Bu popüler NYC restoranında öneriler onların uzmanlık alanıdır

babaadam

Aktif Üye
Aşkla olduğu kadar Eski Dünya cazibesiyle de eşanlamlı olan, Manhattan’ın Greenwich Köyü’ndeki 17 Barrow Caddesi’ndeki One if by Land, Two if by Sea, yalnızca kaliteli yemeklerin simgesi değil, aynı zamanda romantik bir tatil için de mükemmel bir ortam olan bir restorandır. teklif.

İki katlı tuğla bina, 1800’lerin başında, Kurucu Babaların çoğunun New York’ta tüm caddelere sahip olduğu bir arabalık olarak inşa edildi. 1973 yılında bir restoran olarak açılan ahşap panelli alan, geniş kemerli pencereler, açık tuğla, çok sayıda şömine ve 20 metrelik tavanları süsleyen ve aşağıdaki yemek odasına yumuşak bir ortam yaratan büyük avizeler aracılığıyla iç bahçe manzarası sunmaktadır.

Atmosferden romantizm fışkırıyor ama en romantik yönü restoranın haftada ortalama iki evlilik teklifine ev sahipliği yapıyor olması. Bu rakamlar genellikle Kasım sonundan Şubat ayına kadar süren tedarik sezonunda artar ve genellikle Ocak ayında hafif bir düşüş olur.

Restoranda yedi yıldır çalışan 45 yaşındaki baş sunucu Orchid Huerta ana yemek odasından geçerken ve her alanı çoğu insanın eski dostlara ayırdığı aşinalıkla tanıtırken Billie Holiday hoparlörlerin üzerinden mırıldandı.


Avlunun tavanları alçalırken, duvarları püsküllü deri banketlerle çevrili daha küçük bir odada durdu. Her biri mum ışığıyla aydınlatılmış bir masaya sahip dört kemerli pencere, odanın dışını sıralar. Bayan Huerta, “Bu bölgeyi çok seviyorum – buradaki atmosfer biraz daha samimi,” dedi.


Bu odada, en yoğun Şubat ayında haftada 10 adede kadar öneri görür ve genellikle her gece birden fazla öneri görür. Pek çok konuk, OpenTable rezervasyonlarını yaparken önerilerde bulunmayı planladıklarını not edecektir, ancak bu notların ardından genellikle ayrıntıları belirlemek için doğrudan restoranla yapılan telefon görüşmeleri gelir. Sonra restoran gerçekten parlıyor.

62 yaşındaki Lisa Gardner, “Akşam bir ara yüzüğü baş şefe götürüyoruz ve gül yapraklarıyla çevrili kubbeli bir tabağın altına koyuyoruz, onlar da ekstra kurs olarak çıkarıyorlar” dedi. restoranda 30 yıl çalıştı ve şu anda Özel Davetler Direktörü olarak görev yapıyor.

Bu sadece romantik bir jest değil, aynı zamanda restoranın konuklara basitleştirilmiş bir teklif seçeneği sunarak gelecekteki soruları ve ikilemleri önlemesine olanak tanıyor. Buna rağmen, bazı çiftler hala yüzüğü kendi yöntemleriyle ödünç vermeyi seçiyor.


Bayan Gardner, “Şampanya bardaklarına koyuyorlar veya bizim özel yemeğimiz Beef Siteington ve Beef Siteington’da veya istiridyeleriyle birlikte bir tabakta var” dedi. “Gül tabağı kadar zarif bir şey olmadığını söyleyebilirim, ama bazılarının aklında onlara uyum sağlayabilmemiz için bunu belli bir şekilde yapmak var.”


Hatta bu pansiyonlar arasında, teklifin mükemmel karesini yakalamak üzere oturmaları için personel fotoğrafçısı veya kameraman için göze çarpmayan noktaları haritalamak üzere günler öncesinden uğrayan kişiler bile vardı. Elbette, Bayan Huerta ve Bayan Gardner, oturma önerileri ve bu noktada olmaları beklenen günle ilgili sayısız sorunun yanıtlarıyla oradalar.

38 yaşındaki Benjamin Wong, 30 yaşındaki nişanlısı Kaman Font’a 25 Ocak’ta internette New York şehrinin en romantik restoranlarını aradıktan sonra evlenme teklif etti. Evlenme teklif edeceğini belirtmek için önceden aradı ve personelin gül yaprakları ve tabak önerisi sadece mekan seçimini doğruladı. Bay Font bunu “unutulmaz bir anı” olarak nitelendirdi ve Bayan Wong, diğer yemek yiyenlerin o evet dedikten sonra bile tezahürat yaptığını söyledi.

Bay Wong, “Çok sıcak ve çok iyilerdi – bazıları uygulamadan sonra gerçekten gelip benimle konuştu ve beni tebrik etti” dedi. “Çok dokunaklıydı.” Ne de olsa böylesine cezbedici bir ortamda, soruyu sormayanlardan bile belli bir düzeyde romantizm beklenir.

Ancak bazen, Bayan Huerta, “Bize bir dakika verin, çünkü güzel bir şey olmak üzere” diyerek, bir masanın yanındaki büyük grupları yaklaşan bir teklifle nazikçe rahatlatmak zorunda kaldı.


Bayan Huerta, kiralık kemancılardan ayrıntılı yüzük tutuculara kadar her şeyin evlilik tekliflerinde ortaya çıktığını gördüğünü, ancak 18 Ocak’ta ilk kez bir çifte evlenme teklifine tanık olduğunu söyledi. Flushing, Queens’te yaşayan 27 yaşındaki Xiaolong Lin ve 30 yaşındaki Keyi Chen, mükemmel masayı seçmek için çevrimiçi rezervasyon yaptılar ve birkaç gün önceden geldiler. Bay Lin’in 29 yaşındaki kız kardeşi Meng Lin, Bay Chen ile çıkıyor. Ve Bayan Lin’in, erkek kardeşinin yeni nişanlısı 23 yaşındaki Jie Chen ile de arkadaş olması da zarar vermez.


Bay Lin ve Bay Chen, her biri 99 kırmızı gül içeren devasa buketler sipariş ettiler ve Bayan Huerta onları restoranın ana odasında saklayarak saklamalarına yardım etti. Çarşamba akşamı olduğu için restoran kalabalık değildi ve çiftlerin yedi servisli tadım menüsünde yemek yemek için daha fazla zaman ayırmalarına izin verdi. Ayrıca fotoğrafçılarına ve kameramanlarına kurulum için daha fazla alan sağladı.

Bay Chen, “Çin kültüründe iyi şans anlamına gelen 99 gül vardı – ya 99 ya da 999” dedi. “Bunu uzun zamandır planlıyorduk ve çok heyecanlandım.”

Tatlı servis edilmeden hemen önce, her iki adam da Bayan Huerta’nın yardımıyla kocaman çiçek demetlerini almak için geri döndüler. Gülleri koydular, her biri tek dizinin üzerine çöktü ve iki kadın da evet dedi. Çikolata ile yazılmış ‘Tebrikler’ ve personelin iltifatları ile masaya hızla bir tatlı tabağı getirildi.


Restoran yılın en yoğun ayına girerken, Bayan Huerta yapabilecekleri tek şeyin rezervasyonlara ve günün programına bakmak olduğunu söyledi. “Sistem yalnızca iki aya kadar önceden rezervasyonlara izin veriyor, ancak onları ne kadar erken yaparsanız o kadar iyi” dedi. Kalabalık olmayan sessiz bir gece arıyorsanız, Bayan Huerta iyi bir seçenek önerdi.


Tabii evlilik teklifi düşünmüyor ama biraz romantizm yaşamak istiyorsanız da bu restoran adeta sizi özel bir güne davet ediyor.

“Belediyede evlendikten sonra gelinlerimiz ve damatlarımız olacak” diyen Huerta, “Elbiseleri ve peçeleriyle gelinlerimiz olacak” dedi.