Yaşlılar Ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi üyelerine birinci yardım semineri

babaadam

Aktif Üye
Yaşlılar Ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi üyelerine birinci yardım semineri
ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşları bilinçlendirerek farkındalık oluşturmak maksadıyla başlatmış olduğu eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezine üye 65 yaş üstü yaklaşık 100 yaşlı vatandaşa “İlk Yardım Farkındalık Semineri” düzenledi.

ABB Sıhhat İşleri Daire Başkanlığı İş Sıhhati ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, “Aile Hayat Merkezlerimizde düzenlediğimiz birinci yardım eğitimleri serimize bugün Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezimizde devam ediyoruz. Birinci yardım eğitimlerimizi tüm aile hayat merkezlerimizde sürdürmeye devam edeceğiz” derken, Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi Sorumlusu Sema Özsoy, şunları söylemiş oldu:

“65 yaş üzeri üyelerimize konutlarında mümkün bir kazaya aktif müdahale edebilmeleri için birinci yardım eğitimi düzenledik. Eğitime iştirak ve ilgi çok fazlaydı. Periyodik aralıklarla eğitimlerimize devam edeceğiz.”

ÜYELER BİLGİLERİNİ GÜNCELLEME İMKÂNI BULDU

ABB Birinci Yardım Eğitmeni Damla Yücel ise “Her yaştan vatandaşımız bizim için epeyce değerli. Bugün burada yaşlılar için birinci yardım farkındalık eğitimi veriyoruz. Cankurtaran bu bilgiler her yaşta vatandaşımız için fazlaca gerekli. ‘Biliyorsak müdahale edelim bilmiyorsak dokunmayalım’ sloganını buradan vurguluyoruz” diye konuştu.

Birinci yardım eğitimine katılan üyeler ise memnuniyetlerini şu sözlerle anlattı:

-Asuman Ulu: “bu biçimde bir ortamda bu biçimdesi yararlı eğitimlerin verilmesi epeyce hoş. Beşerlerle bir ortaya gelen her insanın birinci yardımı bilmesi gerekiyor. yıllar daha sonra bir daha birinci yardım eğitimi alarak detaylarımi güncellemiş oluyorum.”

-Funda Kırsakal: “Uzun vakittir buraya üyeyim. Eğitimler fazlaca yararlı geçiyor. Birinci yardım her yerde gerekebilir. İnsanlara gerçek ve şuurlu yardım edebilmek için hayli değerli bir eğitim.”

-Enver yüksel: “Eşimle bir arada burada çeşitli kurslara geliyoruz bizim için hayli faydalı oluyor. Bugün de birinci yardım eğitimi aldım ve benim için epey faydalı oldu. Görünmez kazalarda yanlışsız müdahale edebilmek için bu eğitimleri sık sık almak gerekiyor.”

-Afife Ertan: “Burada yapılan tüm faaliyetler hoş. Birinci yardım eğitimine koşarak geldim. çok hoş anlatıyor hocalar. Bilmediklerimi öğrenme talihim oldu. Birinci defa katılıyorum ve epey beğendim.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.