Alışılmadık bir randevu sayesinde büyükbabamla bir dostluk gelişir.

babaadam

Aktif Üye
“Onu gözümün ucuyla gördüğümü, insanları nasıl konuşturduğunu ve etrafındaki herkesin nasıl gülüp eğlendiğini hatırlıyorum” dedi. “Beni buraya kim getirdi ve oraya nasıl giderim?” diye düşündüm.

30 yaşındaki Bay Ng’ye kötü bir durumdan daha iyi bir duruma nasıl geçebileceğini merak etmek tanıdık geldi. Toronto’da doğdu, yoksulluktan kaçmak umuduyla 1979’da Hong Kong’dan Kanada’ya göç eden bir terzi olan annesi Mona Kwong tarafından tek çocuk olarak büyütüldü. 13 yaşındayken ailesi boşandı. Kendisi de Hong Kong’dan göç etmiş olan babası, nadiren eve gitmiş, saatlerce şehir dışında restoranlarda ve kumarhanelerde çalışmış ve sadece ara sıra dönmüştü. “Bir şekilde hayatıma girip çıktı, ama çoğunlukla dışarı çıktı” dedi.

Bayan Kwong, “bana bildiğim her şeyi öğretti” dedi. 1 numaralı ders çok çalışmaktı. 2005 yılında, anne babası ayrıldıktan kısa bir süre sonra, Bayan Kwong, terzilik yaptığı işinden kovuldu. Bay Ng, faturaları ödeyebilmek için hafta sonları onunla birlikte evleri temizledi. Onun alanı küvetler ve zemindi. “Bütün işleri belden yukarısı yaptı, çünkü bir ömür boyu bir dikiş makinesinin başında kamburlaşarak geçirdikten sonra eğilmek kolay değil,” dedi. Akademik sıkı çalışma ve müfredat dışı koşuşturma ona Harvard’da tam mali destek sağladı.

Bayan Chen’in ebeveynleri James Chen ve Wendy Pan da Kanada’ya göç ettiler ama onun doğduğu ve ailesi 1990’ların sonlarında Toronto’ya taşınana kadar yaşadığı Pekin’den. Anne babaları uzun saatler film ve televizyon setlerinde yapımcı olarak çalışırken onları büyüten anne tarafından dedeleri de onlarla birlikte geldi. Bayan Chen’in küçük kız kardeşi Harriet, Toronto’da doğdu. Üç yıl sonra aile Vancouver’a yerleşti. Daha iyi eğitim fırsatları onu Kanada’ya getirmişti.

Bayan Chen şimdi 30 yaşında. Üniversiteden ayrıldığında, bir kariyere devam edip etmeyeceğinden emin değildi. İşletme, ekonomi ve retorik alanlarında üçlü anadal yaptı ve okul ücretini ödemek için yarı zamanlı çalışırken 2013 yılında iki lisans derecesi aldı. 2012’de Goldman Sachs’a katıldığında kariyer seçeneklerini keşfetmeyi bitirmemişti. 2015 yılında bir tane satın aldı Hong Kong Çin Üniversitesi’nden hukuk derecesi. Bir yıl sonra, hala genel ortak olduğu San Francisco’da girişim sermayesi şirketi IOVC’nin kurulmasına yardım etti.