Kovid-19 aşılarının AIDS’e niye olduğunu tez eden Bolsonaro, palavra haber yaymaktan soruşturulacak

babaadam

Aktif Üye
Kovid-19 aşılarının AIDS’e niye olduğunu tez eden Bolsonaro, palavra haber yaymaktan soruşturulacak
Bolsonaro‘nun salgınla uğraşta ihmalkar davranıp davranmadığını araştırmak için kurulan Parlamento Araştırma Kurulu’nun talebi üzerine, STF Yargıcı Alexandre de Moraes, Bolsonaro hakkında ‘palavra haber yaymak‘ suçlamasıyla soruşturma açılmasına karar kıldı.


De Moraes, sonucunda, Bolsonaro’nun Kovid-19 aşılarına ait tavrıyla internette demokrasi zıddı saldırgan yayınlar yapmakla suçlanan kelamda bir cürüm örgütünün hareketleri içindeki ilginin araştırılması gerektiğini savundu.


Bolsonaro, 21 Ekim’de toplumsal medya hesabından yaptığı canlı yayında, İngiltere hükümetine dayandırılan raporda Kovid-19 aşısı olan kimi şahıslarda AIDS görüldüğü telaffuzunda bulunmuş ve Bolsonaro’nun tezleri kısa müddette yalanlanmıştı.

Brazilian Supreme Court orders probe into Bolsonaro for linking COVID-19 vaccines to AIDS https://t.co/BpvMA6RXJm pic.twitter.com/2ZfdxEyTXW

— Reuters (@Reuters) December 4, 2021



Argümanların akabinde Bolsonaro’nun yaptığı yayın Facebook, Youtube ve Instagram üzere platformlardan kaldırılmış, devlet liderinin Youtube hesabı 1 hafta askıya alınmıştı.


Brezilya’da Bolsonaro’nun salgın hakkındaki tavrını araştırmak için nisan ayında kurulan Parlamento Araştırma Kurulu, 5 aydan uzun müddet ortalarında bakanların da bulunduğu 59 kişiyi dinleyerek hazırladığı raporunda, devlet liderini insanlığa karşı işlenen cürümler, salgın ve sıhhat tedbirlerinin dikkatsizliği üzere 9 hatayla itham etmişti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.