Gelin modasına yeni katılan Hanifa mercek altında

babaadam

Aktif Üye
Pazar günü, büyük bir kırsal tesiste yaklaşık 200 misafir, güneş tavandan yüzlerine yansıyan beyaz perdeli büyük bir çadırda oturdu. New York, Miami, Atlanta, Dallas ve Los Angeles’tan uçtular; bu da tipik bir büyük şehir defilesi için alışılmadık bir durum değil. Ama bu Middleburg, Virginia’daydı, Washington havaalanından bir saat uzaktaydı.

Bu, Hanifa giyim markasının kurucusu 32 yaşındaki Anifa Mvuemba’nın geliştirdiği türden bir sür ya da öl topluluğu. Defile konuk listeleri genellikle ünlüleri, etkileyicileri ve medya figürlerini içeriyor ancak bu liste büyük ölçüde uzun süreli arkadaşlardan, destekçilerden ve aile üyelerinden oluşuyordu; bunlara gösteri için seyahat etmeye istekli beş kardeş de dahildi.

Hanifa’nın, Bayan Mvuemba’nın rengarenk elbiselerine ve trikolarına sadık kalan ateşli bir hayran kitlesi var. Giyerken renkler konusunda yaratıcı olmak, siyah, beyaz ve nötr tonlardan uzaklaşıp, havalı, şık, parlak parçalar bulmak bazen zor olabiliyor. Ancak o bunu kolaylaştırdı ve binlerce dolara mal olmayan kaliteli parçalara yatırım yapmak isteyen insanlara hitap etti. Sonbahar 2023 koleksiyonunda üstler 125 dolardan, pantolonlar ise 169 dolardan başlıyor.

Şimdi Bayan Mvuemba gelinlik sektörüne doğru genişliyor. 10-12 Ekim tarihleri arasında New York’ta düzenlenen Gelin Moda Haftası’nı yanlışlıkla kapattı ve ilk koleksiyonunu Middleburg’da siyahi ve kadınlara ait lüks bir tatil yeri olan Salamander Resort and Spa’da açık havada sundu.

Düğün havasında gerçekleşen (tek eksik yüzük değişimiydi) etkinlik, kapalı mekanda hoş geldin içkileriyle başladı. Birbiriyle uyumlu pembe Hanifa tulumları giyen kadınlar, konukları karşıladı ve birçoğu daha önceki Hanifa koleksiyonlarından kokteyl kıyafetleri giyiyordu.

Konuklar daha sonra defile için çadıra yürüdüler ve yaylı çalgılar dörtlüsü John Legend’in “All of Me” ve Taylor Swift’in “Love Story” şarkılarını çalarken yol boyunca güneş altında selfie çekmek için durdular. Gösterinin teması “İlk Görüşte Aşk” idi ve yazar Opemipo Olowomeye gösterinin başında yüksek sesle bir aşk şiiri okudu.

Bayan Mvuemba, etkinlikten bir hafta önce, gösterinin provalarının son gününde New York’taki bir stüdyonun önünde katlanır bir sandalyede otururken yaptığı röportajda, “İnsanları şaşırtmak istedim” dedi. “Beklenmedik bir şey yapmak istedim ve izleyicilerdeki herkesin kıyafetlere aşık olmasını istedim.”

Ardından DJ’in Pharrell’in “Beautiful” ve Usher’ın “You Don’t Have to Call” şarkılarını çaldığı after party geldi. Konuklar trüflü pizza, tavuk sürgüleri ve şampanyanın tadını çıkardılar.

Bayan Mvuemba, “Benim için bu gerçekten deneyimler ve bunlardan en iyi şekilde yararlanmakla ilgili” dedi.

Etkinliği bu şekilde yapılandırdığını çünkü DMV olarak bilinen Washington, D.C., Maryland ve Virginia bölgesindeki gelişen siyahi düğün kültürünü vurgulamak istediğini söyledi. Düğün makyaj sanatçılarını, saç stilistlerini ve etkinlik planlamacılarını davet etti. Bayan Mvuemba, gösteri için Washington merkezli B Astonished Events adında bir düğün planlamacısı bile tuttu. Gelecek yıl kendisi de evleniyor. Mayıs ayında o ve nişanlısı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Kendi kendini yetiştirmiş Kongolu bir tasarımcı olan Bayan Mvuemba, Kenya’nın Nairobi kentinde doğdu. Büyürken Washington’da ve ardından yaşadığı Maryland’in her yerinde yaşadı. DMV bölgesini temsil etmenin kendisi için önemli olduğunu söyledi. En son defilesi Kasım 2021’de Washington’daki Ulusal Portre Galerisi’nde gerçekleşti. Stüdyosu Rockville, Maryland’de bulunuyor ve gelin defilesindeki modellerin yarısı bu bölgede bulunuyor. (Diğer yarısı New York’ta bulunuyordu.)

Etkinliğe katılan Washington’dan gardırop stilisti ve etkinlik planlayıcısı 34 yaşındaki Bahgi Solomon, “Defilenin yerel olmasını seviyorum çünkü DMV bölgesinden pek çok moda insanı dışarı çıkma eğiliminde” dedi.

Belki de Virginia’da moda haftası takvimi dışında sunum yapmanın bir avantajı, misafirlerin bir sonraki etkinliğe acele etmek zorunda kalmamasıdır. Yaklaşık 30 dakika süren uzun bir defileydi. Gelin koleksiyonu, şekillendirilmiş omuzlar, dar beller, ceket dokuları ve tüylerle doluydu. Bayan Mvuemba, elbiseleri “modern kadın” için tasarladığını ve bilinçli olarak dantel kullanmaktan kaçındığını söyledi. Gelin koleksiyonları için “Dantayı her zaman görüyorsunuz” dedi. “Kendime meydan okumak istedim.”

‘Doğru zaman’

Bayan Mvuemba’nın ilk gelin müşterisi 2016 yılında oldu. Gaithersburg, Maryland’deki kilisesinden bir arkadaşı yakında evleniyordu ve Bayan Mvuemba’nın kıyafet yaptığını ve özel siparişleri kabul ettiğini duymuştu. Bu yüzden Bayan Mvuemba’dan gelinliğini dikmesini istedi. Elbisenin arkası saten, dantel kaplama ve alt kısmı kat kat tülden oluşuyordu.

Bayan Mvuemba, “Çok etkileyiciydi” dedi. “O zamandan bu yana deneme yanılmayla dolu bir yolculuk oldu. Elbise yapmanın ustalığını anlamayı öğrendiğim bir yolculuktu bu.”

O zamanlar emirleri yerine getirmeye çabalayan tek kadından oluşan bir operasyondu. Artık 20 modelci ve terziden oluşan bir ekibin olduğu bir stüdyosu var. Bayan Mvuemba için bir gelin koleksiyonuna başlamak her zaman bir hayaldi ve sonunda “doğru zaman geldi” dedi. “Maddi olarak destekleyebilirim.” İlk gelin müşterisi eşiyle birlikte gösteriye katıldı.

Ancak ilk gelinliğine hazırlanırken Bayan Mvuemba için hâlâ zorluklar vardı. Hanifa, beden ölçüsüne önem veren bir marka olarak biliniyor ancak gelin bedenlerine alışmaları ve örnek elbiselerinin her modelin vücuduna tam oturmasını sağlamaları biraz zaman aldı.

“Markaların neden birçok şey için 2 numarayı kullandığını anladım, çünkü eğer bu 2 numara modele uymuyorsa, diğer 2 numara modele de uyacaktır” dedi. “Öte yandan, 16 beden olan birine uyan bir şey yaparsak, kıvrımları nedeniyle 16 beden olan birine çok farklı uyacaktır.” (“Mükemmel dünyasında” aylarca model rezervasyonu yapardı. Numuneleri önceden kesin ölçümlere göre yapabilmek için.) Yine de değerlerine bağlı kalmanın kendisi için bir öncelik olduğunu söyledi. New York Gelin Moda Haftası sonrasında yeni bir soluk getiren podyumda çok sayıda büyük beden model görüldü.

Uzun zamandır yerel favori

Mayıs 2020’de Instagram Live’da yaptığı sunumun ardından Hanifa viral oldu ve ünlülerin favorisi oldu. Keke Palmer, Sheryl Lee Ralph, Coco Jones ve Bella Hadid Hanifa’yı giydiler. Ve 2021’de Bayan Mvuemba, CFDA/Vogue Moda Fonu’ndan bir hibe aldı.

Ancak Hanifa her zaman yerel bir favori olmuştur. Bayan Mvuemba’nın birçok misafiri, 2012 yılında kısa mesaj ve Instagram yoluyla sipariş almaya başladığından beri onun çalışmalarını takip ediyor.

Mielle Organics’in e-ticaret ve dijital pazarlama müdürü 29 yaşındaki Brittany McCoy, “Örgüleri onların ekmeği ve tereyağı, sadece yüksek kalitede” dedi ve gösteriye eski bir Hanifa’dan püskül detaylı şeftali rengi örgü bir elbise giyerek katıldı. Toplamak. (Mielle Organics gösterinin sponsoruydu.)

Bayan McCoy, “Moda endüstrisindeki herkes gibi trendleri takip etmiyor” diye ekledi. “Her şeyi kendi yöntemiyle yapıyor.” Washington doğumlu Bayan McCoy, 2012 yılında markayı takip etmeye başladı ve kısa bir süre sonra Bayan Mvuemba ile bağlantı kurdu. Bayan McCoy kendisi de bir tasarımcı ama kendi gelin koleksiyonunu başlattığı 2020 yılından bu yana ara verdi.

Bayan McCoy, “Bu, sevdiğim şeyi yapmaya geri dönmek için ihtiyacım olan ilham ve motivasyondu” dedi.

Model ve yazar Ebonee Davis (30), gösteriye katılmak için Atlanta’dan uçtu. Bayan Mvuemba ile beş yıl önce Instagram üzerinden iletişime geçtikten sonra tanıştı. “Tarihsel olarak yeterince temsil edilmeyen, yeni ortaya çıkan Siyah markaları, kadınlara ait markaları desteklemek her zaman ilgimi çekmiştir” dedi.

“Genel olarak moda gerçekten zor. Sahip olduğumuz topluluğa gerçekten minnettarım” dedi Bayan Mvuemba. Takdir göstergesi olarak zengin müşterilerine ön sıradaki koltukları verdi. “Sen Hanifa için sürüyorsun ve ben bunu hafife almıyorum.”

Gösteri bittikten sonra bir konuk, “Artık tek yapmam gereken evlenmek” dedi.

“Yeni bir çağ”

Bayan Mvuemba’ya göre gelinlik koleksiyonu Hanifa için “yeni bir dönemin” başlangıcı. Marka şu anda bir e-ticaret şirketi ancak Hanifa gelinliklerini perakendecilerle tanıştırarak ve sonunda kendi gelinlik butiğini açarak erişim alanını genişletmeyi planlıyor. 27 Ekim’de online satışa sunulacak gelinlik koleksiyonunda hazır giyim parçaları ve kişiye özel tasarımlar yer alıyor.

Bayan Mvuemba, “Hanifa her zaman kadınların doğum günleri ve özel günlerde alışveriş yaptığı bir marka olmuştur” dedi. “Bu sadece bunun başka bir uzantısı.”

Schiaparelli ve Valentino gibi couture klasiklerinden ilham alan sanatçı, “detaylara gösterilen özen” nedeniyle gelinlik tasarımını beğendi. Koleksiyonu tasarlamaya 2020 yılında başladı.

Bayan Mvuemba, “Yıllarca süren sıkı çalışma, bir yolculuktu” dedi. “İsa Mesih’e inanıyorum. Ve İsa’nın Gelini’nin zarafet, adanmışlık ve azim sembolizmini düşündüğümde, bunun nereden geldiğime dair hikayemle (temelde hiçbir şey) ve hayallerimden vazgeçmemeyle örtüştüğünü hissediyorum.”

Defile sonunda kırmızı düğmeli uzun elbisesiyle, belinde beş aylık bebeğiyle podyuma çıktı. Gözlerinden yaşlar akarken, büyük bir minnettarlığın işareti olarak gökyüzünü işaret etti.

“Gelin” dedi, “benim için bir hayalin gerçekleşmesi.”