Marsın retro olduğunu nasıl anlarız ?

cigdem

Global Mod
Global Mod
Mars Retro Mu? Yok Artık! Hangi İşaretlerle Anlarız?

Hadi bir itirafta bulunalım: Mars retro oldu mu, herkes panik yapar. "Yok canım, bana gelmez" diyenin birkaç gün sonra saçlarını yolarken gördüm. 😅 Ama ciddiyim, Mars retro olduğunda dünya biraz da olsa yavaşlar, işler ters gitmeye başlar, ve sanki evrenin bizzat "bugün de güzel bir kaos yaratmak istiyorum" dediğini hissedersiniz. Peki, Mars retrosunun gelip geldiğini nasıl anlarız? Hadi gelin, hep birlikte bu karmaşık dönemin belirtilerini eğlenceli bir şekilde keşfedelim ve Mars'ın geri gitmeye başladığını fark ettiğinizde “Ah, evet, şimdi anladım!” diyebileceğiniz işaretleri tartışalım.

Mars Retrosu Ne Demek? Bunu Anlamadan İleriye Gitmeyelim!

Mars, astrolojide savaş gezegeni olarak bilinir. Çoğumuz onu cesaret, tutku, harekete geçme isteği ve bazen de... evet, birazcık öfke ve çatışmalarla ilişkilendiririz. Fakat retro dönemi geldiğinde, Mars’ın “gaza basma” hali biraz gevşer ve geri hareket etmeye başlar. Tıpkı arabanın vitesinin bir anda bozulması gibi, hayat da yavaşlamaya başlar. Bu, yeni şeylere başlamak için iyi bir zaman değil, daha çok geçmişe dönüp gözden geçirme zamanıdır. Mars retrosu, yaklaşık olarak her iki yılda bir yaklaşık altı hafta boyunca geri gider. Bu dönemde her şey bir yavaşlar, işler ters gidebilir, eski çatışmalar tekrar gün yüzüne çıkabilir. Ama nasıl anlarız?

Mars Retro Olduğunda Neler Olur? İşte O Anlaşılan İşaretler

1. Birdenbire Herkesin Siniri Bozulur!

Evet, Mars retrosu dönemindeyiz diyorsanız, dikkat! Herkesin sinirleri biraz daha hassas hale gelir. Kendinizi bile sık sık bir tık daha sinirli hissediyorsanız, bu bir işaret olabilir. Tabii ki, herkesin sinirleri zaten yavaş yavaş geriliyor olabilir, ama Mars retro dönemi, bu durumu daha belirgin hale getirebilir. Özellikle trafikteki insanlardan, yanlış anlaşılmalara kadar, bir bakmışsınız dünyada herkes sizinle aynı sinirli grupta. “Şimdi ben ne yaptım ki?” diye düşünebilirsiniz ama evren sizi ve çevrenizdeki herkesi “gergin” moduna sokmuş demektir.

2. Her Şey Yavaşlar

Mars retrosunun belirgin işaretlerinden biri de her şeyin yavaşlamasıdır. Hayatınızda birdenbire engellerle karşılaşırsınız. Örneğin, birkaç hafta önce hızla gittiğiniz bir projede birden işler yavaşlamaya başlar. Yazışmalar gecikir, işler ters gider, zamanla ilgili sorunlar artar. Mars retrosu geldiğinde, daha önce doğru giden her şey birden farklı bir yön alır. "Bunu nasıl başaramadım?" diye kendinize sorabilirsiniz, ama aslında evren size bir hatırlatma yapıyordur: “Biraz yavaşla, dur ve düşün!”

3. Geçmişle Yüzleşme Zamanı

İşte bu noktada, Mars retrosu tam olarak “retro” havasına girer. Her şeyin geriye gitmesinin yanında, eski sorunlar, eski ilişkiler, hatta eski projeler tekrar karşınıza çıkabilir. Birden eski bir arkadaşınızla ya da eski bir iş partnerinizle iletişime geçebilirsiniz. Ya da belki, yıllardır çözülmeyen bir tartışma tekrar alevlenir. Mars, size geçmişteki yaraları hatırlatır, ve bu dönemde yüzleşme zamanı gelir. Eğer eski meseleler yeniden gündeme geldiyse, Mars retro modunda olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Erkekler Mars Retro’da Ne Yapmalı? Strateji Mi, Hızlı Hareket Mi?

Erkekler genellikle Mars’ın cesur, hızlı ve çözüm odaklı enerjisinden daha fazla etkilenir. Mars retrosu geldiğinde, erkeklerin stratejik düşünmeye, acele etmeden olayları gözden geçirmeye ihtiyacı vardır. Mars retrosu döneminde, çoğu erkek için özellikle kariyer ve ilişkilerde hızla bir şeyler yapmak yerine, geri adım atmak ve düşünmek çok daha faydalı olabilir.

Bir erkek, yeni bir iş projesine başlamak veya büyük bir değişiklik yapmak yerine geçmişte yapılan hataları gözden geçirerek, yeni stratejiler geliştirmelidir. Gerçekten istediği hedeflere ulaşabilmek için acele etmek yerine, geçmişte yapılması gereken ama hep unutulmuş olan işleri tamamlamak çok daha verimli olacaktır. Bu dönemde hareket etmek yerine, düşünmek ve strateji oluşturmak en iyi çözüm olabilir.

Kadınlar Mars Retro’su ile Empatiyi Nasıl Kullanmalı? İlişkilerde Derinleşme Zamanı!

Kadınlar için Mars retrosu dönemi, ilişkilerde yeniden gözden geçirme ve duygusal bağları derinleştirme fırsatı sunar. Bu dönemde, kadınlar eski duygusal meseleleri hatırlayabilir ve bu meselelerle yüzleşmeye ihtiyaç duyabilirler. Eski bir ilişkinin izleri yeniden ortaya çıkabilir ve bu, kadının kendini yeniden değerlendirmesini sağlayabilir. Mars retrosu, kadının kendi duygusal ihtiyaçlarını anlaması ve başkalarına empati göstererek, ilişkilerde daha derin bağlar kurması için bir fırsattır.

Ancak dikkat edilmesi gereken bir şey var: Kadınlar, duygusal yüklerle fazla meşgul olabilirler ve bu dönemde başkalarına empati gösterirken, kendi ihtiyaçlarını ihmal edebilirler. Mars retro dönemi, sadece başkalarına değil, kendilerine de şefkatli olmalarını gerektiren bir dönemdir.

Sonuç: Mars Retro’su ile İleriye Dönüş! Yavaşlayın, Düşünün, Derinleşin!

Mars retrosu, hayatımızda engeller, yavaşlama ve eski meselelerle yüzleşme dönemi olarak karşımıza çıkar. Kimileri için sinirli, kimileri için kararsız bir döneme işaret ederken, bu zaman dilimi bir şekilde herkesin strateji geliştirmesi, düşünmesi ve eski yaraları iyileştirmesi için bir fırsat yaratır. Erkekler için bu, hızlı hareket etmek yerine düşünmek ve strateji oluşturmak için harika bir zaman dilimidir. Kadınlar içinse, geçmişle yüzleşmek, ilişkilerde derinleşmek ve duygusal ihtiyaçları anlamak için çok değerli bir fırsat sunar.

Peki, siz Mars retrosunu nasıl hissediyorsunuz? Hangi işaretleri gördünüz? Duygusal anlamda geri adım attığınız ya da geçmişten gelen bir meseleyle karşılaştığınız bir zaman oldu mu? Yorumlarınızı paylaşın, hep birlikte tartışalım!