Boşanma halkaları Emily Ratajkowski sayesinde an yaşıyor

babaadam

Aktif Üye
Geçtiğimiz hafta Emily Ratajkowski, Toi et Moi nişan yüzüğünde bulunan armut ve prenses kesim pırlantaları iki ayrı yüzüğe dönüştürerek bir çift “boşanma yüzüğü” oluşturduğunu Instagram'da paylaşmıştı. Yeni parçaları New York'ta yaşayan kuyumcu ve Alison Lou'nun kreatif direktörü (aynı zamanda Bayan Ratajkowski'nin orijinal nişan yüzüğünü de yapan) Alison Chemla tasarladı. Gönderi o zamandan beri bir milyondan fazla beğeni aldı.

New York merkezli mücevher küratörü ve tarihçisi Sasha Nixon, “Boşanma yüzüklerinin vakti var” dedi. Ağırlıklı olarak kadınların taktığı trend, ayrılık sonrası alyanslara yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

Film yapımcısı Sebastian Bear-McClard'dan boşanması 2023'te kesinleşen Bayan Ratajkowski, evliliğin sona erdirilmesine ilişkin olumsuz varsayımları değiştirmeyi umuyor.

“Bir ilişkiden ayrılmanın çoğu zaman dikkate değer ve cesur bir eylem olduğu gerçeğine yer veren bir bakış açısının olmasını isterim” dedi. “Bekar annelerin veya ilk kez korkutucu bir şekilde yeniden başlayan kadınların, pes ettikleri takdirde başarısız olmayacakları fikriyle bir nebze olsun teselli bulmalarını gerçekten diliyorum.”


Bunu akılda tutarak Bayan Chemla, Bayan Ratajkowski'nin “gurur duyacağı” ve “bir açıklama yapacağı” yüzükler yaratmak istediğini söyledi ve süreci “işbirlikçi” olarak tanımladı.

Kuzey Carolina merkezli kuyumcu ve Hera Fine Jewelry'in kurucusu Lauren Boc, “Keşke hayattaki diğer önemli olaylara da evliliğe gösterdiğimiz saygıyı gösterseydik” dedi. “Size hizmet etmeyen bir ilişkiden ayrılmak cesaret ister ve bu hatırlamaya değer bir şeydir.”


35 yaşındaki Bayan Boc, 2023 yazındaki düğünleri için, tören için sağ el yüzükünün içine Lizzo'nun “Soulmate” şarkısından bir söz olan “lanet olsun, o tek” kazınmış bir yüzük tasarladı. “Kendimle iyi bir ilişkim olmazsa iyi bir ortak olamayacağımın hatırlatılması hoşuma gitti” dedi.

Kocası Ekim 2023'te boşanma davası açtıktan sonra yeni bir yüzük yapmaya karar verdi: “kendimle olan ilişkime odaklanacak”, laboratuvarda yetiştirilen, Asscher kesim pırlantalı 18 karatlık sarı altın bir mühür yüzüğü. dedi Bayan. dedi Boc. Kendi boşanma yüzüğünü sosyal medyada paylaşmaya başladığı 2023 sonbaharından bu yana, bölünme sonrası mücevherlere olan talebin yüzde 300 arttığını da sözlerine ekledi. Özel zil ayarları 2.600 dolardan başlıyor.


Katherine Pokorny'nin boşanması 2021 yazında kesinleştiğinde, nişan yüzüğünü boşanma yüzüğüne dönüştürmek için Serpentine Jewels'tan Ali Galgano ile zaten temasa geçmişti. Greenwich, Connecticut'ta yaşayan bir kuyumcu olan Bayan Galgano, “Eski erkek arkadaşlardan ve sevgililerden gelen mücevherlerin yeniden kullanılması nadiren kamuoyuna duyuruldu, ancak her yerde kadınların güçlerini geri aldıkları bir değişim görüyoruz” dedi. “Geçen yıl ciddi bir artış gördüm, boşanma halkası sıfırlama sayısını 2022 yılına göre üç katına çıkardık. 2020'den önce bu konsept müşterilerimizin radarında bile değildi.”

Aspen, Colorado'da halkla ilişkiler danışmanı olan Bayan Pokorny, toi et moi tarzı istedi ve zümrüt taşını orijinal zümrüt kesim pırlantayla eşleştirdi. “Bu proje 'perakende terapisi' terimine yeni bir anlam kazandırdı” diye şaka yaptı Bayan Pokorny, ayrılıklarını her zaman istediği ancak eski kocasının kararsız kaldığı 1991 model Mitsubishi Montero'yu satın alarak kutladı. . “Elmas hayatımdaki on yıllık bir dönemi temsil ediyor ve doğum taşım olan zümrüt bana kendimi kurtarabileceğimi hatırlatıyor.”


Londra'daki Victoria & Albert Müzesi'nde yazar ve eski mücevher küratörü Rachel Church, tarihsel olarak boşanma yüzüklerinin “hüzünlü mücevherler” olduğunu söyledi. Bu tarzın “insanlara kocanız hakkında soru sormamalarını veya evli olmayan bir anne olmadığınızı göstermelerini sağlamak için” sosyal bir sinyal göndermeyi amaçladığını ekledi. Ancak Bayan Church, modern versiyonlarda “herhangi bir üzüntü belirtisinin bulunmadığını” söyledi. “Bu şekilde kendinizi boşanmış olarak tanımlamanıza gerek yok.”

New York merkezli mücevher tasarımcısı Stephanie Gottlieb, günümüzde boşanma yüzüğünün anlamının her evliliğin nasıl sona erdiğine bağlı olduğunu açıkladı. “Bazıları için yeni yüzük bir isyan eylemi, bazıları için ise eskiyi ve yeniyi aynı anda onurlandırıyor” diyen sanatçı, boşanma yüzükleri tasarlamanın işinin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini sözlerine ekledi. Bir müşterisi için siyah pırlantalı boşanma yüzüğü yarattı çünkü “gelin takılarının tam tersi gibi hissettiriyordu.” Öte yandan Bayan Gottlieb, müşterinin doğum taşını “kendisine verilen bir hediyeyi” sembolize etmek için kullandı. Diğer durumlarda, Bayan Gottlieb, bir müşterinin çocuğunun doğum taşını “kurduğu aile hayatına bir selam” olarak dahil etti. Basit bir zil sesi sıfırlama yaklaşık 3.000 dolardan başlıyor.


Reinstein Ross'un baş kuyumcusu 50 yaşındaki Judith Hoetker, boşanma yüzüklerini nişana daha az benzetmek için yüzüğün tamamen değiştirilmesini öneriyor: yüzük bandının oranlarıyla oynamak ve odağı orijinal pırlantadan uzaklaştırmak için yüzüğe daha fazla taş eklemek , yüzüğün takıldığı parmağı veya eli değiştirin (bazıları orta parmağın uyacağını söylüyor), rengi birleştirin veya yeni bir stil seçin. Bayan Hoetker, 2023 ile 2024 yılları arasında boşanma davalarında yüzde 25'lik bir artış gördü. Yeniden tasarlanan alyanslar 1.000 dolardan, nişan yüzükleri ise 5.000 dolardan başlıyor.


Bir mücevher markası olan Fewer Finer'ın kurucusu ve CEO'su 31 yaşındaki Madison Snider, bir müşterinin klasik tektaş pırlanta yüzüğünü, müşterinin boşanmasını simgelemek için ortasında elmas bulunan nazar şeklinde bir mühür yüzüğüne dönüştürdü. Bayan Snider yüzüğün üzerine “baş belası” kelimesini kazıdı ve bunun müşterinin dönüşümden sonraki hissini yansıttığını söyledi.

Londra merkezli kuyumcu Rachel Boston, “Orijinal yüzükle olan ilişkiyi kırmak önemli” dedi. “Bunu tamamen farklı bir mücevher türüne dönüştürmek, bunu başarmanın harika bir yolu. Emily Ratajkowski'nin orijinal Toi et moi yüzüğü oldukça popülerdi ve bu yeni yüzükler de şüphesiz aynı derecede etkili olacak.”