Yüz nakilli Uğur Acar lise diplomasını aldı

çavuş

Aktif Üye
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde, 10 yıl evvel Türkiye’nin birinci yüz nakillisi olarak ismini tıp literatürüne yazdıran Uğur Acar (29) lise diplomasını aldı. Diploma sevincini yaşayan Acar, üniversiteyi kazanıp, sıhhat çalışanı olmayı hedefliyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesi Gebece köyünde dünyaya gelen ve 1 aylıkken konutunda çıkan yangında yüzü yanan Uğur Acar, 21 Ocak 2012’de AÜ Hastanesi’nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve takımının gerçekleştirdiği, Türkiye’nin birinci yüz nakli ameliyatıyla yeni ömrüne başladı.

Acar, yüz nakli olduktan 2 yıl daha sonra sıhhat sorunları niçiniyle yarıda bıraktığı eğitimini sürdürmek için açık liseye kaydını yaptırdı. Acar, tedavisi devam ederken, hem de da AÜ’de çalışmaya başladı. İş ve öğrencilik hayatını sürdüren Acar, 8 yılın sonunda açık lise diplomasını aldı.

MAKSADI ÜNİVERSİTE

Uğur Acar, diplomasını aldığında, 8 yıl evvel liseye kayıt yaptırdığı günkü heyecan ve memnunluğu yaşadığını belirterek, “Özellikle liseye kayıt yaptırdığım gün yanımda bulunduğunuz için sizlere epeyce teşekkür ediyorum zira o gün bana veli olmuştunuz. Yüz nakil ameliyatımı yapan grubun başında bulunan Prof. Dr. Ömer Özkan’ın bana öğrettiği epey şey oldu. Öncelikli amacım lise diplomasını almaktı, aldım daha sonraki maksadım ise üniversiteyi kazanmak daha sonrasında ise mümkün olursa eğitimini alıp sıhhat ordusunda yer almak. Bunu da başarabilirsem, bir organ nakillisi olarak fazlaca memnun olacağım” dedi.

‘SAĞLIK BÖLÜMÜNDE OLMAK İSTİYORUM’

AÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda çalışan Acar, “Birimler ortası evrak takibini yapıyorum. İşlerim ağır lakin bu çalışma temposunda 8 yılda liseyi bitirdim. Tertipli çalışıp üniversite imtihanını kazanmayı hedefliyorum. hayatımı ham çalışıp tıpkı vakitte okuyarak sürdürebilirim, bu da amaçlarımdan biri. Azmettim, başardım liseyi bitirdim. Artık önüme yeni bir maksat koydum. Üniversite imtihanını da kazanacağım. Beni bir daha hayata döndüren Prof. Dr. Ömer Özkan ve Rektör Özlenen Özkan hocama minnet borcum var. Takımının bireyi olmak ve sıhhat kesiminin ortasında yer almak istiyorum” diye konuştu. (DHA)