ABD’de demiryolu ve havalimanı işletmelerine yeni siber güvenlik kuralları getirildi

babaadam

Aktif Üye
ABD’de demiryolu ve havalimanı işletmelerine yeni siber güvenlik kuralları getirildi
ABD hükümeti, kamuoyuyla paylaşılan yeni güvenlik uygulamalarının, ülkenin kritik altyapısını siber casusluk ve yıkıcı fidye yazılımı hücumlarındaki artıştan müdafaaya yönelik daha geniş bir eforun modülü olduğunu belirtti.


İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, yaptığı açıklamada, “Bu yeni siber güvenlik ihtiyaçları ve teklifleri, seyahat eden halkın güvenliğini sağlamaya yardımcı olacak” dedi.


Yeni TSA direktifleri, birçok yolcu ve yük treni işletmecisinin bir siber güvenlik yetkilisi belirlemesini, olayları 24 saat ortasında Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı’na rapor etmesini ve makûs niyetli siber aktiflik durumunda bir acil durum planı geliştirmesini gerektirecek.


Yıl sonunda yürürlüğe girecek yeni TSA uygulaması, havalimanı işletmecileri için de emsal değişiklikleri yapmayı zarurî kılacak.


Yeni uygulamaların, birkaç eyalette gaz arzını kesintiye uğratan Colonial Pipeline petrol firmasına yapılan fidye yazılımı saldırısının akabinde, boru sınırı işletmecileri için mayıs ayında yayınlanan düzenlemelere benzediği kaydedildi.


Adalet Bakanlığı, kısa mühlet evvel, bilgisayar sistemlerine yapılan müsaadesiz girişleri bildirmemeleri yahut siber güvenlik uygulamalarını yanlış tanıtmaları halinde, ABD’den hibe alan devlet müteahhitlerine ve başka şirketlere dava açacağını belirtmişti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.