Yeni Yorks'taki bahçedeki vahşi nehir

çavuş

Aktif Üye
Duyabildiğim tek şey, suda ve su dışında başarısız olan nazik kürek ve dümen sıçramasıydı. Nehrin kendisi sakindi, sadece ara sıra gargling, kayaların üzerine damladığında veya kayıkta çekildiğinde. Su kuşları yanımızda kesilmiş bir su yılanı yanımızda kaydı. Weißkopfseadler – çok fazla! – tırmandı ve ağaçlara düştü.

Bunun Delaware Nehri olduğuna inanmak zordu, Brooklyn'deki evime sadece birkaç saat uzaklıkta.

Nispeten yakın yaşamış olmama rağmen, 1776'da geçtiği bilinen George Washington dışında Delaware hakkında fazla bir şey bilmiyordum.

Yıllık bir haftalık kürek seferi, her yıl farklı bir bölüme sahip nehrin ana gövdesinden yaklaşık 80 mil uzaklıktadır. Katılımcılar istedikleri kadar gün yapabilirler (Pennsylvania, Lackwaxen'deki Put-in'den Worthington State Forest, NJ'ye kadar üç tane var). (Kayıt açıktır.)

Konaklama, deneyimli kayaklardan ilk kez günde yüzden fazla kürekçiye şişebilir. Ulusal Kano Güvenliği Devriyesi'nin yaklaşık 16 üyesi (su ve hızlı su kurtarmasında eğitilmiş gönüllüler) herkesin, ara sıra Sınıf I veya II'nin hızlı bir şekilde kürekçilerin protokollerini ve kontrolünü takip etmesini sağlar.

Kamp Mücadelesinden Önce

Bir tandem kayıkta bir çocuk ve birbirlerine köpük futbolu çeken vahşi genç gruplarla birlikte annesiyle birlikte kürek çektim. 76 yaşındaki direksiyon üyesi Lois Burmeister Lois Burmeister ve 12 yaşındaki torunlarıyla ve Schuylkill Nehri'nin terfi ettikten sonra birkaç zaman gezisine bağlanan 76 yaşındaki sosyal bir okul yöneticisi olan Ed McLaughlin ile konuştum.

Emeklilik konusunda ciddi olan Bay McLaughlin, “Üçüncü gün öleceğimi düşündüm.” Dedi. “Ama su ve kürek üzerinde olmak bir şey, sadece açıklayamam.”

En dostça armadalarda olmanın sevinci kesinlikle bulaşıcıydı. “Birçok insanın kürek çekebilecekleri kimsesi yok, bu yüzden bu onlar için bir fırsat – ve bunu yapacağından emin.” Dedi. “Ve burası öğrenmek için iyi bir yer.”

Zaten kürek çekmiştim ve Delaware'de günde 10 ila 13 mil seyahat etmeyi dört gözle bekliyordum. Beni korkutan şey kamptı: Sojourns web sitesi, başlangıçtan sonraki 30 dakika içinde konaklamayı listelerken, kampla oluşturulan topluluk yolculuğun büyük bir parçası. Ve hiç yapmamıştım.

İlk gecemde beni utandırmak için, küçük oturma odamda 60 dolarlık yepyeni Coleman çadırımı inşa etmek ve sonra cebine katlamak için pratik yaptım. Penns, Lackwaxen'deki Zane Gray Müzesi'nin sitesine geldiğimde hazırdım.

Sojourn, günde iki ila üç öğün, belediye masalarında kafeterya stilini sunmaktadır. Belki de kar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından işletildiği için, kayıt ücreti 100 $ 'lık oldukça uygun fiyatlıdır ve kamp alanınızı, kamp alanları ve başlangıçlar arasındaki ulaşımı, tekne kiralama, kürek ve kişisel yüzdürme cihazını içerir.

“Bunu yalnız yapabiliriz,” dedi 59 yaşındaki Victoria Hennessy, konaklamada ilk maç. “Ama o zaman her şeyi yapmak zorundayız. Kayıt ve gaza ek olarak, bir kuruş harcamadım.”

Her akşam ambalaj ve ambalajdan kaçınmak için katılımcılar her yerde birkaç gün kalır – 2025 baskısı, zamanlarını Equinunk ve Bethel Dağı'ndaki Pennsylvania'daki iki kamp alanı arasında böler. Organizasyon ayrıca, tekne kiralama ile ilgilenen Kuzeydoğu vahşi deneyimi ile uzun vadeli bir ilişkiye sahipken, Sojourner nehre ve kampa geri dönüyor.

Her şey nehirle ilgili

Ama sonunda, New York, New Jersey, Pennsylvania ve Delaware tarafından sınırlı bir koridordan geçen Mississippi'nin doğusundaki en uzun ve nehir olan serbestçe akan Delaware etrafında dönüyor. Orada olmadığımızda, öğle yemeğinde ve bazen nehrin tarihi ve çevresindeki topluluklarla konuştuk.

Ortak çabalar, Delaware'in onlarca yıl boyunca temizlenmesine katkıda bulundu. Örneğin, keşfettiğim ölü balıklar aslında iyi bir işaretti: Amerikan gölgeleriydi, okyanustan nehre giden bir yol, doğdukları için doğdukları bir yol. 20. yüzyılda onlarca yıl boyunca, Philadelphia'nın su kılıfı o kadar kirliydi ki balıklar yolculuğu yukarı akışta bırakamadı.

Devlet ve devlet çabaları sayesinde, su kalitesi, Shadow dahil herkesin yararına önemli ölçüde geliştirildi. Dört eyalet ve federal hükümet arasındaki planlama, kalkınma ve düzenleyici sorunları daha iyi koordine etmek için 1961'de kurulan Delaware Nehri Havzası Komisyonu iletişim uzmanı Kate Schmidt, “Sizi öldüğünü görseniz bile, geri döneceğiniz, çoğalacağınız ve doğal döngünün bir parçası olduğunuz anlamına geliyor” dedi.

DRBC, Sojourn'un uzun zamanlı bir destekçisidir ve özellikle heveslidir, çünkü Delaware 2025 için Pennsylvania'nın Nehri seçildi – 18 Haziran'da ödülü kutlamak için bir festivalle.

Kalma zamanında

Snafus sabah ayrılışımızı birkaç saat geciktirdiğinde Delaware'in ihtişamıyla son günümde dinlenmek ve güneşlenmeye yetecek kadar zamanım vardı. Herkes sabırla bekledi ve güneşte konuştu. Sonunda başladığımızda, Head Rüzgar toplandı ve beklenen 10 millik basit kürekleri beklenmedik bir eğitime dönüştürdü. Ama hepimiz geldik ve zararsız bekleyen yiyeceklere atladık.

Tennessee'de yaşıyor olmasına rağmen, yaklaşık yirmi yıldır devam eden direksiyon komitesinin bir üyesi olan 71 yaşındaki Lorraine Martinez, “Hepimizin oluğa nasıl girdiğimizi, tabiri caizse ve nehirle nasıl girdiğimizi tanımlamak için” Sokourn zamanı “kullandığını söyledi. “Programda tam olarak hiçbir şey olmuyor – başa çıkabileceğiniz çok fazla değişken var – bu yüzden herkes geri çekilip şu anda yaşıyor.”