Bazı gezginler, eskizle ilgili tatil anılarını kaydeder

çavuş

Aktif Üye
Bazı insanlar seyahat ederken yiyeceklere öncelik verir, diğerleri yerel müzik sahnesine odaklanır. Bununla birlikte, belirli bir grup ziyaretçi için, çarpıcı bir sahnenin önüne yerleşmek ve kalem veya fırçayı kağıda koymaktan daha emici bir şey yoktur.

44 yaşındaki içerik yaratıcısı ve iki çocuğun annesi Clara B. Martin, “Her zaman seyahat dergileri ve suluboya beni büyüledim, ama bunu kendim yapabileceğimi hiç düşünmemiştim.” Dedi. Pandemi sırasında Madrid'de evde kilitlenirken, çevrimiçi suluboya derslerine yazdı. Kızları yanlarında aldı ve kısıtlamalar biter bitmez aile seyahatlerine eskiz defterleri getirdi.

Amsterdam, Portekiz ve diğer yerlerde ailesiyle özetlenen Bayan Martin, “Tüm dikkatinizi çevrenize ödediğinizde bir yeri hatırlamanın harika bir yoludur.” Dedi. “Bu, bağlantıyı bir saat ya da başka bir şey için ayırmanın bir yoludur. Hepimiz oturup taslağa odaklanıyoruz. “

Kendinizi nasıl çizebilirsiniz? Profesyonel eskizlerden istedik ve öğrenmek için kendimizi çizim blogları ile donattık.

“Yavaş Yolculuk” biçimi

Son yıllarda, birçok gezgin seyahatleri sırasında kasten yavaşlattı ve kendilerini bir hedefe tamamen daldırmak için doğru seyahat yollarını çıkardı. Bazı seyahat uzmanlarının yavaş gezileri tanımlaması bir uygulamadır.

“Birçok turist aynı yere varıyor, cep telefonlarıyla düzinelerce fotoğraf yapın ve menüde başka bir noktaya gelmeye devam ediyor.”

Eskiz “ilk olarak konularımızı deneyimlediğimiz birkaç sanatsal alandan biridir” dedi. “Gerçek olan talep görüyor.”

Bayan Aradilla, Bay Scheinberger ve diğerleri, yüzleri teslim ederken ışığın kaydından en iyi fırçaların seçimine kadar her şeyden daha fazla eskiz kursları sunuyor. Bay Scheinberger, eskizin teknik yönlerini öğretmesine rağmen, atölyelerinin “See Sanatı” nın desteklenmesini söyledi.

Bazı sınıflar çevrimiçi olarak sunulurken, diğerleri dünyanın dört bir yanındaki yerlerde kişisel olarak tutulur, böylece bir grup bir sahne çizdiklerinde birlikte öğrenir. Fiyatlar değişiyor, ancak Bay Scheinberger'in Berlin'deki hafta sonu süren atölyeleri, örneğin ve 400 Euro (314 ila 419 $) arasındaki maliyet ve katılımcıların bir Fineliner kalemine (bu popüler seçim altı için 12 dolar) ihtiyaçları var ve Bir eskiz defteri (bazı eskizler bu 16 dolarlık -moleskine önerir).

Başlamanın popüler bir yolu, Washington eyaletinde 2009'dan beri Sketchers için bir çim kökü olan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Urban Sketchers'a katılmaktır. Urban Sketchers'ın 499 uluslararası şehirde yerel bölümleri var ve 1.200 kişiyi üye olarak sayıyor. Üyelik ücretsizdir ve sadece yerel bir bölüm içerir. Bölümler grup gezileri ve eskiz seçenekleri düzenler ve bir topluluk duygusunu teşvik eder. Urban Sketchers, ipuçları ve ilhamlar sunan ve dünyanın dört bir yanındaki üyelerin çizimlerini sunan bir blog olan “Global Sketchbook” u koruyor.

Yalnız başlamak istiyorsanız, ilk adım orada. Scheinberger, “Kendi deneyimlerimizi elde etmek için kapıdan çıkmalıyız.” Dedi. “Yanınızda bir eskiz defteri almak güzel.”

Bir kalem ve bir kağıt ihtiyaç duyduğu her şeydir. Çoğu insan bir eskiz defteri paketliyor, ancak bu bile gerekli değil: Kentsel bir eskizci Julio Brenes, tek kullanımlık kahve fincanını tuval olarak kullanıyor.

“Kentsel eskiz, dünyayı dolaşma şeklimizi tamamen değiştirdi,” dedi Bayan Aradilla. “Daha yavaş seyahat etmemi ve bir şehrin günlük yaşamının ne olduğunu takdir etmemi sağlıyor: ışığını, gürültüsünü, rutinlerini algılamak.”