Gaziantep’de 387 ‘sosyal konut’ imali sürüyor

babaadam

Aktif Üye
Gaziantep’de 387 ‘sosyal konut’ imali sürüyor
Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’in konut gereksinimini karşılamak için Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Gazikonut tarafınca devreye alınan 14 Bin Konut Projesi’nin Kuzeyşehir ve Güneyşehir’de 887 konutu kapsayan birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi.

GAZİANTEP (İGFA) – Gazikonut’un birinci etap çalışmalarında Kuzeyşehir’de 52 bin 500 metrekare inşaat alanında yürütülen çalışmalarda toplamda 387 konut yapılacak. 3+1 konut cinsinden 227, 2+1 konut tipinden 160 adet yapılacak projede inşaat çalışmaları tüm süratiyle sürüyor.

500 konutu kapsayan ve 72 bin metrekare inşaat alanında üretimin sürdüğü Güneyşehir birinci etap çalışmalarında, 3+1 konut tipinden 236, 2+1 konut cinsinden 264 adet yapılacak. Bölgedeki çalışmalar ise Gazikonut tarafınca aralıksız devam ettiriliyor.

Çalışmalardaki son durum hakkında teknik gruplardan bilgi alan Lider Şahin ve Vali Gül, projelerin son durumlarını görmek için Güneyşehir ve Kuzeyşehir’deki şantiye alanlarını gezdi.

Gazikonut Kuzeyşehir birinci etap şantiyesindeki incelemeleri daha sonrası açıklamalarda bulunan Lider Şahin, büyüyen kentlerin en temel konusunun konut muhtaçlığı olduğunu, Gazikonut ile sorunun çözülmesi için çalışmalara başladıklarını söylemiş oldu.

Şahin, konut sorunu için kendi modellerini üretmeye başladıklarını aktararak, Gazikonut çalışmalarında tek hedeflerinin konut sayısını çoğaltarak orta gelir ve alt gelir kümesinin daha kolay mesken almasını sağlamak olduğunu kaydetti.


Şahin, “Bugün Gazikonut dediğimiz model, bu yeni çeşitlendirme modeli. Kendi şirketimiz üzerinde çalışıyoruz ve bizim avantajımız arsa. Arsa ile esasen yüzde 30 maliyetler aşağı düşüyor, epey hızlanmamıza vesile oluyor. Kurumumuza büyük bir inanç var. Süratli bir biçimde bunu tamamlamak istiyoruz. Hakikat finansal modelle epey süratli bir biçimde halkımızı konutuna kavuşturmak istiyoruz. En güç kurallarda dünya da çivi çakılmazken, kimse önünü nazaranmezken Gaziantep’in şantiyeye dönüşmesinde duyulan büyük inancı gösteriyor. Hükümetimize, bakanlıklarımıza, vekillerimize, burada valimizin uyumunda başlayan işi bitirme sonucuna büyük bir itimat var” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.