‘Out Loud and Proud’ Berlin’de canlı yayında

babaadam

Aktif Üye
Paula Sapion Miranda ve Deidre Lillian Olsen aşkı bulma konusunda şüpheciydiler, ancak bu, Covid kilitlenmesi sırasında Berlin’de piknik için buluştuktan sonra, fırtınalı bir Nisan 2021 öğleden sonra değişmeye başladı.

“Hey, ben buradayım,” diye yazdı Bayan Sapion Miranda, bir Späti’de veya Berlin’de çok sayıda bulunan markette hiçbir yerde görülmeyen Bayan Olsen’e.

Bayan Olsen’in ona yanlış adres verdiği ve onu hemen yakındaki başka bir Späti’ye yönlendirdiği ortaya çıktı.

Karışımı hazırlayan Bayan Sapion Miranda, 10 dakika sonra vardığında güçlü bir ilk izlenim bıraktı. Bayan Olsen, “Oldukça koyu bukleleri ve kocaman yeşil gözleriyle süper, süper sevimliydi” dedi.


Birkaç gün önce Bayan Sapion Miranda, queer kadınlara yönelik bir flört uygulaması olan Her üzerinden Bayan Olsen ile iletişime geçti.

26 yaşındaki Bayan Sapion Miranda, “Sanki bu kişiyi zaten tanıyormuşsunuz gibi”, toplantı hakkında bir tanıdık havası vardı.

Atıştırmalıklar ve -Bayan Olsen için alkolsüz- bira aldıktan sonra, eski bir askeri havaalanı olan Tempelhofer Feld’e gittiler.

31 yaşındaki Bayan Olsen, “Dondurucu soğuk ve süper rüzgarlıydı” dedi ve kilitlenmenin kendisini biraz “agorafobik” hissettirdiğini ekledi. Piknik sadece bir saat kadar sürdü.

İkili daha sonra Bayan Olsen’in o hafta yeni taşındığı popüler Neukölln mahallesinden geçti ve ardından rengarenk çiçeklerle dolu bir mezarlığın Türkiye bölümünde dolaştı.


Vancouver’ın dışında büyüyen ve British Columbia Üniversitesi’nden mezun olan serbest yazar ve bağımsız film yapımcısı Bayan Olsen, “Berlin ile ilgili şaşırtıcı şey, rastgele tarihi şeylerdir” dedi. Bir yıl önce en yakın arkadaşıyla “yeni bir başlangıç” için Berlin’e taşınmıştı.

Halen, Bayan Sapion Miranda’nın veterinerlik alanında doktorasını aldığı Freie Universität Berlin’de Kuzey Amerika Çalışmaları alanında yüksek lisansını tamamlamaktadır.


Almanya’da doğan ve Meksika, Toluca’da büyüyen Bayan Sapion Miranda, Ph.D. Almanya’daki Gießen Justus Liebig Üniversitesi’nde sürüngenlerde parazitolojiye odaklanan veterinerlik tıbbında. Ayrıca Almanya’nın Marburg kentinde egzotik hayvanlar üzerinde uzmanlaşmış bir laboratuvar olan Exomed’de parazitoloji konusunda uzmanlaşmış bir veteriner asistanıdır.

“O zamanlar depresyondaydım” diyen Bayan Olsen, “Asla aşkı bulamayacağım” gibi hissettiğini de sözlerine ekledi. Samimiyet, bağlantı istedim.

Randevusu ona güven verdi. Eve gitmek için metroya binmeden önce Olsen’e veda eden Sapion Miranda, “Gerçekten her şey hakkında konuştuk” dedi.


[Click here to binge read this week’s featured couples.]

Birkaç gün sonra Bayan Sapion Miranda, iki yeni eve taşınma hediyesi ile Bayan Olsen’i ziyaret etti: bir Monstera bitkisinden bir parça ve bir şişe alkolsüz Prosecco.

“Satıldım,” dedi Bayan Olsen. “Sadece tatlılık ve detaylara dikkat.”

O gece film izlerken ilk öpüşmelerini yaşadılar ve ardından birkaç günde bir görüştüler. Kısa bir süre sonra Bayan Olsen, Grunewald’a yaptığı bir geziden bir Polaroid’i masasının üzerinde mutlu bir şekilde gösterdi.

Mayıs ayında, Bayan Sapion Miranda, Almanya’nın Schöppingen kentindeki bir mezbahada üç haftalık veterinerlik stajını tamamlarken, Bayan Olsen’e Pablo Neruda’nın bir şiirinden alıntı yapan rengarenk bir buket çiçek gönderdi: “Every Day You Play. “

İspanyolca olarak “Baharın kiraz ağaçlarına yaptığını ben de seninle yapmak istiyorum” yazıyordu.

Bayan Olsen, “Kalbim açıldı,” dedi ve bir hafta sonu için Bayan Sapion Miranda’nın eve dönüş yolunda Hamburg’da buluştular.

Bayan Olsen’in yüksek lisans okuluna başladığı ve Bayan Sapion Miranda’nın altı ayda sekiz sınava girdiği Ekim ayından önce İtalya ve Hollanda’ya gittiler.

Rahatlamak için video oyunları oynadılar, genellikle Super Mario Party. (Bayan Olsen, genellikle kazandığını söyledi.) Bayan Sapion Miranda, Bayan Olsen’in dairesinde yemek yapmaktan keyif aldı. Uzmanlıkları: ramen ve tacos.


O kış, ailesini özleyen Bayan Olsen, Vancouver’a uçtu ve üç hafta sonra sınavlardan sonra Bayan Sapion Miranda ona geldi. Ancak Britanya Kolumbiyası’nı keşfetme planları değişti. Bayan Olsen’in babasına kolon kanseri teşhisi kondu ve onlar yanındaydı. (O şimdi remisyonda.)

Bayan Sapion Miranda, “Deidre için orada olduğum için mutluydum” dedi.

Nisan 2022’de, öğrenci olarak oldukça meteliksiz olan ikisi, Alexanderplatz’daki Pandora’da her biri 75 avroya eşleşen zirkon nişan yüzüklerini buldu. O akşam Bayan Olsen aptalca bir öneriye karşı koyamadı: yemek pişirirken Bayan Sapion Miranda’yı döndürdü ve tek dizinin üstüne çöktü.

Bayan Olsen, Mayıs 2022’de Bayan Sapion Miranda’nın bitkilerle dolu dairesine taşındı.

Bayan Olsen, “Birlikte yaşamak mükemmeldi,” dedi. “Kolaydı.”

13 Ocak’ta töreni Kopenhag Belediye Binası’ndaki Düğün Ofisi Katibi Anne-Mette Arvad Hansen gerçekleştirdi. Gelinler, Shein marka beyaz pantolonlu takımlar ve Air Jordan 1 spor ayakkabılar giydiler.

Bayan Olsen, “Artık yasal olarak tek bir aileyiz,” dedi, “gürültülü ve gururlu yaşıyoruz.”

Sapion Miranda, “Ona karım demem büyük bir heyecandı” diye ekledi. “Her söylediğimde beni mutlu ediyor.”