Zuckerberg, ifşaatçı Haugen’in argümanlarına karşılık verdi: hiç bir mana tabir etmiyorlar

babaadam

Aktif Üye
Zuckerberg, ifşaatçı Haugen’in argümanlarına karşılık verdi: hiç bir mana tabir etmiyorlar
Salı gecesi hizmet dışı kalmasıyla birlikte güç bir hafta geçiren Facebook, son günlerde bir de eski eser müdürü Frances Haugen‘in açıklamalarıyla uğraşıyor.

Haugen, daha evvel şirketin önceliğinin nefret telaffuzuyla ve palavra haberle çaba etmek değil, kâr kazanmak olduğunu belirtmişti.

Haugen suçlamalarına cevap veren Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, ‘güvenlik ve zihinsel sıhhate son derece değer verdiklerini’ söylemiş oldu.

Argümanların birçoklarının ‘hiç bir mana tabir etmediğini’ söyleyen Zuckerberg “Bu suçlamaların temelinde, kârı güvenlik ve iyiliğe öncelik verdiğimiz fikri yatıyor” dedi.

Zuckerberg, şunları kaydetti:

“Bu tek sözle yanlış. Örneğin Haber Akışı’na ‘Anlamlı Toplumsal Medya Etkileşimi’ değişikliğini getirdiğimizde sorgulanan bir adım oldu. Bu değişiklik, daha az viral görüntü ve arkadaşlardan ve aileden gelen daha fazla içeriği öne çıkardı. Biz bunun insanların Facebook’ta daha az vakit geçireceği manasına geleceğini de biliyorduk. Lakin bu araştırma, bunun insanların iyiliği için gerçek şey olduğunu öne sürdü.”

Mark Zuckerberg released a statement about the Facebook outage and complaints stemming from whistleblower @FrancesHaugen’s allegations. “We care deeply about issues like safety, well-being and mental health,” Zuckerberg writes. pic.twitter.com/cheKDs2GrR

— Claire Goforth (@clairenjax) October 6, 2021

Bildirisinde, Facebook’un kendi güvenliğini tesis etmekten tek başına sorumlu olmadığını belirten Zuckerberg, hükümetin devreye girmesini ve şirket üzerinde düzenlemeleri artırması gerektiğini vurguladı.

Bunun nasıl yapılabileceğini ve yapılması gerektiğini daha evvel dediğini tabir eden Zuckerberg, şöyleki devam etti:

“Diğer toplumsal mevzuları dengelemeye emsal biçimde, özel şirketlerin tüm kararları kendi başlarına almaları gerektiğine inanmıyorum. Bu niçinle, birkaç yıldır güncellenmiş internet düzenlemelerini savunduk. Kongre’de tekraren tabir verdim ve onlardan bu düzenlemeleri güncellemelerini talep ettim. Seçimler, ziyanlı içerik, mahremiyet ve rekabetle ilgili olarak en değerli olduğunu düşündüğümüz düzenleme alanlarını özetleyen köşe yazıları yazdım.”

İfşaatçı Haugen, şirketin seçim periyodunda ayrışmayı kışkırttığını, akıl sıhhati araştırmalarını kâr ismine görmezden geldiğini, çocuklara ziyanlı olan içerikleri durdurmaya çalışmadığını olduğunu lisana getirmişti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.