Sarah Jio Kelebek Adası

Seksenler

Yeni Üye
Sarah Jio, kısa süre içinde ülkemizde çok tutulan yazarlardan biri haline geldi. Böğürtlen Kışı’nı hatırlıyorum. Bir çırpıda okumuştum, benim tarzım olmasa da, yoğun istek üzerine Sarah Jio Kelebek Adası kitap özeti konusunu sizler için açıyorum. İkili anlatımları pek seven yazar, Kelebek Adası’nda da bu alışkanlığından vazgeçmemiş gibi görünüyor. Kitabın başlarında şimdiki zaman hakimken, ilerleyen sayfalarda geçmişe gidilmiş ve son kısımda yine şimdiki zamana dönülerek hikaye tamamlanmış. Fazlasıyla gizem içeren Kelebek Adası kitabına kısaca bir göz atalım.

SARAH JİO KELEBEK ADASI KİTAP ÖZETİ
Charlotte ve Erik evlenerek balayına giderler. Balayı için seçtikleri Bermuda’ya gitmek için gemi yolculuğu yapmaları gerekir. Fakat Erik, deniz konusunda biraz hassastı ve denizi hiç ama hiç sevmiyordu. Bermuda’ya gitmek içinse haftalar sürecek bir deniz yolculuğu yapmaları gerekir.

sarah jio kelebek adası

Yolculuk başlar başlamaz Erik kendini odasına kilitler. Charlotte ise bu uzun yolu yalnız yapmak zorunda kalır. Erik tüm yol boyunca kusar ve uyur, Charlotte ile hiç ama hiç ilgilenmez. Tabi ki güzel karısının masasına bir yabancının oturduğunu da fark etmez. Bu arada Charlotte’nin dostu Gabby, Erik’le devamlı mesajlaşarak tatilleri hakkında bilgi alır. Charlotte, kocası ve dostunun anlaşmasına çok sevinir, fakat bilmediği şeyler vardır.

Gemi yolculuğu biter bitmez bir de korsan gemisi turu başlar. Aksilik odur ki Erik bilet almayı unutur ve Charlotte yine yalnız kalır. Gemi yolculuğunda akşam yemeği sırasında masasına oturan yabancı adam da korsan gemisindedir. Korsan gemisinde aksilikler yaşanır ve Charlotte, yabancı ve Gabby dışında kaptanın da aralarında bulunduğu tüm mürettebat tek tek öldürülür ve gençler okyanusun ortasında mahsur kalırlar. Charlotte sürekli kocasını düşünür ve gelmediği için kocasının adına çok sevinir. Fakat gemi bir anda batmaya başlar, geminin batması felaketlerin sadece başlangıcıdır.

Gemi batarken bir bot bulurlar ve kaçmaya çalışırlar, fakat hiç erzakları yoktur. Tam tüm umutları tükenmişken karşılarına bir ada çıkar. Bu ada Bermuda Adası’dır. Charlotte, Erik’ten uzakta dostu ve yemekte tanıştığı yabancı ile bu adada yaşamak zorunda kalır. Kocasının yerine yabancı ile yakınlaşmaya başlayan Charlotte bir ikilem içinde kalır.

Sarah Jio Kelebek Adası inceleme yazısını hazırlarken kitaptaki gizemli olayların arka arkaya gelmesi açıkçası biraz zorladı. Benzer kurguyu, özellikle son dönem eserlerimizde görebiliyoruz. Olayların hızlı bir şekilde tamamlanması, karakterlerin duygusal derinliklerine inilmemesi kitabı bir çırpıda okutsa da bana göre yavan bir anlatım dili olarak kalıyor.