Antalya kıyıları 27 milyon liraya pak kalacak

babaadam

Aktif Üye
Antalya kıyıları 27 milyon liraya pak kalacak
ANTALYA (İGFA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü alt yapı çalışmalarını merkezde olduğu üzere ilçelerde de aralıksız sürdürüyor. Turizm tesislerinin ağır olarak yer aldığı Alanya Okurcalar Mahallesi’ndeki arıtma tesisinde Mart ayında başlatılan yenileme ve kapasite artırımı çalışmaları Ekim ayı başında tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda; Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi 20.000 m3/günden 28.000 m3/güne çıkarılarak kapasite yüzde 40 artırıldı. bu biçimdece arıtma randımanı yüksek, kapasitesi kâfi, atıksu arıtma tesisleri yardımıyla, Mavi Bayraklı plajlarımız daha pak hale getirilmiş oldu.

27 Milyon 500 Bin TL’ye Mal Oldu

27 milyon 500 bin Türk Lirası’na mal olan kapasite artırımı ve yenileme çalışmaları kapsamında 4 adet son çöktürme havuzunun perdelerinin ve iç savaklarının yükseltilmesi tamamlanarak devreye alındı. 4 adet çöktürme havuzu sıyırıcı kolları ve çamur giriş stengellerin yenilendi. Mevcut son çöktürme dağıtım yapısı, çamur tankı ve geri zaman haznesi perdelerinin yükseltilmesi tamamlandı. Havalandırma havuzu ile dağıtım yapısı ortası ve boru iletim çizgileri yenilendi. 4 adet havalandırma havuzunun galvaniz ve paslanmaz çelik borulaması ve difüzörleri değiştirilerek devreye alındı. Mevcut sisteme 1 adet blower eklenerek kapasite artışı sağlandı. Tesis geneli yol imal çalışmaları tamamlandı.


Okurcalar ve Örenşehir Mahallesi’nin bir kısmına hitap eden atıksu arıtma tesisinde gerçekleştirilen kapasite artırımı ile yaz döneminde debinin azamiye ulaştığı periyotlarda yaşanan debiyi arıtmaya yönelik yaşanan zorluklar ortadan kalkmış oldu. Kapasite artışıyla birlikte atıksuyun tamamını epeyce rahat bir biçimde arıtılarak, çıkış kalitesine en uygun biçimde denize deşarj edebiliyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.