Bir uçuş görevlisinin yaz seyahati için 12 görgü kuralı

çavuş

Aktif Üye
21 yıl uçuş görevlisi olarak çalıştıktan sonra hepsini gördüm. Pandemi, yolcuların kötü davranışlarının şiddete dönüştüğü en aşırı olaylarla birlikte gemide gerilimi artırdı. Bununla birlikte, sözlü anlaşmazlıklara veya genel bir beceriksizliğe yol açan kaba davranışları daha sık görüyorum.

Yoğun yaz sezonu başlarken, uçmayı keyifli hale getirebilecek bazı genel hoşlukları tartışmaya değer.

İşte kendi makul rahatınız ile etrafınızdakileri düşünmeniz arasında bir denge bulmayı amaçlayan havayolu görgü kurallarım.

Herkesin arkasına yaslanma hakkı vardır ama bunu yapmanın kibar bir yolu vardır.


Yanlış yol, koltuğa olabildiğince sert ve hızlı bir şekilde vurmaktır. Sonuç olarak, dizüstü bilgisayarlar kırıldı, içecekler döküldü ve uçuşların yönlendirilmesine yol açan kavgalar çıktı. Çevrenizden haberdar olmak. Arkanıza yaslanmadan önce arkanıza bir bakın, durumun nasıl olduğunu görün ve kibarca karşınızdaki kişinin sakıncası olup olmadığını sorun.

Çocuklarınızın arkasını temizleyin.


Biz hizmetçi değiliz. Uçuş görevlilerinin el sabunu, ıslak mendiller ve oda spreyleri dışında elektrikli süpürge, süpürge veya temizlik malzemelerine erişimi yoktur. Temizlemek zorunda değilsiniz, ancak bu naziktir. Zincirleme etkiler de vardır: koridordaki dağınıklık güvenlik tehlikesi oluşturabilir ve büyük bir temizlik işi bir sonraki uçuşu bile geciktirebilir. Proaktif düşünme yardımcı olur. Küçük bir çocuk büyük bir atıştırmalık paketini kaldırabilir mi? Değilse, bunları önceden daha küçük, daha kolay yönetilebilir bir kaba koyun.

Baş üstü kutuları kişisel Tetris oyununuz değildir.


Economy Class’ta “ilk gelen alır” ilkesi geçerlidir. Koltuğunuzun hemen üstündeki alan size ait değildir ve çantanızı yerleştirmek için başkasının çantasını çıkarmak kabul edilemez. Alanı en üst düzeye çıkarmak için çantaları değiştirmek iyidir, ancak uçuş görevlisini karmaşık bulmaca çözmekten kurtarır. Ve unutmayın, küçük çantalar ayaklarınızın altındadır ve baş üstü dolaplarında büyük çantalar için yer bırakır.

FaceTime konuşmanızı kimse duymak istemez.


Bu konuşmanın iki tarafını da duymamıza gerek yok; Ayrıca uçağa binmek veda zamanı değildir. Arkanızdaki insanların da aynısını yapabilmesi için koltuğunuzu bulmaya ve bagajınızı olabildiğince çabuk yerleştirmeye odaklanmanızın zamanı geldi. Hazır açılmışken, kimse filmlerinizi, video oyunlarınızı veya TikToks’unuzu dinlemek istemiyor, bu yüzden kulaklık getirin. Ayrıca çocuklar için.

Orta koltuğun her iki kol dayaması vardır.


Hiçbir dayanağı olmayan iki insan arasında sıkışıp kalmanın teselli ödülüdür. Dava kapandı.

Kulaklıklar, tamamen kabul edilebilir bir konuşma kesintiye uğratıcıdır.


Aşırı konuşkan koltuk komşusu? Kulaklıklar, hiçbir ipucu alamayan komşunuz için ses tahtası olmaktan kaçınmanın harika bir yoludur. Bu benim yapmayı en sevdiğim şey: Uçuş görevlisi olarak geçen uzun bir günün ardından, gürültü önleyici kulaklıklarım benim sığınağım. Eve giderken huzur istiyorum.

çoraplarını açık tut


Uzun bir uçuşsa, elbette rahatlayın ve ayakkabılarınızı çıkarın, ancak çoraplarınızı çıkarmak için asla bir neden yoktur. Ayak kokusu kaçınılmazdır. Ayrıca ayaklarınızı kendinize saklayın. Ayaklarınızı öndeki kişinin kol dayanağına dayamanız kabul edilemez. Ve tuvaleti kullanmak için ayakkabılarınızı tekrar giymenizi şiddetle tavsiye ederim.

Arama düğmesini dikkatli kullanın.


Herhangi bir şeye ihtiyacınız olursa – yeniden kahve alın, tıbbi bir sorunla ilgili yardım alın veya rahatsız edici bir yolcuyla ilgili yardım alın – lütfen onu kullanın. Uçuş görevlisini dürtmekten veya neyin yanlış olduğuna dokunmaktan daha iyidir. Yine de onu vurmadan önce, bir içecek arabası veya çöp kutusuyla koridorda olmadığımızdan emin olun – bu, çoktan geldiğimiz anlamına gelir! Gerçekten acil bir durumdaysanız, önemli olduğunu anlamamız için lütfen düğmeye birkaç kez basın.

Başkalarının çocuklarını terbiye etmeyin.


Hiçbir şey bir uçuşu koltuğunuzun arkalığının kum torbasına dönüşmesi kadar kötü yapamaz. Ancak arkanızdan bir çocuk sizi rahatsız ediyorsa anne babayla iletişime geçin. Başkasının çocuğuna bağırmaya hakkınız yok. Bunu ele almanın iyi bir yolu, sakince ve gülümseyerek ebeveyne, çocuğunun koltuğunuzu tekmelediğini fark edip etmediğini sormaktır. Sonra can sıkıcı olduğunu söylüyorsun; Çocuğu durdurmanın bir yolu var mı? Bu şekilde, üslubunuzda suçlayıcı olmayacak ve otoriter olmak yerine sorular soracaksınız.

Uçağa binmeden önce oturma sorunlarınızı halledin.


Aileniz uçakta ayrılırsa, hostesler uçağa binmenin kaotik koşuşturmacasında sorunu sizin yerinize çözemezler. Kapı görevlilerinin oturma planına ve aile rezervasyonlarına erişimi vardır. Bu nedenle, lütfen önce koltuklarınızı değiştirmenin mümkün olup olmadığını kontrol edin. Hatta bazı havayollarının 13 yaşından küçük çocukları olan ailelerin birlikte oturması gerektiğine dair bir politikası vardır, bu nedenle kapı görevlisi en iyi yerdir. Ya da daha iyisi, havaalanına gitmeden önce havayolunu arayın.

Biri sizden istediğinde koltuk değiştirmek zorunda değilsiniz.


Burada popüler olmayacağım. Hayır, sana soran biriyle geçiş yapmak zorunda değilsin. Koltuğunuz için fazladan ödeme yaptıysanız veya bu sadece bir rahatsızlıksa, nazikçe hayır diyebilirsiniz. Avantajlıysa, örn. B. ortadaki koltuğu cam kenarındaki bir koltukla değiştirmek veya yardım etmek istiyorsanız lütfen değiştirin.

Yıkamak. Lütfen.


Bu sağduyu olmalı, ama bir şekilde değil. Her gün bütün gün bununla uğraşıyorum. Depozitonuzu yıkamak istemiyorum, arkanızdaki yolcu da istemiyor. Düğmeyi bulamıyorsanız, lütfen arayın: Orada olduğunu garanti ederim. Her uçakta.