Dışişleri Bakanlığı teklifine sadık kaldı

babaadam

Aktif Üye
Shana Gabrielle Mansbach'ın akşam yemeğinde Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi araması ve ardından bir mektup ya da konuşma yazmak için kaçması Benjamin Andrew Krauss'u hiç rahatsız etmedi.

Durumu çok iyi bilen 40 yaşındaki Bay Krauss, “Bu alışılmadık bir durum değildi” dedi. “Yaptığımız işin doğası bu.”

Washington'daki iki konuşma yazarı, Temmuz 2020'de, Kovid-19 salgınının en yoğun olduğu dönemde flört uygulaması Hinge'de buluşmadan önce hiç tanışmamış veya birbirlerini duymamışlardı.

31 yaşındaki Bayan Mansbach, “O kendi balonunun içindeydi, ben de kendi balonumdaydım” dedi. “Özellikle seçim kampanyasında harika bir iş çıkardı. “Ben hükümet işleri yapıyorum.”


Bayan Mansbach, 2022 yılına kadar Bayan Pelosi'nin kıdemli iletişim danışmanı ve konuşma yazımı direktörü olarak görev yaptı. Bugün kendisi Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken'in konuşma yazarı ve kıdemli danışmanıdır.

Pensilvanya Üniversitesi'nden siyaset, felsefe ve ekonomi alanında lisans derecesi ile üstün başarıyla mezun olan Bayan Mansbach, “Birbirimizden büyülendik” dedi.

Dartmouth'tan hükümet alanında lisans derecesine sahip olan Bay Krauss, Washington'da bir konuşma yazımı ve iletişim şirketi olan Fenway'in genel müdürüdür. 2018 yılında Joseph R. Biden Jr.'ın baş siyasi konuşma yazarıydı. Ayrıca Hillary Clinton ve Bay Biden'ın başkanlık kampanyalarında konuşma yazarı olarak görev yaptı.

Bayan Mansbach, “Anlaşıp çıkmaya başlayacağımızı biliyordum” dedi. Birbirleriyle mesajlaşıp mesajlaşırken, Bayan Mansbach en sonunda şimdilik mesafeyi korumanın en iyisi olduğuna karar verdi. Beş yıllık ilişkisi Mayıs 2020'de sona erdikten sonra, başka bir ilişkiye girmek için hiç acelesi yoktu.

İlk randevusu için iki ay sabırla bekleyen Bay Krauss, “Çok kararlıydı, sonra geçici olarak ortadan kaybolacaktı” dedi.


Eylül 2020'de Capital Bikeshare bisikletiyle Kuzeydoğu Washington'daki apartman dairesine gitti. Onu sıcak bir kucaklamayla selamladıktan sonra konağının çatısında kokteyl içtiler.

Sonraki altı saat boyunca söyleyecek söz bulamamışlardı ama akşamın sonunda öpüşmeye yetecek kadar duraksadılar.

“Çok güzel bir ilk öpücüktü” dedi ve tahmin ettiği gibi birbirlerini düzenli olarak görmeye başladılar.

Bir hafta sonra spesiyalitesi olan “patlıcan à la Ben” veya patlıcan parmesanı için geri döndü. “Ev harika kokuyordu.”

Yemek yapmayı çok seviyordu ve onun için lahana dolması ve ekşi kremalı pancar çorbası gibi Doğu Avrupa yemekleri hazırlıyordu. Columbia, Maryland'de büyüyen Bayan Mansbach, yengeçli kek ve patates salatası yaptı.


Washington çevresinde günübirlik gezilere çıktılar ve Kasım ayında aklına çok daha egzotik bir şey geldi: Bora Bora'ya bir haftalık bir gezi.


Biraz tereddüt ettikten ve arkadaşlarıyla ve ailesiyle istişarede bulunduktan sonra Aralık ayında gitmeyi kabul etti.

Uzaktan çalıştığı zamanı hatırlayarak, “Sabah 4'te uyandım, dışarıda oturdum ve güneşin doğuşunu izledim” dedi.

Mayıs 2021'de, 10 günlük bir gezi sırasında, Gürcistan'dan (eyalet değil, ülke) geçtiler ve burada başkan Mikheil Saakashvili için fikir araştırması yapan bir firmada ilk danışmanlık işini yaptı ve ayrıca doğuda da durdular. Ukrayna Kiev.

2022 baharında kurtarılmış bir tilki köpeği olan Sasha'yı sahiplendiler ve aynı yılın temmuz ayında Bayan Mansbach onun dairesine taşındı. “Her türlü belirsizlik ortadan kalktı” dedi.

Bay Krauss onun ilk maratonuna hazırlanmasına yardım etti ve Philadelphia'daki yarış gününde arkadaşları ve ailesiyle birlikte onu neşelendirmek için şehirde koşturdu.

“O gün sıcaklıklar 20 derecenin altındaydı ve saatte 50 mil hızla esen rüzgar vardı” dedi.

Ocak 2023'te Bay Krauss'un Katonah, New York'taki ebeveynlerini ziyaret ederken, 20 dakika uzaklıkta mükemmel bir düğün mekanı buldular: Pocantico Hills, New York'taki Stone Barns'daki Blue Hill ve nişanlanmadan önce yer ayırttılar.


Şubat 2023'te, karakterine sadık kalarak, onun önerisiyle gizli bir göreve Atina'ya gitti.

“Meslektaşları aldatmaya yardım etti” dedi ve onların yardımıyla, Dışişleri Bakanlığı'nın bir haftalık Avrupa gezisinin sonunda Atina'da onunla tanıştı.

Bir meslektaşı, uyumak üzere olan Bayan Mansbach'a, Bay Blinken'in, Parthenon manzaralı Hotel Grande Bretagne adlı otelinin çatısında çalışanları kadeh kaldırmak üzere olduğunu söylemek için aramıştı. O da oraya gitti.

Bunun yerine yalnızca Bay Krauss onu bekledi ve diz çöktü.

Yürekten konuşarak, “Ben bir konuşma hazırlamadım” dedi.

En sevdikleri kemancı Joshua Bell ile Berlin'de bir konserde ve ertesi gece Paris'te akşam yemeğinde kutlama yaparak “eve giden uzun yolu” aldıklarını söyledi.

13 Nisan'da Cantor Laura Stein, Stone Barns'taki Blue Hill'de 150 misafirin önünde töreni yönetti ve çift, ebeveynlerinin evli olduğu aynı tallit ile bir huppah'ın altında durdu.

Bay Krauss, “Önümüzde yoğun bir yıl olduğunu biliyoruz ve birbirimize sahip olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.