Anvers, Belçika için yerel bir seyahat rehberi

çavuş

Aktif Üye
T'nin aylık seyahat serisi Flocking To, yapılacaklar listenizde zaten bulunabilecek yerleri öne çıkarıyor ve müdavimlerden ve yerel halktan ipuçları paylaşıyor. Bizi ayda bir gelen kutunuzda bulmak ve haftalık T Listesi bültenimizi almak için buradan kaydolun. Bir sorunuz mu var? Bize istediğiniz zaman tlist@Haber adresinden ulaşabilirsiniz.


16. yüzyılda, Scheldt üzerindeki yoğun limanlarıyla Belçika'nın Antwerp kenti hızla gelişen bir ticaret merkeziydi ve sanatçıları, aydınları ve girişimcileri cezbeden Avrupa'nın en etkili şehirlerinden biriydi. 1576'da Christophe Plantin, şehir merkezinde ünlü bir matbaa işletiyordu (kıtanın en büyüklerinden biri), birkaç on yıl sonra ressam Peter Paul Rubens'in kendi stüdyosunu ve yarım daire biçimli bir heykelini inşa ettiği yerden yarım mil uzakta. Panteonlar örnek alınarak tasarlanmış salon. Venedik ve Barselona gibi diğer geleneksel liman şehirleri yıllar içinde canlı turizm merkezlerine dönüşürken, Belçika'nın ikinci büyük şehri büyük ölçüde ilgi odağı olmaktan uzak dururken, yenilik ve yaratıcı ifadenin yeri olarak itibarını sessizce korudu. 1980'lerde Antwerp Altılısı'nın ortaya çıkmasıyla büyük bir moda merkezi haline geldi: aralarında şehrin Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim almış Ann Demeulemeester'ın da bulunduğu bir grup genç tasarımcı.

Bugün bile, nispeten küçük boyutuna rağmen (nüfus 545.000 civarında), Anvers hâlâ aralarında görsel sanatçı Luc Tuymans ve Alaïa moda markasının kreatif direktörü Pieter Mulier'in de bulunduğu bir grup önde gelen sanatçıya ev sahipliği yapıyor. Mulier, “Dairemin bir tarafından limanı, diğer tarafından ise Anvers'in tarihi merkezini görebiliyorum” diyor. “Bu görüşler bana bu şehrin zenginliğini sadece mali açıdan değil aynı zamanda kültürel açıdan da anlamamı sağlıyor.” Botanik Koruma Alanı Antwerp Luxury resort da dahil olmak üzere yakın zamanda açılan çok sayıda restoran, bar ve otelle Anvers'te yeni bir dinamik oluştu. dönüştürülmüş bir manastırın yanı sıra şehrin güney kesiminde Tokyo'daki Shigeru Ban ve diğerleri tarafından yürütülen iddialı yeni mimari projeler. Antwerp Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi KMSKA'nın on yıl süren bir yenilemenin ardından yeniden açılmasının ardından sanat sahnesi de ivme kazanıyor. Burada Mulier ve diğer dört önemli bölge sakini, sevilen kutsal emanetlerden yeni eğlencelere kadar şehirdeki en sevdikleri yerlerden bazılarını paylaşıyor.