Yuvarlanan bir taş gibi hareket eden bir ilişki

babaadam

Aktif Üye
Mayıs 2022’de Kevin Patrick Gleeson hayatını alt üst etti. İkinci karısıyla evliliğini bitirme sürecindeydi, emekli oldu, hayatının çoğunu yaşadığı Queens, Woodside’dan ayrıldı ve Georgia, Macon’a taşındı. Birkaç ay sonra aşkın onu bir kez daha kökünden sökeceğini bilmiyordu.

Gleeson, “Yerli Amerikalıların her bir müzesi, yolu ve mezar yeri ile tanıştım” dedi. “Birçok yol yürüdüm ve Lisa gibi biri için dua ettim.”

63 yaşındaki Bay Gleeson, çevrimiçi flört etmeyi hiç denememiş olsa da, Eylül ayında 50 yaşın üzerindeki kişiler için bir flört sitesi olan SilverSingles’ta oturum açtı ve hemen Lisa Anne Felix Smartt’ın profiline çekildi. Yastığa sarıldığı fotoğrafı dikkatini çekti. “Çok sevimli görünüyordu” dedi.

Bayan Smartt, yazışmaya başladıklarında yaklaşık 250 mil uzakta Asheville, NC’deydi, ancak bir hafta içinde California, Berkeley’de yaşayan yetişkin kızları Covid’e yakalandı ve akut semptomlardan muzdaripti. Bu, seramik sanatçısı Susan Duhan Felix’in hasta olması ve palyatif bakımda olması gerçeğiyle birleştiğinde, Bayan Smartt’ı geldiği kasabaya geri getirdi.

Bayan Smartt’ın 28 yaşındaki kızına uzun süredir Covid hastası ve miyaljik ensefalomiyelit/kronik yorgunluk sendromu teşhisi kondu, bu da onun aşırı yorgunluk ve sınırlı hareket kabiliyeti gibi semptomlar yaşamasına neden oluyor. Bayan Smartt, artık yatalak olan kızının tam zamanlı bakıcısı oldu ve fırsat buldukça annesini ziyaret etti.

Yeni bir ilişki için tam olarak en iyi zaman değildi, çünkü Bayan Smartt “bitkin ve depresyondaydı” ve “en çok sevdiğim iki kadının durumu karşısında bazen kederden felç oluyordu.”

Bay Gleeson ile yazışmaları harika bir dikkat dağıtıcı oldu. Maneviyat konusunu gündeme getirdiklerinde Bay Gleeson, “Benim hayatım yaşayan bir duadır” diye yazmıştı.

Yine 63 yaşındaki Bayan Smartt, “sigara içenler”den daha tuzlu bir kelime kullanarak, “Kutsal sigara içenler,” diye düşündü. “Bitirdim.”

Yaklaşık 38 yıldır uyuşturucu ve alkolden kurtulmakta olan Bay Gleeson, Katolik olarak yetiştirilmiş olmasına rağmen herhangi bir inanç sistemine ait olmadığını söyledi. Aksine, hayatını “bir minnettarlık eylemi olarak” yaşıyor.

“İyileşmemin bir parçası olarak, hapishanedeki mahkumlarla ve psikiyatri hastanelerindeki insanlarla oturdum” dedi. “Resmi olarak dua etmiyorum ama şükran ve hizmetle dolu bir hayat yaşıyorum.”

İrlandalı iki göçmenin oğlu olan Bay Gleeson, New York Şehri Polis Departmanında yaklaşık 18 yıl idari grafik tasarımcı olarak çalıştı ve burada grafiklerini tasarladı.

Ayrıca çeşitli Rolling Stones haraç gruplarında gitar çalıyor ve Keith Richards rolünü oynuyor. Sticky Fingers grubuyla birkaç kez Avrupa’yı ve diğer ülkeleri gezdi. İki kez boşandı, iki yetişkin oğlu var ve yakın zamanda dede oldu.

Bayan Smartt’ın Yahudi ebeveynleri, New York’tan Kuzey Kaliforniya’ya nakledildi ve Bay Gleeson ile aynı Queens hastanesinde doğdu. California Üniversitesi, Berkeley’den mezun oldu ve San Francisco Eyalet Üniversitesi’nden Eğitim Psikolojisi alanında yüksek lisans derecesi almaya devam etti.

Çocukluk travması ve bağımlılığından kurtulan biri olarak Bayan Smartt, ölüme yakın deneyimlere ilgi duydu; Eşikteki Sözler’in yazarıdır; “Cante Bardo: Hayatlar Arasında Bir Şarkı”; ve “Peçe: Eşiğin Ötesinden Şiirler”.

Smartt, “Düşüncelerimiz, inançlarımız ve korkularımızın yanı sıra geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğimiz hakkında derin, entelektüel düzeyde yazışmaya başladık” dedi.

Önceki evliliklerinden de bahsettiler. Bayan Smartt’ın yetişkin kızı ilk kocasıyla birlikte oldu; O ve ikinci kocası Ocak 2020’de boşandı.

Bayan Smartt ve Bay Gleeson’un e-posta yazışmaları kısa sürede 100 sayfadan fazla oldu.

Bayan Smartt, “Kevin’in çok ruhu var ve benim kadar eğitimli olmadığı için kendini zeki görmediğini söyleyip durdu” dedi. “Ama bana bu inanılmaz şiiri yazdı ve çok düşünceliydi.”

İlk Zoom görüşmelerinin yapıldığı gece Bay Gleeson, Bayan Smartt’a Rolling Stones’tan “Wild Horses” ve Sheryl Crow’un “If It Make You Happy” şarkısını söyleyerek serenat yaptı.

Yeni bir piyano öğrencisi olan Bayan Smartt, ona bir şarkı yazdığını ve birlikte bunun üzerinde çalışmaya başladıklarını söyledi.

Kısa bir süre sonra Bay Gleeson, Bayan Smartt’ın bir flamenko şarkıcısı hakkındaki kitabı Cante Bardo’yu okuyordu.

“Ona aşık oldum” dedi. “Lisa’nın yazdıkları gerçekten benimle konuştu.”

(İlginç bir şekilde, Bayan Smartt’ın annesi, şair babası Morton Felix’in şiirlerini okuyarak ona aşık olmuş; onunla yüz yüze görüşmekten, onu şımartmasından korkmuş. Ölmeden 54 yıl önce evlenmişlerdi.)

Pasifik saatiyle 19:00’da, Doğu saatiyle 22:00’de her gece Zoom randevuları vermeye başladılar, böylece uzun bakım günlerinin sonunda ona bir şarkı çalabilecekti.

Annesine aşık olduğunu söylediğinde ve Bay Gleeson, Zoom’da Bayan Felix’i tanıttığında, Bayan Smartt’ın annesi, “Onu öpmeden onun olup olmadığını bilemezsiniz” dedi.

Bay Gleeson, iddialı davranmamak için onlar için ayrı yatak odalı bir uçak ve San Francisco Körfezi’ne bakan kiralık bir daire rezervasyonu yaptı. Bayan Smartt, kızının bir arkadaşından, o yokken kızıyla ilgilenmesini istedi.

23 Ekim’de, ilk bağlantılarından yaklaşık bir ay sonra, Bay Gleeson Körfez Bölgesi’ne uçtu. Üst katta Bayan Felix’in evinde birkaç gün karantinaya aldı ve ardından Bayan Felix ile maskesiz görüşmeden önce kendisine Covid testi yaptırdı. Yaptığı gibi, o ve Bayan Smartt onun önünde öpüştüler.

Onun isteği üzerine Bay Gleeson, Bayan Felix için sadece onun için prova ettiği birkaç Bob Dylan şarkısı çaldı.

Bayan Felix, Bay Gleeson’a niyetini sormakta tereddüt etmedi. Sanatçı ve müzisyen olmanın yanı sıra sağlam bir emekli maaşı olmasını da seviyordu. Evin içinde kendisinin de evinde olduğunu söylediğinde, Bayan Felix’in ihtiyacı olan tek şey buydu.

Bayan Felix, kızına “Bu adamla evlenmelisin” dedi. Sonra, Bay Gleeson, Bayan Felix’in yanında tek dizinin üstüne çöküp ona evlenme teklif ettiğinde, Bayan Smartt, “Nişanlanmayı çok isterim ve sonra birbirimizi daha iyi tanıması için birbirimize biraz zaman veririz” dedi.

“Sonunda” sadece üç ay olduğu ortaya çıktı.

Bay Gleeson, Bayan Smartt’ın hayatının karmaşık olduğunu kabul etse de, onun bakıcı olmaya alıştığını söyledi.

Kendi üzerinde ne kadar çok iş yapmış olursa olsun, Bay Gleeson, ayılmadan önceki kişi olarak, içinde sıkışmış hisseden bir yanı olduğunu söyledi.

“Lisa, olmam gereken adam olmam için beni zorladı” dedi. “40 yılı aşkın bir süredir kendim hakkında veya kendi tenimde bu kadar iyi hissetmemiştim. O benim için büyülü.

Bayan Smartt, “Kevin büyülü, duygulu, dürüst, şefkatli, hayatta kalan biri ve altın gibi bir kalbi var” dedi. “Açıkça paylaşmak ve iyileştirmek için bu güvenli alanı bulduk.”

Bay Gleeson kısa süre sonra ikisini de Güneydoğu’dan çıkardı ve minibüsüyle batıya doğru sürdü ve Bayan Smartt’ın arabasını arkasından çekti. Birlikte Sonoma’da kiralık bir ev buldular.

Çift, başlangıçta Bayan Felix’in arka bahçesinde daha büyük bir düğün planlarken, tatilden sonra beklenen Covid dalgalanmasından endişe duyuyorlardı. Tarih aynı kaldı, ancak düğün sadece beş misafir artı Bayan Felix’in iki bakıcısına indirildi.

Çift, 21 Ocak’ta Evrensel Yaşam Kilisesi’nin papazı ve haham öğrencisi Felix Hanım’ın yakın arkadaşı Elizheva Hurvich tarafından, Bayan Felix’in yatak odası haline gelen oturma odasında; lavanta kumaş güllerle süslenmiş beyaz tül huppah’ın yanında yatakta yatıyordu; Bayan Felix de aynı güllerden yapılmış Frida Kahlo benzeri bir taç takmıştı.

Saul Goodman’ın Klezmer Band’inden altı müzisyen, gelin ve damat merdivenlerden inerken Rolling Stones’un “Wild Horses” şarkısını bir klezmer ezgisine dahil etti.

Bay Gleeson, huppa altında Bayan Smartt için yazdığı “One” adlı şarkıyı seslendirdi.

Bayan Hurvich, camı kırmaları için çifti evin ön basamaklarına yönlendirdi.

Törenden sonra grup birkaç blok yürüdü ve Üniversite Caddesi’ne döndü ve burada kaldırımda doğaçlama bir hora dans ederken, geçen arabalar kornalarını çaldı.

Montecristo Taqueria’ya vardıklarında herkes menüden sipariş verdi ve bir Tres Leches pastası paylaştı.

Orada Bay Gleeson, “kadın düşmanlığını tersine çevirmek için” Bayan Smartt’ın adını alacağını duyurdu.

Bugün

Eğer 21 Ocak 2023

Nerede Gelinin oturma odasının annesi California, Berkeley’de.

mutluluk ve sıkıntı Memur Bayan Hurvich, “Sevinci deneyimlemek için buradayken, hayatımızın karmaşık olduğunun farkındayız,” dedi ve ekledi, “Lisa’nın aşkı, sadece herhangi bir aşkı değil, bu aşkı bulacağını kim tahmin edebilir? Böyle bir sıkıntının ortasında, bu bir merak ifadesidir.”

ne giydiler Gelin, 50. yıl kutlamasında annesinin giydiği beyaz bir elbise giydi. Damat siyah bir takım elbise giymişti ve evden çıkarken mor bir silindir şapka takmıştı.

Bir Annenin Kutsaması Gelinin annesi Susan Duhan Felix, düğünden tam iki hafta sonra 4 Şubat’ta hayatını kaybetti. 85 yaşındaydı.