibi), bu tür kredi rezervasyonu talepleri, onlarla başa çıkmaya devam etmeyi reddedene kadar dahil olan şirketleri sık sık rahatsız ediyor.

Şirket onları vermeden önce söylediğim gibi, her şey başarısız olsaydı, video konferansı aracılığıyla İspanya'nın küçük bir sipariş mahkemesine sahip bir prosedür sürümü olan bir “Juicio sözlü” isteyebilirlerdi. Kolay olmazdı, dedi Dr. López Peña. 2.000 € 'nun altındaki davalar bir avukat gerektirmez, ancak bir yabancı kimlik numarasına sahip olmanız, yasal İspanyolca formları doldurmanızı (AI yardımcı olabilir) ve yanınızda olabilecek bir tercüman bulmanızı talep edin.

Sonunda sana söylediğimde – 39. E -Mail! -Wh geri ödeme alacaktı, bana “neredeyse küçük bir iddia ile İspanyol bir deneyim beklediklerini” söylediler. Bürokratik ve dilsel engellerle hızla kırılacağından şüphelenmese de zihninize hayranım.

Yanlış giden en iyi kılavuzlu seyahat planına tavsiyeye ihtiyacınız varsa, Tripedup@Haber adresine bir e -mail gönderin.

Haberler Reisen'i takip edin
İle Instagram Ve Seyahat Kardeşim Bültenimize Kaydolun Daha akıllıca seyahat etmek ve bir sonraki tatiliniz için size ilham vermek için uzman ipuçları almak. Gelecekteki kısa bir tatil mi yoksa sadece bir koltuk mu? Bir göz atın 2025'te gidebileceğiniz 52 yer.