Kliması bozulunca ısındı

babaadam

Aktif Üye
Temmuz 2019’da, ev sahipleri derneğinin bir komite toplantısından sonra, 77 yaşındaki Dorine Ruth Seidman, 76 yaşındaki Harvey David Starin’e Delray Beach, Fla.’daki bir İtalyan restoranı olan Papa Giuseppe’s’de akşam yemeği yemek isteyip istemediğini sordu. yaşadı. Daveti, en ufak bir romantizm belirtisi olmadan, komşuluk havasında yapılmıştı.

43 yaşındaki eşi Dottie Starin iki ay önce ölen Bay Starin, “Sanırım benim için üzüldü” dedi.

O ve eşi, 2000 yılında Chester, NJ’den teknecilik topluluklarına taşınmışken, Bayan Seidman ve kocası Bob Goldsteen, aynı yıl Silver Spring, Md.’den oraya taşınmışlardı. 24 yıllık evliliğin ardından kocası 2007’de öldü. Bay Starin’in kederiyle özdeşleşebilsin diye.

Bay Starin ve Bay Goldsteen balık tutmayı seviyorlardı ve hatta birlikte mahi mahi trollemeye ve orfoz ve levrek için dip balıkçılığına gittiler.


Çok geçmeden, Bayan Seidman ve Bay Starin, bir toplantıdan sonra bir şeyler atıştırmayı iki kez düşünmediler ve birkaç ay sonra bir veya iki film izlemeye başladılar.

O zamanlar federasyonun başkanı olan Bay Starin, eski bir federasyon başkanı olan Bayan Seidman’ı her zaman “katı ve korkutucu”, mükemmel bir arabulucu olarak gördü. (Yaklaşık 5 fit 2; o altı ayak.)

Bayan Seidman, daha önce çalıştığı ve aslen Marriott Corporation’ın bir parçası olan Paris konaklama şirketi Sodexo’da yönetim danışmanı olarak emekli oldu. Daha sonra Delray Beach’te hukuk müşaviri olarak çalıştı. Connecticut, West Hartford’da büyüyen Bayan Seidman, Boston’daki Simmons College’dan (şimdi Simmons Üniversitesi) mezun oldu. Columbia Üniversitesi’ndeki Teachers College’dan yüksek lisans derecesi ve daha sonra Georgetown’dan hukuk derecesi aldı.

Bay Starin, eski telekomünikasyon şirketi olan Lucent Technologies/Bell Labs’tan Holmdel, NJ’de Yeni İş Geliştirme Genel Müdürü olarak emekli oldu. Daha sonra Boca Raton’daki Realty Home Advisors için Southern Palm Beach bölgesinde lisanslı bir emlakçı oldu. Gainesville’deki Florida Üniversitesi’nden onur derecesiyle mezun oldu ve burada MBA derecesi de aldı.

O sonbaharda, Yahudi bayramından önce, Bayan Seidman ona bir bilet almayı teklif etti ve bunu kendisi ve arkadaşıyla birlikte Boca Raton’daki bir sinagogda yaptı. Yom Kippur’dan sonra başka bir arkadaşında oruç tutmak için onlara katıldı.


“Birbirinize yapışıyor musunuz?” Bir konuğun Bay Starin’in “Henüz değil” diye şaka yaptığı bir soru sorduğunu hatırladı.

“40 yılı aşkın süredir dışarı çıkmamıştım” dedi. “Hareketlerimi kaybettim ama işe yaradı.”


[Click here to binge read this week’s featured couples.]

Ekim ayında, bir akşam onun evinden ayrıldığında ilk öpüşmelerini yaptılar. O ayın sonlarında kliması bozulduğunda, onu yanında kalmaya davet etti. Çok geçmeden ısındı.

“Son zamanlarda dul olduğunun farkındaydım” dedi. “Hiçbir şeyi aceleye getirmek istemedim. Kendi zamanında iyileşmek ve yas tutmak zorundaydı. Kendimi empoze etmek istemedim.”

Bay Starin için yumuşak bir geçiş olmadı. “Eşimin ölümü nispeten yeniydi” dedi. “Profesyonel yardım aldım. Benden hoşlanan ve benden çok hoşlanan birinin olduğunu ve birlikte devam edebileceğimi fark ettiğimde güzel oldu.”

Kasım 2019’da üstü açık eski kırmızı BMW arabasını Florida Keys’e götürdüler ve Boca Raton’daki Boca Gölü’ndeki balıkçı teknesinde piknik yaptılar.


Şubat 2020’de birlikte o kadar çok zaman geçiriyorlardı ki Bay Starin birlikte yaşamakla dalga geçiyordu. Kısa süre sonra golf topluluklarına baktılar ve Boca Raton’daki bir golf kulübüne dışarıdan üye olarak katıldılar.

Pandemik kilitlenme sırasında, yeni, daha ferah mavi BMW üstü açılır arabasıyla Palm Beach’e uzun yürüyüşler ve arabalarla gittiler.

Yerel çiftliklerde satılan biber, domates ve patlıcan kasalarından “Caponata, ratatouille, biber dolması yaptı” dedi.

2021’in Anma Günü hafta sonu boyunca, Bay Starin’in uzmanlığını kullanarak Boca Raton golf topluluğunda bir eve aracılık ettiler ve Bayan Seidman’ın evini bir hafta içinde sattılar. Evi geçen yılın sonlarında satıldı.

“Biz yeni bir çifttik” dedi. “Güzel bir şekilde yeni bir başlangıç yapmak istedik. genişlettik.”

Kolon temizliği sırasında mobilyalarının üzerine muşamba koydular, ardından Cadılar Bayramı’nda yeni dairelerine taşındılar.

Bayan Seidman, “Evlilik masada değildi” dedi.

En azından önümüzdeki yaza kadar.

Temmuz 2022’de “Evlenmeyi düşünür müsünüz?” diye sordu, bir ay sonra o konuyu açana kadar konuyu kapattılar.


Belki de bu o kadar da kötü bir fikir değildir, dedi.

Birkaç hafta sonra evlerinde evlenme teklif etti. “Tek dizimin üzerine çökeceğim” dedi. “Ama kalkabileceğimden emin değilim.”

14 Ocak’ta, Haham Richard Polirer, Boca Raton’daki yeni evinin havuz güvertesinde, Bay Starin’in beyaza boyanmış bahçe kafesleri ve beyaz bir tül kaplamadan yaptığı huppah altında 30 konuğun önünde görev yaptı.

“Seyahat etmek, golf oynamak ve kalan yılların tadını çıkarmak için önümüzde bir dünya varmış gibi hissediyorum” dedi.