Gazprom-Media, Rus toplumsal medya platformu VK’nın hissedarı oldu

babaadam

Aktif Üye
Gazprom-Media, Rus toplumsal medya platformu VK’nın hissedarı oldu
Gazprom-Media’dan yapılan açıklamada, “Gazprombank, VK’nın oy hakkına sahip paylarının yüzde 57.3’ünü denetim eden JSC MF Technologies’in kayıtlı sermayesinin yüzde 45’i fiyatında bir pay paketini JSC Gazprom-Media Holding’in varlıklarına katkı olarak satın alma sonucu aldı” denildi.


Gazprombank, kasım ayının sonunda Sberbank’tan MF Technologies’in paylarının yüzde 36’sını 12.8 milyar ruble karşılığında satın almıştı.


MF Technologies’in ikinci büyük hissedarı olan milyarder Alişer Usmanov‘un sahibi olduğu USM holding, VK’yi denetim eden şirketin sermayesinden çekildiğini duyurmuştu. USM holdingin sahip olduğu yüzde 21.2’lik paketin tamamı Gazprom bünyesindeki Rusya’nın en büyük sigorta kümesi Sogaz tarafınca satın alınmıştı.


Megafon aracılığıyla MF Technologies’in yüzde 45’ine sahip olan USM ayrıyeten, MF Technologies’in yüzde 9’una direkt sahip. Fakat bu payların Gazprombank’a devredilmesi gündemde.


MF Technologies’in ekonomik payların yüzde 4.8’ine ve oy hissesinin yüzde 57.3’üne sahip olduğu VK’nın öteki paylarını Güney Afrikalı holding Naspers – Prosus (yüzde 25.7 ekonomik ve yüzde 12.3 oy payı), Alibaba Group (yüzde 9.5 ve yüzde 4.5) ve Tencent (yüzde 7 ve yüzde 3.3) denetim ediyor.


Gazprom- Medya, televizyon kanalları NTV, TNT, TV-3, Piyatnitsa!, TNT4, Match TV, Match Strana, 2×2 ve Subbota’nın yanı sıra, KIT Sinema Studio, Comedy Club Production, Good Story Media üretim şirketleri ile 11 radyo istasyonu, görüntü servisleri, uydu televizyon operatörü NTV plus, çeşitli mecmua ve internet gazetelerine sahip.


Gazprom-Media ve yan kuruluşlarının Ocak-Eylül 2021’deki geliri, 2020’nin tıpkı periyoduna göre yüzde 28,8 artarak 84.163 milyar ruble (yaklaşık 1. 140 milyar dolar) olarak gerçekleşti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.