Ekvador’un birinci kedi okulu açıldı

babaadam

Aktif Üye
Ekvador’un birinci kedi okulu açıldı
Ekvador’un başşehri Quito’da ülkenin birinci kedi okulu açıldı. Kinder Para Gatitos (yavru kediler için anaokulu) isimli kedi okulunun sahibi Katherine Lugo kedilerin olağanüstü, gizemli ve bağımsız canlılar olduğunu belirtirken, kimi vakit de öfkeli ve saygısız davranışlarda bulunduklarını söylemiş oldu.

Veteriner doktor ve beraberinde da kedi eğitim uzmanı olan Lugo, kedilerin olumsuz davranışlarının küçükken aldıkları eğitimle değişebileceğini söz etti. Lugo, okulu bu niçinle açtıklarını ve 2-4 ay ortası yavru kedilere eğitim verdiklerini belirtti.

Biroldukça kedinin banyo yapma, tırnak kesme üzere bakım aktivitelerine reaksiyon gösterdiği, hatta okşanmaya dahi tahammülü edemeyen kedilerin var olduğuna dikkat çeken Lugo, yavru kedilere verdikleri eğitimde bilhassa duyular üzerine odaklanarak uslu olmaları için çalıştıklarını söylemiş oldu.

Harry isimli kedisi Kinder Para Gatitos’tan mezun olan David Gmez, eğitimden daha sonra kedisinde büyük değişimlerin olduğunu lisana getirdi. Harry’nin evvelden saldırgan bir kedi olduğunu belirten Gomez, okula gittiğinden beri uysal ve oyun sever bir kediye dönüştüğünü söz etti.
Kinder Para Gatitos’a gelen kediler, 1 ay boyunca haftada 1 gün eğitim alıyor. Okulun 2 saatlik seans fiyatı ise 25 dolar (yaklaşık 342 TL).

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.