Türk sinema kesimi Bursa Osmangazi’de buluştu

babaadam

Aktif Üye
Türk sinema kesimi Bursa Osmangazi’de buluştu
Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, gelecek yıl gerçekleştirilecek ‘TÜRKSOY Sinema Forumu’nun hazırlık toplantısı kapsamında Bursa’ya gelen Türk dünyası sinema kesimi temsilcileriyle buluştu.

BURSA (İGFA) – ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başşehri Bursa’ aktiflikleri kapsamında Türk dünyasına yönelik etkinliklerini aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, son olarak 2023 yılında Memleketler arası Türk Kültürü Teşkilatları (TÜRKSOY) işbirliğiyle düzenlenecek Sinema Forumu’nun hazırlık toplantısına konut sahipliği yaptı.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde üç gün sürecek toplantı öncesinde Sümbüllü Bahçe Konağı’nda konuklarla buluşan Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, “Bizler, bir daha epey kıymetli bir aktifliğe imza atıyoruz. TÜRKSOY Sinema Forumu Hazırlık Toplantısı ile Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’dan gelen temsilcilerle yol haritamızı belirliyoruz. bununla birlikte toplantı sonlarında her ülkenin kendi sinemalarından örnekler izletmeyi planlıyoruz. Bu çalışmayla Osmangazi Belediyemiz ve TÜRKSOY, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hoş bir çalışmaya imza atacak. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


Toplantı kapsamında Türk dünyası sinemasının vizyonunu belirleyeceklerini söyleyen TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ise takviyelerinden dolayı Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleşen toplantının ikinci gününde TÜRKSOY Sinema Forumu temsilcileri, dalın sıkıntıları, ortak proje arayışları, çocuk ile gençlere yönelik sinemalar nasıl olmalı ve kesim için uzman ve teknik işçi alışverişi bahislerine değindi. Azerbaycan’ın çağdaş sinema örneklerini inceleyen konuklar, ikinci gün Kazakistan, üçüncü gün Kırgızistan ve dördüncü gün Özbekistan sinemalarını izleyecekler.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.