Aşkı şaşırtıcı bir yerde buldu: bir yığın CD

babaadam

Aktif Üye
1992 yazında, Niffer Marie Desmond ve arkadaşı Caitlyn Meeks, öğrenci oldukları California Üniversitesi, Santa Cruz’da gece geç saatlerde “The Bucket Sisters” adlı bir radyo programı sundular. Gösteride, kampüs stüdyosunda bir rafta istiflenmiş CD’ler çaldılar.

Bir gece, sahne adı Weird Paul olan Paul Allen Petroskey’in “Lo Fidelity, Hi Anxiety” adlı CD’sine rastladılar.

Tipik olarak her CD’den birkaç şarkı çaldılar. Ama bu sefer tüm albümü çaldılar. Bayan Desmond, “‘Bunlardan daha fazlasını bulup bulamayacağıma bakmam gerekecek’ gibiydim,” dedi, “ve bu adamla tanışmak istiyorum.”

CD’yi saklamasına ve 25 parçayı sık sık dinlemesine rağmen, internetin daha erişilebilir hale geldiği 1998 yılına kadar müziğinden daha fazlasını arayamadı. “İşte o zaman onu aramaya başladım” dedi.


Ama 2006’da, sonunda onu Myspace’te bulması – ya da daha doğrusu, onu bulması sekiz yıl daha sürdü. Profilinde Weird Paul’ü en sevdiği müzisyenlerden biri olarak listeledi. 33 albüm çıkaran ve düzenli olarak performans sergileyen ve canlı yayın yapan Bay Petroskey, kendisini en sevdikleri müzisyen olarak listeleyenleri görmek için bir Myspace arama aracını kullanmıştı. Bayan Desmond’un profili geldiğinde, ona arkadaşlık isteği göndermeye karar verdi.

Böylece kelime oyunu ve The Muppets gibi birçok ortak ilgi alanları hakkında sohbet etmeye başladılar. Telefon görüşmeleri yaptılar ve birbirlerine müzik ve videolar gönderdiler. Öyle olsa bile, o San Francisco’da yaşıyordu ve Pittsburgh’da yaşıyordu, bu yüzden yüz yüze görüşmek mümkün değildi – ta ki ertesi yıl, Ocak 2007’de Bayan Desmond, teyzesini ziyaret etmek için Pennsylvania, Butler’a gidene kadar.

“Onu bir süredir görmemiştim, bu yüzden onu ziyaret etmeye karar verdim” dedi.

“Böylece bir plan yaptı,” diye şaka yollu ekledi Bay Petroskey. (Bayan Desmond gülerek yapmadığı konusunda ısrar etti.)

İlk olarak, Pittsburgh’un bir saat kuzeyindeki teyzesinin evinde yüz yüze buluştular. “Kapı zilini çaldım ve kapıyı açtı ve koşarak bana sıkıca sarıldı” dedi. “Neredeyse onu deviriyordum,” diye ekledi.


İlk buluşmalarında Bay Petroskey’in evine gittiler ve “çocukların yaptığı gibi” battaniyeler ve sandalyelerle bir kale inşa ettiler Bayan Desmond ve bir film izlediler.


Birkaç gün evinde kaldı ve bir hafta sonra ona bunu resmileştirmek isteyip istemediğini sordu. Bay Petroskey, “Beni kaldırdı, havada döndürdü ve ‘Arkadaşım olur musun?’ dedi” dedi.

İkili, “özel ve uyumlu çıkarları” ve “güçlü iç çocukları” üzerinden bağ kurdu. “Hayatımda beni anlayan ortaklar bulmak zordu ve ben de onları anladım” dedi.

[Click here to binge read this week’s featured couples.]

Bayan Desmond, “Kendisine ‘Tuhaf Paul’ diyor,” dedi. Kaç kız ‘Garip Paul’ ile çıkmak ister: kesik olan tuhaf bir adam? Ama ben tuhaf şeyleri severim ve tuhaf şeylerden aynı anlaşılmaz zevki alırız.”

Her iki sanatçı da yaratıcı çabalarında her zaman birbirlerini desteklediler. İlk tanıştıklarında, Bayan Desmond bir web tasarımcısıydı, bu yüzden onun web sitesini kurdu. 52 yaşındaki Bay Petroskey, müzisyen olarak çalışmaya devam ediyor ve 53 yaşındaki Bayan Desmond, şu anda Etsy mağazası KimonoSoul için eski Japon ürünlerinin küratörü.

Çift, Bayan Desmond’un bugün hala ikamet ettikleri Pittsburgh’daki evine taşınmasından önce bir yıl boyunca uzun mesafeli bir ilişki sürdürdü.


Bay Petroskey’in Kasım 2020’de evlenme teklif etmesi bir 12 yıl daha alacaktı. “Ona gerçekten güzel bir yüzük ve bir düğün alacak param olana kadar beklemek istedim” dedi. “Pandemi sırasında nihayet sanatımı gerçekten güçlü bir şekilde yaparak kendimi desteklemeye başlayabildim çünkü Twitch’te canlı yayın yapmaya başladım.”

Teklifin olduğu gece, Pittsburgh’daki Parador Inn’de bir gecelik bir kaçamağın tadını çıkardılar ve köpük banyosu üzerinde sohbet ederken yüzüğü bir beze sakladı. “Onu çıkardım ve ona benimle evlenme teklif ettim” dedi. “Çok şaşırdı.”

Çift, 20 Ocak’ta Hawaii, Oahu’daki Byodo-In Tapınağı’nda, önceden Covid testi yaptırmaları istenen 26 konuğun önünde evlendi. Universal Life Kilisesi tarafından atanan John Marvel, düğünün temasına uygun, şişirilebilir sarı bir denizaltı kostümü giydi: Beatles’ın “Sarı Denizaltısı”. Çift, The Beatles: Get Back belgeselini izledikten ve gruba çocukken duydukları sevgiyi andıktan sonra konuya karar verdi.

Düğün yerini Bay Petroskey’nin Oahu adasından bahseden 1995 tarihli “I’m Gonna Go to Hawaii” şarkısından birine göre seçtiler. Bayan Desmond’un babası, 2019’da “güzel bir tesadüfle” oraya taşındı.

“Birkaç yıl sonra evliliğimizi düşündüğümüzde, buraya gelip Paul’ün hayalini gerçekleştirmek çok mantıklı geldi” derken “aynı zamanda evlenmek” dedi.

Bayan Desmond, “Sahip olduğumuz aşk türü için hiçbir sözüm yok” dedi. “Ama bu büyülü deneyimi yaşamamız mükemmeldi çünkü kelimelere ihtiyaç duymuyordu.”